在職全職

跳至
[在職媽媽] 迪士妮美語世界~~

首頁

尾頁

大宅

迪士妮美語世界~~

有無在職媽媽買了?幫到手嗎?
我賣了,但是,我驚無0麥用!
[size=medium]queensroad

侯爵府

Re: 迪士妮美語世界~~

我買了, 妳想問嘜呀? 咁妳即係買了沒有?

男爵府

2019勳章

why you bought it if you are not sure it's useful ? I bought it and now selling it (cos' it's no more useful to my son). can share experience with you ? what are your worries exactly ?

民房

唔係嘛!bought咗但驚無用?
我bb出生前已經開始用la!幾好!效果唔錯喎!

大宅

正如Ruby1219講,個bb無嘜反應!
買呢套0野唔包實有反應喎!
同埋我今日收到個顧問都上0黎講埋,
我發覺要用幾多時間去同bb一齊玩,係唔係呢?

民房

當然要家長配合啦!呢套你都唔肯比時間,第時你個bb,
讀幼稚園,小學,中學......點算呀!
入到間好school,都唔係唔理佢啦!係咪!
你唔肯比時間,效果一定爭d,如果唔係,果果比錢出嚟都好叻?

大宅

0甘你個用成點呀~
我仲有個朋友想買細0個套!

民房

我個bb現在1歲9個月,懂得身體20個部份,會跟
clap your hands做晒動作,play
along1中open your hands�
these are my eyes等等都做晒動作,
唱歌仔abc song�look up the 
sun is shinning等等,但唔係好清楚而你都知佢係跟住唱,還有很多....
我係買full set

大宅

鄭太太:
你個b都好叻......佢男仔或女仔?
0甘你覺得work嗎?
我都係買full set!

民房

我個b係女仔嚟呀!我覺得work!
比你日日湊住佢,都未必有咁好耐性重複好多次咁教,
現在呢套教材係一個付助,幾完善,當然要家長配合啦!

民房

我queenroad,
我的小朋友現在二歲,在他四個月時就用,我也是在職的。當你決定前我想知你的小孩是長輩or工人照顧;如果是長輩就怕佢地不會看,就要看你有冇時間同佢玩。而如果是工人的話,我就鼓勵你一定要買,因為工人會樂意同小孩一同學習的,而且我和我的家人一家也看得很快樂;最重要的是你想工人日日同你個仔看那些中文戲?
我的工人在家清潔時就會給他看DVD,而有空就同佢看書。現在佢已經會26個字母,
1-10,red,blue,orange,green,car,tree,ice-cream......那些英文字;而另外現在在書店買的magic engish,也很好看,我在後期買wide eye時就送了一套,小月朋友看了也很開心,如果你怕買全set很不安全;你可以買magic engish回家看看,如有興趣就買。當然兩者之間是有分別。

民房

係呀!我媽咪都話好好,要做野時會放DVD比小朋友睇,佢話真係學到好多野,小朋友好鐘意睇,唔會睇卡通片,我地好多時都一家人睇真係好開心!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我就無買到, 但有二隻贈品的VCD, 我個女都係好鍾意, 一日看幾次, 看完示意我再播, , 我由4 個月時開始播, 直到現在19個月大, 有時出外, 都會叫我唱 OPEN YOUR HANDS & CLOSED THEM & PEKAPOO(SORRY 我唔識串添 ) 給她聽, 她又會學VCD內小朋友動作, 例如BELLYBUTTON SONG 的動作, 圍住肚臍打圈, AND THE ROUND , AND THE ROUND, AND THE ROUND, 原地轉圈等等, 但整套太貴, 所以........

洋房

請問 full set 要幾錢架???
[img align=right]Lilypie Baby Days[/img]

大宅

我都三個半月就比佢睇play along,
我見佢未夠四個月就有反應,
所以我先"dum"本買套full set,
見我個印傭都有放比佢睇,
原來佢個仔0係印尼都有睇,仲一模一樣
(我稔係老翻,佢話得vcd,無書)

1207:
full set($35700),另外如加多兩套特別版要($42000)
越早買越低!

洋房

Hi all,
我bb6個月開始睇,now is 1yr and 6 months .bb都唔難學會body parts, open and clap hands ,turn around, 分辦colors .....The product 真的唔錯.每次開DVD,bb都好開心:-P

鄭太太 & Bellcham,
你哋有冇上過'一步曲'呀,有冇用架?因為我報過二次,二次都唔得閒去!另外,你地試過用'電話服務'未呀?好唔好用呢?

複式洋房

我用左4年了, 女女已經6歲, 聽英文無問題, 講完整句子就有時會搞錯, 雖然英文唔係講得好勁, 但係覺得好有用, 因為套教材除左學英文, 仲培養左佢閱讀的興趣, 同佢溫默書無論英文定中文, 溫一陣就識哂喇, 最奇怪係唔知點解數學先生未教就識左,(我地都冇刻意教) 而家食完飯埋單俾張單佢計, 佢心算就計到喇!例如22+30+24+10+24=110.

民房

JBAMA,
我就冇上過,但我工人上過工人班就幾好。你有冇買wide eye?因我上年書展就買了,因為送magic english:如果你未買,今年書展可以看看。
另一方面,因我個仔不肯聽電話,所以我地未聽過美話電話,不過我記得佢地話可以只聽不話(如小孩子太小);如果你問倒話我知,因我暫時未有空問人。

民房

JABMA,
我上過一步,其實係幫你重新了解成套教材,温故知新,安排返每天睇咩,聽咩,玩playmate多種方法,不同年紀的安排,重點提返家長要睇story及要講story,fun with words的好處等等.......
我都未用過電話美語呀!因我個女都唔肯聽電話,不過我都要多d嘗試!

複式洋房

我響BB 出世無耐就買左, 用左幾個月咋, 小朋友而家一聽到歌仔就會定落黎, 我覺得真係唔錯喎!
我覺得呢套野幾好, 每一部分都好有關連咁, 所以希望我個BB第時用得好啦! 我而家訓覺都會開訓覺歌仔俾佢聽, 我估聽得多, 唔識講都識聽丫, Heehee!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題