婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:可唔可以收吓你把死人聲呀

我99都係見親我買野都有聲出,不過係問\"買架?\" 我次次都答佢\"係呀!\",心果句就答\"吾通喺街執架咩!\"

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我99都係見親我買野都有聲出,不過係問\\\"買

原帖由 ChuChu0808 於 15-02-12 發表
我99都係見親我買野都有聲出,不過係問"買架?" 我次次都答佢"係呀!",心果句就答"吾通喺街執架咩!"
...
哈 … 梗係買架啦,唔通個天跌落黎架咩

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

畀面勳章

通常我99問我幾多钱我都唔會答佢。一係行開扮聽唔到。一係講其他話題。好似99問\"又買野。幾多錢\"。我答\"仔仔過黎睇下靚唔靚。你好型呀。問下麻麻靚唔靚\"。佢一見個孫開心忘形。

感恩每天, 每人, 活在當下!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我真係未見過 d 人咁黑人憎

姑奶個囡七月生,琴日姑奶打比我問我買咩車仔同揹帶,講完之後佢講左句說話 … 買緊係買貴果條啦 我頂你丫,我買就比說話我聽話我買揹帶都買咁貴,自己個囡用就話緊係買條靚 d 貴 d 黎用,對住你我好想講粗口鬧爆你,正死八婆

珍珠宮

我老公仲好笑

佢話叫佢唔使買啦,比亞囡果條佢咪得囉

我囡以家先六個幾月,比左佢我用乜春呀,佢試吓再講睇我鬧唔鬧爆佢

複式洋房

回覆:kitwong 的帖子

用自己錢,唔使理佢

子爵府

引用:我老公仲好笑 佢話叫佢唔使買啦,比亞囡果

原帖由 kitwong 於 15-03-09 發表
我老公仲好笑

佢話叫佢唔使買啦,比亞囡果條佢咪得囉
有機會唔識上位,你老公話比阿女嗰條佢,你即刻同老公講: 好呀, 多謝老公,比條舊嘅你家姐,我個女就買條新嘅,實在太好啦!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 kitwong 於 15-03-09 發表我

原帖由 chan_chi_mun 於 15-03-10 發表
有機會唔識上位,你老公話比阿女嗰條佢,你即刻同老公講: 好呀, 多謝老公,比條舊嘅你家姐,我個女就買條 ...
我咁講佢實黑我面

珍珠宮

引用:用自己錢,唔使理佢

原帖由 路人s 於 15-03-10 發表
用自己錢,唔使理佢
以家係佢有佢講,我有我繼續買

大宅

所以我覺得,女人生左仔都要做野,有番自尊之餘,仲可以駛自己錢。

珍珠宮

引用:就係影呢 d , 我覺得好抵囉

原帖由 kitwong 於 15-01-16 發表
就係影呢 d , 我覺得好抵囉
好得意

珍珠宮

引用:所以我覺得,女人生左仔都要做野,有番自尊

原帖由 darkgard 於 15-03-10 發表
所以我覺得,女人生左仔都要做野,有番自尊之餘,仲可以駛自己錢。
我仲有個大既要湊,以家一湊二,真係辛苦過返工,除左湊佢地,仲要做屋企野,我情願返工

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+kitwong+於+15-01-16+發表就

原帖由 winifredwin 於 15-03-10 發表
好得意
上個禮拜又影左呢 d

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 winifredwin 於 15-03-10 發

原帖由 kitwong 於 15-03-10 發表
上個禮拜又影左呢 d
我都想幫阿囡影,不過俾c6話我無聊

複式洋房

引用:我買乜比個囡都話貴,又唔使你比錢,關你春

原帖由 kitwong 於 15-01-16 發表
我買乜比個囡都話貴,又唔使你比錢,關你春事咩

話我買架 BB 車貴,用貴片,衫仔貴,我買乜都貴 ...
我會再買多啲

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 kitwong 於 15-03-10 發表上

原帖由 winifredwin 於 15-03-11 發表
我都想幫阿囡影,不過俾c6話我無聊
我 c6 唔知我帶左個囡上影樓,影完返黎比佢睇先知

我朋友講得啱,時間過左就影唔番,所以我兩個月同佢影一次

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 kitwong 於 15-01-16 發表我

原帖由 japjapmama 於 15-03-11 發表
我會再買多啲
唔買邊有衫著啫,所以我唔會理佢照買

別墅

引用:Quote:原帖由 winifredwin 於 15-03-11 發

原帖由 kitwong 於 15-03-12 發表
我 c6 唔知我帶左個囡上影樓,影完返黎比佢睇先知

我朋友講得啱,時間過左就影唔番,所以我兩個 ...
可唔可以pm啲資料黎?

回番主題先 下次影咩買咩都唔講佢聽囉
到佢發現咪話唔記得左

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+kitwong+於+15-03-12+發表我+

原帖由 meimeisuki 於 15-03-12 發表
可唔可以pm啲資料黎?

回番主題先 下次影咩買咩都唔講佢聽囉
係呢間影架

翡翠宮

我而家第一胎奶奶之前問我點解唔覺我睇醫生(意思產檢)

我就好kai咁話比佢知幾時睇,佢問我政府定私家。。我話2樣都有佢即時話私家咪好貴?我頂丫,政府邊有得照b個樣,次次等勁耐入去check個心跳,磅重量血壓就拜拜

我香港人又唔係高齡高危,有d野政府唔包架...貴!同我講佢個女之前果胎睇過1,2次私家咋

我心諗。。。你個女。。。有幾何理你同理女家,去到邊都帶埋個奶奶乜都奶奶話事,你又知幾多

點知早2日又講。。。又話我去照b好貴。。。

好想講,我無返工唔等如我無收入
(佢個我有開網店)
你個仔娶老婆生仔養我地2母子亦係應份

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

首頁

尾頁

跳至