家事百科

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

燕窩放左落雪櫃, 點算?

聽講話燕窩唔可以放落雪櫃, 但係我放左, 點算

別墅

Re: 燕窩放左落雪櫃, 點算?

如您入雪櫃的買的燕窩不是乾身的, 是必須放入雪櫃的, 我都有放燕窩入雪櫃, 用是以溫水浸開便可

So far okay wow

子爵府

我果d係未煮既燕盞, 買返黎既時候有一個膠袋裝住, 之後我就成袋放落雪櫃; 但有人話唔好, 放喺d陰涼既地方就可以, 我好唔好攞番出黎呢

男爵府

已經入0左雪柜0既野,唔可以再掂番出0黎擺0嫁啦!
要繼續keep雪柜!

大宅

May I ask why's that the birdnest cannot be kept in the fridge but a cool place? I always think to keep in the fridge is the best way to make sure it won't get mold...

大宅

其實好多燕窩公司 D sales 都教人將知燕窩放落雪櫃,所以你唔駛擔心繼續放落雪櫃喇!!

子爵府

我已經將D燕窩放入密實袋再放入雪櫃, 但係我見到袋入面有好多水珠, 點算

係唔係要放D吸濕既野喺入面呢? 邊度有得買?

首頁

尾頁

跳至