在職全職

跳至
[全職媽媽] 生唔生BB好呢?

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

生唔生BB好呢?

伯爵府

Re: 生唔生BB好呢?

我唔覺生bb有好大負擔呀........
因為我覺得呢樣野係人生必經階段...........
我好開心我選擇左咁早生bb,因為宜家過得好充實,好有意義!
而且可以真正擁有一個"家庭" :-P :-P :-P
選擇生bb,最主要原因係我老公好鐘意小朋友,咁我嫁得比佢.梗會為佢生小朋友啦

大宅

其實當初冇諗過依個問題嫁,咁見有咗咯,未生囉,當時又細個喎,同埋又落過兩個呢,又驚冇得生喎,未選擇咗一定要生佢出嚟囉,不過咁都好呀,同個女很定冇隔膜嘛 .年紀差得遠咗唔係咁好嫁:-P
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁
該用戶已被刪除

等待驗證會員

I believe you are such a well-planned mother. I didn't have the same thoughts with you. Just wanted to be a mother and got a baby eventually.

Have you thought of so much too when the time you got marry? Life cannot be assured somehow.
I guess life is always excited especially having a kid.
salami

複式洋房

有了小朋友後, 你會明白他們是你和老公生命的延續. 他們帶給你的不但有喜樂, 而且有一份很大的滿足感. 他們是獨一無二的, 只有你和老公的特徵. 我常常對人說, 假設你有六十歲命. 頭二十年你享父母的福, 接著的二十年你付出時間去養育子女, 最後的二十年是你和老公的收成期. 其實如果我沒有我的囝囝, 我相信是我一生最大的遺憾.

男爵府

好認同鄭太嘅說法, 我囝囝真係為我地帶來很多喜樂同滿足感, 如果我地沒有囝囝, 我相信是我同老公一生最大的遺憾.

民房

咁唔知照顧一個BB,要幾大支出呢?如果想做全職媽媽,咁爸爸每個月要賺幾錢先至夠呢?
希望大家可以俾多d意見,因為真係想認真考慮啊!謝謝!

伯爵府

Honey豬^_^,
其實多有多洗,少有少洗........
bb初初支出唔係好大,衫又唔洗買到好似fashion show咁,而好似我咁,我係餵人奶到囝囝19個月,我宜家有左小b先停,我可以慳番d$$,到3年後讀書啦,睇吓你揀間乜野學校比佢,除非你比佢讀KLT o個d$9800一個月,如果唔係$2000-$3000都得啦.....3年後又有9年免費教育啦........
SO FAR,我唔覺太大開支,反而我宜家唔會屣$$買衫,買化妝品,我慳唔少呀.....!!!
我係全職媽咪,得我老公維持頭家,一個月2萬倒,咪又係咁過,
我都想我老公個個月搵10萬以上比我做闊太呀................(等我早D瞓發個好夢先... :-P :-P )JOKE!!!!!!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
熱門主題