夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Do you want your husband send you flowers?

Do you want your husband send you flowers?

別墅

Re: Do you want your husband send you flowers?

Sure, I'm very like flowers. However, he only send me 2 times after we married for 5 years.

子爵府

好媽媽勳章

Re: Do you want your husband send you flowers?

由拍拖第一日起,我就叫老公千期唔好送花,唔實際,所以咁耐佢都係送過一次比我,就係大學畢業影相個日

水晶宮

2019新春慶豚圓

我老公都有送花比我, 不過就係我地一齊去花墟, 買下呢種花, o個種花 (好似新年買年花咁), 老公負責比錢同番屋企換花瓶水.

我都唔望老公失驚無神送花比我, 或者在情人節叫人send扎花去我office, 晒下命. 佢個人好實際, 而且我寧願佢將買花D錢比我食o左佢, 買衫,買BB o野. 家下有o左個B,真係要奶粉好過要花.

大宅

相識情人節第一年,
就已經識做送花去我 Office 處,
但追問之下,原來佢叫秘書代辦,
比我鬧左一餐,話佢冇誠意.......

之後......佢就識做啦!

大宅

拍拖o個陣, 我honey只會間 唔中送花俾我, 佢話唔實際, 話我o地d女仔只不過想有哂命俾人睇, 我諗住結咗婚應該唔會再送俾我, 點知仲多過拍拖時, 年年生日, 結婚週年, 情人節都送俾我, 因為佢知我鍾意收花.

複式洋房

my husband haven't send me a flowers, he said is waste the money.

last time I asked him why he never send me a flowers, he said" after you die, I have a lot of change to buy you flowers, so now on he don't want to buy.

haha...... :lol: :lol: :lol:

男爵府

sure!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Clicquot 寫道:
相識情人節第一年,
就已經識做送花去我 Office 處

me too~~
不過以後既情人節就冇送 lu~~
結婚後, 有時鬧交, 佢都會送花比我既~~
不過依家想收到花,好難啦,....

:-P

子爵府

以前我就好想老公送花俾我,佢至從囝囝出世後都無乜點再送花花俾我喇~!對上都係上年既情人節送囉,我地一齊去花墟一齊去揀花,買咗一大扎番屋企~!但依家我就鐘意佢送盆栽俾我種~!come睇嘛!又唔駛插花...又可以悉心照顧佢盆花~!實在太好喇~~~!!!

複式洋房

有時, 我老公會失驚無神送花比我(不過, 多數係情人節, 生日之類), 以前會送多o的花比我, 因為佢成日發老脾, 成日激怒我, 我唔啋佢, 所以佢要送花比我, "乙水"番我, 而家人老o左, 大家都無物火lu, 所以都唔係成日鬧交, 咪唔駛成日"曬"錢送花囉。

不過, 講真喎, 我把口話叫佢唔好送花o乍喎, 其實個心好想佢成日送花比我o架...........我係唔係好口不對心呢?!!!!!!!! :-P :-P :-P :-P

大宅

騎呢媽媽 寫道:

不過, 講真喎, 我把口話叫佢唔好送花o乍喎, 其實個心好想佢成日送花比我o架...........我係唔係好口不對心呢?!!!!!!!! :-P :-P :-P :-P

其實,女仕們十個有九個都鐘意男朋友/老公送花架啦 :-P

別墅

騎呢媽媽 寫道:

ha∼∼
我又係喎,其實我都覺得買花好side錢,
逢o的咩節、生日之類都叫佢唔好送花gar,
但其實個心又好想收花wor.....
你話女人係咪好煩呢?! :-P

複式洋房

ha∼∼
我又係喎,其實我都覺得買花好side錢,
逢o的咩節、生日之類都叫佢唔好送花gar,
但其實個心又好想收花wor.....
你話女人係咪好煩呢?! :-P [/quote]
I very agree that, he don't need always 送, but some spical day we still want, but he never what woman want.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實都會想收架,但如果係情人節送花咁貴,我就覺得好唔抵,不過見到人地有,個心都會有D羨慕架,但我都會面對現實叫佢唔好送,成千蚊真係會好肉赤!!

男爵府

My husband had only sent me flowers about 3 times (in 7 years) before marriage. I don't care if he send me flowers as I think the money he spent on the flowers is not worth. But I like to buy flowers and green plants from flower market, as there is a lot of choices at cheaper price, and green plants can stay longer as far I spend time on it.

I don't mind my husband not buying me flowers but I do hope that he shops with me in flower market, because I need him helping me holding the flowers and plants. :-P

侯爵府

拍拖初期都送過一兩次, 叫佢吾洗成日送太浪費金錢, 點知佢到依傢生埋bb都冇再送過, 真死蠢, 叫佢吾洗成日送都吾係以後吾送掛?

別墅

情人節唔使送花啦,咁貴.不過我老公年年都係我生日送花去我公司,雖然個心話叫佢唔好花錢,但都好開心架.一年一次唔緊要啦.
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

複式洋房

都想有架, 不過諗到老公D 錢即係我D 錢就唔想要lu, haha!

洋房

Of course, I want him to send flower, i.e. a rose WITH a diamond ring, Ha ha ha.......

For a bunch of flower, Oh No!! Thank you :-P

首頁

尾頁

跳至