夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我唔好唔執問我老公?

大家好!

早前我和我老公一起到台灣旅行4天... 不知什麼原因佢唔帶電話... 佢話費事咁多人搵waste咁多漫遊費....

我剛收到我的手機月結單,發覺佢每天也send1個 sms比同一個電話號碼共4次,但我完全不知道的。咁我嘗試吓打o個電話號碼,但已經停止服務了。

我真不知好不好去執問佢呢? :-(

大宅

Re: 我唔好唔執問我老公?

如果係我,我會問架!(唔係執問)
如果係唔見得光,冇理由會用你個電話架````唔好誤會o左佢ar!!
(你個電話可唔可以睇番之前send過既資料?)
祝你好運!

子爵府

2024年龍年勳章

我都會問我老公架..二公婆, 有咩唔講得wo..互相溝通係好重要架, 無謂估估下, 好影響大家感情家...

男爵府

rosalam,

你小心自己有沒有弄錯喎! 唔好唔會你老公!
因為send SMS 是會用電話公司的號碼, 無論你SEND 給邊個都係係張帳單到同一個電話號碼. (我係用係橙公司)

洋房

昨天我沉不住氣去質問我老公....攪到哎咗場大"交"...佢話如果真是有女人的話,都不用我手機send o拉...佢淨係send咗幾sms比同事喎....佢話電話佢都唔識....但可能當時我火啫眼,加上佢又火暴,講埋d粗言穢語問我係唔係審販,攪到我唔信佢囉.....但諗深層佢是有道理的....

昨天我怕是電話公司攪錯,已經親身上去"橙"公司客戶服務部問o架啦.... 唔通真是電話公司攪錯, 我也是用"橙"公司的.....

咁我點哄番佢好呢?

子爵府

陪月勳章

你咁樣質問佢當然佢會好嬲la. 其實現在SMS聯絡係好common, 好似我公司D人係唔係都用SMS. 不過佢咁嬲你要tum下佢呀. 因為係佢心目中你犯了大錯.

珍珠宮

我覺得唔係bor, 冇野駛咩咁興呀.

因我老公如冇野既話, 佢個死人款係超級去清白個隻有野,佢會發晒脾氣

洋房

多謝大家意見

今次我認衰了.... 當係一場誤會囉.... 邊個叫佢在台灣4天每天只是send 1 個sms,加上電話單只顯示同一個電話號碼,好似報平安咁;如果佢send多幾個,又或者在我面前send,我是絕對不會懷疑的。

我老公今次對我的態度真是好差勁囉,我都會要求佢道歉的。

子爵府

陪月勳章

咪好囉, 最重要係兩個人好返.

洋房

你老公都唔洗咁大反應嘅, 可以好好地解釋你聽bor~

翡翠宮

rosalam:
你使唔使認哂低威咁呀???就算你今次真係誤會左佢,佢都唔使咁惡對你呀,仲講埋d粗言穢語添,係唔係男人黎架???
對老婆講粗言穢語係唔可以容忍同接受架,佢有無諗過你感受架???你仲話要同佢say sorry,不過,你自己又係用乜野態度去審問佢呢???都已經有好多媽咪同你講左叫你唔好咁快就下定論,唔好好似審販咁審佢,依架有理變無理,仲比人鬧添~

洋房

i totally agree with 小manman ar!!!

小manman 寫道:
rosalam:
你使唔使認哂低威咁呀???就算你今次真係誤會左佢,佢都唔使咁惡對你呀,仲講埋d粗言穢語添,係唔係男人黎架???
對老婆講粗言穢語係唔可以容忍同接受架,佢有無諗過你感受架???你仲話要同佢say sorry,不過,你自己又係用乜野態度去審問佢呢???都已經有好多媽咪同你講左叫你唔好咁快就下定論,唔好好似審販咁審佢,依架有理變無理,仲比人鬧添~
:-x

大宅

rosalma: 其實我好讚成 pekkle女 & 小manman 講法 , 妳老公反應點解咁大 , 好似身有屎!

洋房

其實當晚要番夜,都冇睇到大家的意見,愈諗愈忍唔住要問個明白,就係番屋企途中打比佢囉...起初兩句都無事的...問多兩句開始發火喇....其實我番到屋企,佢都有即時查佢個手機有冇o依個電話號碼比我睇的....但因為佢之前o係o禁鬧我,我點會下到痰氣喎.... 或者可能我是應該要當口當面問佢會好d啦....

首頁

尾頁

跳至