自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

引用:香港人真煩,譲又鬧唔讓又鬧,唔鍾意你可以

原帖由 sumaggie101 於 15-01-12 發表
香港人真煩,譲又鬧唔讓又鬧,唔鍾意你可以唔坐Ga wor
X 2

伯爵府

畀面勳章

回覆:點解係都要座到熱辣辣比人座!

返工放工時間仲衰,架車都數會滿,點解唔決定好自己坐走廊定窗邊位呢?當你好心想方便人又或者唔喜歡跨來誇去,又有無想過自己坐熱左個位其他人會介意呢?夏天加埋出汗,張椅有印,仲可怕!

子爵府

畀面勳章

頂你唔順

男爵府

我有預感呢個post 都會熱辣辣

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

引用:而家 d 人真係難服侍... 不過我諗樓主係想

原帖由 teresayan07 於 15-01-12 發表
而家 d 人真係難服侍...
不過我諗樓主係想講點解唔一開始就坐入面...
其實人地一直都想坐出面,係見到樓主想坐先迫不得已坐入去,讓個方便畀樓主咋……如果樓主介意坐熱櫈,建議下次一開始就講“唔該,我想坐入面個位”,咁人地應該就會畀你坐入面啦。

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

我自己本身反而喜歡坐暖的櫈,冬天好舒服,夏天都無乜所謂,只係熱度又唔係咩污糟,我唔介意

水晶宮

引用:香港人真煩,譲又鬧唔讓又鬧,唔鍾意你可以

原帖由 sumaggie101 於 15-01-12 發表
香港人真煩,譲又鬧唔讓又鬧,唔鍾意你可以唔坐Ga wor
講得好,做乜都有人唔順眼

水晶宮

引用:咁等攤凍先座囉。。再唔係。。。吹凍佢會快

原帖由 彭三順 於 15-01-13 發表
咁等攤凍先座囉。。再唔係。。。吹凍佢會快啲。
攞埋風扇出街

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁又要開post鬧呀,唔讓比你咪一了百了囉

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

畀面勳章

人有體溫,坐耐左好難唔熱架喎
唔通就係驚你熱就周圍坐咩,更何況如果唔係見你想坐人地諗住方便你讓你坐都唔會郁啦!讓又死唔讓又死!衰啲講句咁驚熱咪唔好坐囉!真係麻乜煩

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+teresayan07+於+15-01-12+發

原帖由 catcatcati 於 15-01-13 發表
其實人地一直都想坐出面,係見到樓主想坐先迫不得已坐入去,讓個方便畀樓主咋……如果樓主介意坐熱櫈,建議 ...
係,我就是這種,我一向坐小巴坐單人,無辦法就坐兩人的路邊位,但有時中途有人上車,正常我比位佢行入去,但遇到抱小孩,或長者我會坐入去,諗住方便下人,原來發覺這也是錯,這也是自私的行為?真抓頭

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

引用:之前有jm開post,話d人做咩唔自己坐入去,

原帖由 Ashley_ash 於 15-01-12 發表
之前有jm開post,話d人做咩唔自己坐入去,要佢zip入去埋邊坐。我唔轉位就係唔想坐熱俾人坐,真心覺得而家d ...
agree 想點啫,真系

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

之前有jm開post,話d人做咩唔自己坐入去,要佢zip入去埋邊坐。我唔轉位就係唔想坐熱俾人坐,真心覺得而家d ...
可能之前入邊個位有人,後尾落咗車,咁咪一直坐外面個位囉。

讓坐出嚟,唔想人騎入去,咁又唔啱,好人難做。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:abby1980 的帖子

天氣凍坐熱俾你坐。

翡翠宮

個個都想個地球只為自己而轉………………

珍珠宮

近排D讓座POST越來越騎呢,
坐入去又嫌張椅熱, 坐出面又嫌要跨入去,
前幾日, 又有人嫌點解唔坐埋一邊, 搞到佢兩公婆要分開坐

子爵府

正一8x, x婆,咁巴閉自己揸車囉

珍珠宮

引用:巴士嘅兩個吉位,有啲人會座外面個位,到有

原帖由 abby1980 於 15-01-12 發表
巴士嘅兩個吉位,有啲人會座外面個位,到有人上車要座個吉嘅𥦬口位時,佢哋又會座入去然後比個座到 ...
其實我都有你呢種諗法。

坐外面嗰位,佢旁邊吉左就預有人會來坐,既然唔想阻人,點解唔一早坐入面?

本來諗住佢借歪我坐入面(我一d 都唔介意麻煩喔!) 睇住佢坐到熱辣辣移過隔離,真係有少少唔like. (少少啫,一般我都會坐嘅,如果唔坐,唔想人地覺得我介意佢坐熱晒,驚令佢覺得唔舒服)

唔係投訴,講下感受啫!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

就黎地裂,樓主自己會del post

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 abby1980 於 15-01-12 發表巴

原帖由 薯圈 於 15-01-13 發表
其實我都有你呢種諗法。

坐外面嗰位,佢旁邊吉左就預有人會來坐,既然唔想阻人,點解唔一早坐入面?
補充多一句,明白坐外面嗰位可能係好心,但其實我寧願zip 入去坐都好過佢移位比我,只能講好心人做多左

首頁
34567...9

尾頁

跳至