嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

男爵府

Re: 5合1問題

鍾意BB,
我同你一樣case,第一支3合1混合針o係健康院打,跟住轉去私家打,咁第二支混合針就打4合1(少左小兒麻痺),再跟第3支就打返5合1...你可以拎張打針記錄咭比醫生叫佢幫你mark底幾時打咩針,咁就方便好多喇,唔洗自己估估下

大宅

我BB都係o係健康院打第一針3合1, 第二針就轉去私家打5合1. 醫生話無問題既! 5合1係多左腦X炎, 要打3次至為complete呢支針, 所以跟住第三針同歲半果支都要打埋5合1就為之完成晒! 但你一定要拎埋張打針記錄咭比醫生, 佢就會幫你mark底幾時打過咩針喇.

我BB打3合1果時, 喊到好可憐! 兩隻腳又紅又腫又發燒, 仲經常喊添! 到打5合1果時佢都無喊過, 身體只有少少興興地, 夜晚又無喊喎, 只係牛牛地無摟計! 所以我同老公都覺得呢幾百蚊低比! :-P

男爵府

chaichai,你個醫生咁唔老實嫁...打第2支混合針時係唔需要include小兒麻痺疫苗(口服or打針),咁咪打多左一次小兒麻痺疫苗o羅,變相咪收貴左o羅

大宅

what is the price of 5 in 1? I just called to QUality Healthcare, it is $600 x3 = $1800. Is it reasonable?

大宅

what is the price of 5 in 1? I just called to QUality Healthcare, it is $600 x3 = $1800. Is it reasonable?

大宅

男爵府

Hi 鍾意BB,
唔洗擔心,BB 底過100度唔算發燒嫁...你上午定下午去打針嫁?如果可以最好o係上午打針,因為如果BB有SIDE EFFECT發燒的話,通常都係打針後5~6個鐘會出現,如果下午先去打,咁到夜晚先黎燒就麻煩D喇,因為要2個鐘頭同佢探一次熱嘛

別墅

我個B星期5打完第1針後唔肯食奶奶
每餐只食2oz
每3鐘頭1次
點算呀
我好擔心呀
佢唔食, 我都唔想食la
各位指點下我la
唔該晒 :cry: :cry: :cry:

大宅

各位
唔好意思,我想問下去左健康院打3合一針後點解仲要去私家打4合一&5合一針,係咪健康院冇得打,我睇返張針咭又冇寫4合一&5合一針,另外係咪一家要係健康院打左3合一針先可帶bb去私家打埋4合一&5合一針呢!!!

複式洋房

去私家打4合一, 五合一, 係因為好多時係健康院打三合一都有反應, 例如發燒, 驚叫, 唔肯食. 但打五合一就會好好多, 我隻女就真係好OK, 好似沒有打一樣. 仲有五合一入面有埋腦膜炎.

首頁

尾頁

跳至