自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

佢係有唔岩...不過...你果句...."跛既大哂".... 好hurt人囉~ mouth:

原文章由 nicki 於 08-4-28 21:06 發表
以前o係屯門區做零售, 成日都要受d無禮貌的客人氣, 佢地會將硬幣"拋"落檯俾錢你, 又會將你已經話"唔好拆開個袋"既貨o係你面前拆開, 跟住話唔要, 仲要鬧鬼你!!

而家轉左工,死少好多細胞, 點知今日返舊公司買野, 都要 ...

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

其實人與人之間好多摩擦, 同人吵之餘自己都好嘥神, 不如得饒人處且饒人算la

翡翠宮

落後國家裡...跛嘅聾嘅盲嘅弱智嘅窮人...仲慘過地底泥;先進社會中...跛嘅聾嘅盲嘅弱智嘅窮人...真係大哂架...唔相你打佢一拳,佢打你一掌...睇下途人幫邊個,睇下法官點樣判!
所以我哋冇跛冇聾冇盲冇弱智唔使攞綜援嘅...已經係一種福份,讓佢三分又如何?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

d 婆仔好多口嫁.

唔理有冇缺憾,我都怕左 D 婆仔.

大宅

又真係好難講,鬧自已個女..自已都好難受,鬧大人都可以忍....我都認同既....

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

係難忍d,但盡量唔好係仔女面前鬧交啦,
怕佢地以為靠惡能解決事情,影響深遠。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

....

盲精,啞毒,跛焦即。

樓主應該有聽過

同佢哋鬧交

自己理虧
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珍珠宮

畀面勳章

認同呀!!見到佢地避之則吉啦。mouth:

原文章由 sonic04 於 08-4-28 21:40 發表
....

盲精,啞毒,跛焦即。

樓主應該有聽過

同佢哋鬧交

自己理虧

子爵府

畀面勳章

我一向都好同情殘障人士, 但有時佢地恃殘行兇, 真係令人好激氣...
話說好多年前我仲住係嘉湖時, 同一座有一個裝咗義肢嘅中年女士, 平日見到佢都會讓佢行先, 有時又會幫佢開門, 但佢就唔同人打招呼...有一次我同佢一齊係lobby等lift, lift門打開佢唔理裹面d人出晒嚟未, 就迫入去架lift度, 我就等d人出晒嚟, 想入去嘅時候, 個女人竟然按'close', 我就無端端被拒諸門外, 要等架lift上去3x樓再落番嚟, 真係好激氣同好嬲...
我估佢地嘅心態係自卑而引致心理不平衡, 如果冇適當嘅輔導同正常社交, 就好容易會心理出現問題...

禁止訪問

大宅

通常d老人家都係似老賣老 覺得自己大晒

伯爵府

其實我見到呢D人都好怕, 好似"老蓬"要就佢咁, 有一次我在M記坐低想食野了, 有個斷腳人仕行入去坐我隔離台, 就係俾佢推到我個
TRAY, 我成熱柸野就打翻了一點, 好彩件外套係防水, 唔係就成身顯晒, 但係佢就當無事發生, SORRY都無句, 仲眼望望我

水晶宮

我住嗰座有個'健全'既後生女都係咁啦!明明同佢一齊入閘去撘lift上樓,點知佢自己入咗lift就九秒九閂lift門,我及時按番個lift制開番門,佢個樣仲好不滿又好愕然咁望實我望到我出lift...好似係我錯係我阻住佢撘lift咁...好想大巴星埋去佢度叫佢醒下!咁無品!!!so cheap!!!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原文章由 NatalieMaMa 於 08-4-28 22:20 發表
我一向都好同情殘障人士, 但有時佢地恃殘行兇, 真係令人好激氣...
話說好多年前我仲住係嘉湖時, 同一座有一個裝咗義肢嘅中年女士, 平日見到佢都會讓佢行先, 有時又會幫佢開門, 但佢就唔同人打招呼...有一次我同佢一 ...

子爵府

原文章由 nicki 於 08-4-28 21:06 發表
以前o係屯門區做零售, 成日都要受d無禮貌的客人氣, 佢地會將硬幣"拋"落檯俾錢你, 又會將你已經話"唔好拆開個袋"既貨o係你面前拆開, 跟住話唔要, 仲要鬧鬼你!!

而家轉左工,死少好多細胞, 點知今日返舊公司買野, 都要 ...

哈哈....屯門真係特別多...我認同啊....我都遇過幾次...多數係d年紀大公公婆婆...我見到佢地多數會保持(行車距哩).....費時俾佢有機會話到我!

禁止訪問

男爵府

原文章由 大眼肥妹 於 08-4-29 09:22 發表
我覺得好多傷殘人士都係因為驚人地睇唔起佢,所以佢自卑心好重,以為大大聲d人就覺得佢岩.

好似上個禮拜起灣仔地鐵站通往入境大樓果條天橋度,有個坐住電動輪椅既傷殘人士,高速咁開住佢果駕電動輪椅係,結果撞到兩個女 ...

會唔會傷殘人士非常之趕時間呢...
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

首頁

尾頁

跳至