婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同6299住正隔離屋,晚晚一齊食飯,結婚1年半以黎我都會夾吓餸比老公。有一晚,99出聲話佢個仔唔鍾意食魚,叫我拆d魚肉比我老公食,之後又試過叫我"不"湯比老公,又叫我切生果...總之就係服侍佢個仔啦
又唔見叫佢個仔服侍吓我:;pppp:

男爵府

我睇完你個topic真係"下"左出聲~
佢地當你老公係bb仔麼?

侯爵府

原文章由 jackie1986 於 08-5-5 14:43 發表
我睇完你個topic真係"下"左出聲~
佢地當你老公係bb仔麼?

咪係lo,你62,99係古代人咩?

大宅

O咀.....

你不如問下你奶奶,下次駛唔駛煮粥仔過你老公食?

洋房

我老公結左婚未生仔前, 有時同99同枱食飯, 她會夾送俾c6同我, c6會話佢:仲細咩, 我想食自己會夾, 我就好享受, (自己阿媽都未試過)講聲唔該99, 衣家99有夾送既對象 - 佢個孫, c6同我就"失寵"了.......

大宅

sorry!!睇完覺得你6299好有問題,
又令我諗起一首歌,
下次你餵你老公嗰陣唱埋哩首歌會好match,

「小寶~寶,食蛋糕,
飯仔mun ~mun~ 即刻送到,
食過會大,大個冇壞,
飯仔"un 咕咕"~~~就~~到!!」

大宅

N 年前我試過喇! 咪同99講"佢仲細咩,佢食咩自己夾喇"hehehe

原文章由 hihihaha168 於 08-5-5 14:38 發表
我同6299住正隔離屋,晚晚一齊食飯,結婚1年半以黎我都會夾吓餸比老公。有一晚,99出聲話佢個仔唔鍾意食魚,叫我拆d魚肉比我老公食,之後又試過叫我"不"湯比老公,又叫我切生果...總之就係服侍佢個仔啦
又唔見叫佢個仔服侍吓我:; ...

大宅

原文章由 hihihaha168 於 08-5-5 13:38 發表
又唔見叫佢個仔服侍吓我:; ...

我99係葡萄子会meet皮和核,白灼煆會meet殼比C6食,佢亦expect 我会咁做。所有生果佢都会切好比个仔食。"不"飯,"不"湯就更加唔駛講啦!
係99心目中, 100分嘅身抱就係聽佢話、做亞四、生仔、返工賺$$....

大宅

車, 咁大個人仲細咩? 使唔使咬爛先俾佢食? 以後唔好夾餸俾佢, 叫佢自己夾!!

等待驗證會員

原文章由 wmpl 於 08-5-5 15:22 發表
sorry!!睇完覺得你6299好有問題,
又令我諗起一首歌,
下次你餵你老公嗰陣唱埋哩首歌會好match,

「小寶~寶,食蛋糕,
飯仔mun ~mun~ 即刻送到,
食過會大,大個冇壞,
飯仔"un 咕咕"~~~就~~到!!」
:hap ...

笑死我,一睇見你咁寫,我即刻諗起梁家輝個樣,同毛姐嘔個樣,笑死la

等待驗證會員

喺n咁多年前當我仲同老公拍緊拖時,有次上佢屋企食飯,佢亞嫲又係叫我夾餸比佢個孫食喎,仲要夾埋比我老公個大佬食喎,我心諗,你無嘢呀,我未嫁入嚟你就要我做妹仔,把幾火,我咪夾舊魚(定肉??唔記得咗呀,是但啦)跟住咬爛咗,跟住要我老公食囉,我老公咪wa wa聲話咁核突囉,我同佢講,我驚你吞唔到呀bb,食啦,唔好扭計啦咁,當時我6299,老公大佬同我老公笑到差d扒喺度呀,我而家諗番起都好好笑

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 邱吉爾 於 08-5-5 15:54 發表
喺n咁多年前當我仲同老公拍緊拖時,有次上佢屋企食飯,佢亞嫲又係叫我夾餸比佢個孫食喎,仲要夾埋比我老公個大佬食喎,我心諗,你無嘢呀,我未嫁入嚟你就要我做妹仔,把幾火,我咪夾舊魚(定肉??唔記得咗呀,是但啦)跟住咬爛咗,跟住要我 ...

估唔到你會咁做喎,勁呀,
笑死左我

大宅

下次再係咁, 你問你老公係咪搵錯老婆, 佢要個工人咋, 你99咁白痴, 叫佢唔好癲.

原文章由 bpwwp 於 08-5-5 15:24 發表

我99係葡萄子会meet皮和核,白灼煆會meet殼比C6食,佢亦expect 我会咁做。所有生果佢都会切好比个仔食。"不"飯,"不"湯就更加唔駛講啦!
係99心目中, 100分嘅身抱就係聽佢話、做亞四、生仔、返工賺$$.... ...

大宅

原文章由 dickielam 於 08-5-5 15:13 發表
下次再係咁, 你問你老公係咪搵錯老婆, 佢要個工人咋, 你99咁白痴, 叫佢唔好癲.

呢个係我99自己一廂情願兼有妄想症。我C6當然知道我唔会咁做啦!
有時99D变態嘢簡直數知不盡,如果自己唔識自我協調下,我想真係会癲架!

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

未結婚之前,我同c6同埋佢哋(6299)我99會睇唔過眼c6夾餸比我食,試過開口講問我係咪好攰,做乜唔自己夾餸,c6即刻話:我鐘意夾比佢(我),佢喺佢亞媽面前都會夾比我(其實好似冇試過)
嗰次真係心涼到極點.我99都係做亞四咁侍佢個仔,莫講話d魚冇骨,魚皮都〝meet〞埋.但佢見倒佢個仔服侍我就好唔順.哈哈
爆愛車縫作

大宅

原文章由 蜜棗 於 08-5-5 15:33 發表
未結婚之前,我同c6同埋佢哋(6299)我99會睇唔過眼c6夾餸比我食,試過開口講問我係咪好攰,做乜唔自己夾餸,c6即刻話:我鐘意夾比佢(我),佢喺佢亞媽面前都會夾比我(其實好似冇試過)
嗰次真係心涼到極點.我99都係做亞四咁侍 ...

係呀!99真係好似亞四咁服侍D仔架!

我諗如果C6話早餐要食打邊爐, 99真係会即刻去準備!但呢个服務態度只係提供比个仔,並不包括新抱!

別墅

我99唔會叫我夾餸,我生得比較細粒,出街食飯我老公都一定會夾餸畀我,99仲笑62做咩唔夾餸畀99自己。同埋,我99至我生完阿b之後,有意無意想show自己幾錫同好照顧c6,c6唔想整污jo隻手,我地會是但一個剝蝦殼,費時兩個隻手污jo晒掂落阿b度,我99聽到c6想叫我剝,佢就會話,等阿媽剝畀你食,我99都有剝埋畀我嘅,所以我都無咩所謂,我淨係怕佢搏命夾餸畀我,叫我地唔好浪費,但佢自己就永世都唔食。

等待驗證會員

原文章由 christy1012 於 08-5-5 16:08 發表

估唔到你會咁做喎,勁呀,
笑死左我

唉,唔係我想恰佢老人家,但,佢d行為言詞真係好過份,我第一次見佢,佢就要我針茶比佢,仲要我跪佢喎,你話,點忍?佢根本唔當我係人地個女,佢只係當我係佢個孫個妹仔,我唔想同佢正面衝突,但都唔想忍喎,唯有笑騎騎放毒蛇囉,對咗佢10年有多,我好高境界架,次次佢一發功,我就接招,但,我接得佢招時次次都引到我老公笑,咁,我老公咪無話過我囉

男爵府

我心情好時或隨意既時候, 間中都會夾下送俾隻佬, 相反隻佬都係一時時夾送俾我,但係如果個c佬刻意要我夾俾佢...我會話你隻手冇野呀麻.....廢左咩?! 或者有人講要邊個邊個夾的話...咁就唔同講法lor~

珍珠宮

我99唔會叫我夾送比佢個仔, 多數都係我自願既~
餐餐飯我都會扮下野夾送比99, 不過真係好累架.... 至慘夾完比佢佢又唔食, 周街派, 剩係食個仔夾比佢果d, 我夾果d就郁都唔郁, 擺到明有野, 但我有一次唔夾呢, 又話我啦!!

反而我老公好細心照顧我, 知我食親魚, 只要有一條幼既魚骨都會梗親, 完全唔識lur骨既人!! 所以每次有魚, 老公都會夾一大舊去自己碗, 去晒骨同皮先比我, 仲會記得淋d豉油比我呢~ 不過我見到99面口有d燶燶地~~ 哈哈~~

仲有我唔會meet蝦meet橙, 呢d野由細到大都係我老豆做, 結左婚就老公做! 但我99又係次次見到都會問我"做乜唔食蝦呀?!"

呢方面我99都算ok, 只係面口燶燶地, 至多都係單打, 我扮聽唔到就算!

但老公有個阿叔就超過份, 去人地婚宴, 我地坐第2主家席, 我老公好順手先夾比我, 再夾送比6299, 個阿叔就大大聲鬧, 話點解唔夾比阿媽先, 阿媽重要過老婆, &%!%!@#!^$^$

我老公唔想嘈交, 就話阿媽老婆一樣重要! 呢個阿叔仲belibala鬧鬧鬧鬧!

而我從頭都尾都唔見佢有對佢阿媽好囉, 叫都冇叫聲, 夾送更加冇啦! 但就係度大大聲話人地唔尊重阿媽!!

於是我就每道菜都企起身, 由麻麻, 6299, 連阿叔, 總之檯面上所有長輩我都夾勻晒, 係道道菜都咁做, 個阿叔先收晒聲!! 之後見我唔止第一道菜, 樣樣都係咁做之後, 冇聲出兼冇引, 佢以為我或我老公會出聲反擊, 以為咁樣可以引證到我地幾不尊重長輩, 點知我反而更加比佢得把口講更尊重!! 於是極冇引地, 最後果2道菜都唔食就走左!!!

我老公非常感激我既做法, 令到個阿叔冇聲出時, 又唔會難為6299同佢, 但佢就話令到我太委屈了~
我雖然都覺得委屈, 但我老公咁樣被個阿叔屈, 令我更唔開心!

之後果晚我地一齊係屋企鬧爆個阿叔, 自娛下就算啦~~

從此之後, 我地再冇同呢個阿叔講過一句說話!! 連佢自己都冇面再出聲話我地好唔叫佢~~ 抵死!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁

尾頁

跳至