在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無媽咪大緊肚, 有一個小朋友, 有工人, 平時你地會做d咩架?(除左上bk)

有時會覺得好悶, 唔知做咩, 你地會做d咩架? 有無參加d興趣班架?
DEL

複式洋房

Re: 請問有無媽咪大緊肚, 有一個小朋友, 有工人, 平時你地會做d咩架?(除左上bk)

文謙媽咪,
我都好多野要做嫁!:-P
我個女現在k1讀上午班。所以只有早上才可以做自已d野!而家重大緊肚,都要做下運動, 好似游水,行路 .....
下午我個女放學後就同佢做下親子活動,畫圖畫,玩泥膠,焗曲奇.....
如果悶的話,去學下煮就野食,都唔錯嫁!
你呢?平時有d乜野做就呀?

大宅

Re: 請問有無媽咪大緊肚, 有一個小朋友, 有工人, 平時你地會做d咩架?(除左上bk)

SalinaSze,

我平時早上就會上bk, 有時會送仔仔(k1)搭校車(如果有街去就會去街, 但係多數同我亞媽去), 下午有時會接仔仔放學, 佢放學返黎會同佢一齊食午餐, 然後佢就訓晏教, 大約訓到3:30-4:00, 跟住就會同佢一齊睇芝麻街, 傾0下計(問佢今日係學校發生既事)or落公園玩或者帶佢去圖書館, 6:00晚飯後就會同佢做下練習or玩泥膠or講故事or 玩水彩或者玩玩具. 然後佢8:00前一定要上床訓教, 星期六同假期除外. 8:00又係我既私人時間, 睇電視
我最近係工聯會報左個紙黏土興趣班, 28/4開始上堂, 其實我都想報其他興趣班, 但係好多都係夜晚或者太遠, 係呢, 你係邊度學整曲奇架.
DEL

複式洋房

文謙媽咪
我係自己睇書學整曲奇。 蛋糕就去towngas或者CLP學。

你就好啦,你個小朋友可以八點鐘就睡覺,我個女要成十點十一點先肯睡覺!
我已經好耐無睇電視劇台間業就唔中租電影返屋企睇乍!

工聯會有無d興趣班

大宅

請問 "工聯會興趣班" 資料有無website可睇?thx~

大宅

你地可以入呢個工聯會綱頁睇下架

http://www.hkftustsc.org/stsc12.htm
DEL

首頁

尾頁

跳至