嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仔仔一個WK多大!!!
每次同佢沖親涼佢都喊到好淒涼
隻手捉得好緊
好驚好驚
搞到我都好心痛
同埋訓覺都紮下醒下
無啦啦大喊一場
有時成個人會跳一跳
媽話佢喊驚
喊驚其實係點GA!?
恐唔恐怖ga!?
好擔心

大宅

好多個初生BB沖涼都係咁架, 我細仔喊足成個月, 由落水到上水都喊 試吓一路拍吓佢心口一路落水時, 睇吓好唔好D
同埋訓覺都紮下醒下, 你又試吓叫你媽媽整個米袋扎著佢心口訓或用包被包實佢(等佢以為有人攬實佢)

洋房

原文章由 ting112 於 08-5-8 15:43 發表
仔仔一個WK多大!!!
每次同佢沖親涼佢都喊到好淒涼
隻手捉得好緊
好驚好驚
搞到我都好心痛
同埋訓覺都紮下醒下
無啦啦大喊一場
有時成個人會跳一跳
媽話佢喊驚
喊驚其實係點GA!?
恐唔恐怖ga!?
好擔心 ...

唔使驚, 我個b頭幾星期沖涼都係咁, 要慢慢習慣, 每次沖涼前都同佢講bb沖涼la 唔使驚玩吓水la. 最緊要係比佢個pat pat落水先, 要慢慢放佢落去, 跟住用水拍吓佢心口仔(細細力), 再比多條紗巾佢揸住, 一邊沖涼一邊同佢talking or singing, 咁好快佢就唔驚. 如果你驚佢又驚, 咁咪仲雞手鴨腳. 要定d, 唔好嚇親bb呀. 沖完涼比d水佢飲吓安撫佢就好快無事. 我個b依家好鐘意沖涼tim, 每次沖涼都笑及踢水好開心架.
至於sleep問題, 我個b無咁緊要, 試吓用米袋la, 我聽其他媽咪講都work架. 比d心机加油, 媽咪真係好偉大架.

伯爵府

畀面勳章

我個囡囡都係架,你試吓一邊唱歌一邊沖睇吓會唔會好些,我呀囡二個半月大開始唔驚,而家三個月大重會玩水呀

大宅

係呀!我個女都係.
佢(亞女)仲去磅重時,就驚到七彩.

原文章由 MAYMAYNG 於 08-5-8 04:35 PM 發表
好多個初生BB沖涼都係咁架, 我細仔喊足成個月, 由落水到上水都喊 試吓一路拍吓佢心口一路落水時, 睇吓好唔好D
同埋訓覺都紮下醒下, 你又試吓叫你媽媽整個米袋扎著佢心口訓或用包被包實佢(等佢以為有人攬實佢 ...
http://hk.myblog.yahoo.com/tammychan-28

首頁

尾頁

跳至