心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

好心煩呀!

我daddy四十幾歲,一直幫我湊女o既,但舊年年中,隻腳無la la爛,check過冇糖尿病,本來好細o既傷口(只係覺得痕,一時大力抓損咗),一直都有返醫院洗傷口同食藥,但dum 吓dum吓,醫唔好,傷口又唔埋口,依家隻腳又紅又腫,尋日突然發燒,打冷震,抽筋,行都行唔到,入咗醫院,醫生話多數係傷口細菌感染,要觀察多幾日,有可能要切咗隻腳.我好擔心!

跟住要煩請工人湊女,因為就算我爸爸出咗院,都冇能力湊孫,我未請過工人,問過幾個agent,但唔係錢o既問題,而係聽到身邊太多朋友請咗賓賓/印印D負面同恐怖經歷,又多樣擔心.

我爸爸都好唔開心,因為佢一直以o黎都唔想我請工人,佢好鍾意細路仔,好錫我個女,成日擔心請個工人返o黎對佢個孫唔好,佢話點都唔放心,但自己隻腳攪成咁,冇能力湊,有乜辦法?仲成日自怨自艾,話自己冇用,累事,煩到D後生.我仲要安慰番佢轉頭. 唉!其實我又何嘗唔擔心?

跟住,我依家住緊o個度六月租約滿,又要搵新屋,搵完又要執又要搬,樣樣o野迫埋一齊,份工又返咗唔係好耐(o岩o岩轉咗工兩個月)又請唔到假,公司又多o野做,呢排成日心掛掛攪到o係公司做o野有時擺烏龍,真係好心煩呀!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

伯爵府

Re: 好心煩呀!

最緊要你爸爸無生命危險,已是大幸。放心啦!
可唔我以叫新工人帶bb去你爸爸到,一來可以照顧你父親和bb,而你爸爸又可睇住工人,有沒有亂來。不用怕!香港有幾十萬工人,不會全是壞。香港七百萬人,不是全是好人一樣。
你們找屋可否搬到近爸爸家or一起住?
沒有問題不可以解决的。你要比心幾!不可以現在倒下來吖!

複式洋房

你有沒有帶你爸爸看中醫阿?

有時的奇難雜正中醫都好店.

別墅

我有一個好好GA中醫.IF 有需要就PM我AR.

愛一個人! 要了解,也要開解;要道歉,也要道謝;要認錯,也要改錯;要體貼,也要體諒; 是接受,而不是忍受;是寬容,而不是縱容;是支持,而不是支配;是慰問,而不是質問;是傾訴,而不是控訴;是難忘,而不是遺忘;是彼此交流,而不是凡事交代;是為對方默默祈求,而不是向對方諸多要求; 可以浪漫,但不要浪費;可以隨時牽手,但不要隨便分手。

別墅

我有一個好好GA中醫.IF 有需要就PM我AR.
愛一個人! 要了解,也要開解;要道歉,也要道謝;要認錯,也要改錯;要體貼,也要體諒; 是接受,而不是忍受;是寬容,而不是縱容;是支持,而不是支配;是慰問,而不是質問;是傾訴,而不是控訴;是難忘,而不是遺忘;是彼此交流,而不是凡事交代;是為對方默默祈求,而不是向對方諸多要求; 可以浪漫,但不要浪費;可以隨時牽手,但不要隨便分手。

子爵府

wensi 寫道:
最緊要你爸爸無生命危險,已是大幸。放心啦!
可唔我以叫新工人帶bb去你爸爸到,一來可以照顧你父親和bb,而你爸爸又可睇住工人,有沒有亂來。不用怕!香港有幾十萬工人,不會全是壞。香港七百萬人,不是全是好人一樣。
你們找屋可否搬到近爸爸家or一起住?
沒有問題不可以解决的。你要比心幾!不可以現在倒下來吖!

係呀!有個大人個工人就唔敢對BB唔好,你爸爸唔方便湊可以睇ma...如果你搵工人我比我個agant電話你ar,都係以前BK媽咪介紹比我,雖然無人可以擔保個工人一定好,但呢個agant至少跟得幾足,我個工人都幾怕佢,甘就算工人唔好都有人幫你教訓佢…你要agant電話就pm我la 雖然係有好多事要煩,不過就好似用手洗衫甘,無論你有幾多衫要洗,你每次都只可以洗一件衫,你只可將眼前或手邊衫一件一件甘先,由前至後,由左至右,不停地洗,因你跟本無辨法管一直增多的衫…(唔記徥係邊度睇番黎 )一齊努力la!!

男爵府

唔好擔心, 因我 daddy 之前隻腳無la la爛,check過冇糖尿病,本來好細o既傷口(只係覺得痕,一時大力抓損咗),一直都有返醫院洗傷口同食藥,但dum 吓dum吓,醫唔好,傷口又唔埋口,依家隻腳又紅又腫. 我同佢去浸會睇專科2 次之後好番, 睇多幾個e 生會好d,
到時daddy 隻腳好番, 再請工人照顧佢同bb law
點都好, 最 緊要 daddy 好番law

洋房

please pm to me.

thanks

首頁

尾頁

跳至