嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

食咩下午茶點???

我個仔10個月喇, 而家朝早食一餐人奶, 11:00食粥仔, 15:00食茶點, 19:00食粥仔, 夜晚23:00食多一餐人奶...

請問大家...下午茶會比咩佢食?? 我通常比一隻香蕉(佢好鍾意食香蕉) or 半個蘋果 + 一盒BB乳酪 + 一塊芝士

我冇再比奶佢食, 你地覺我夠唔夠呢?? 係唔係比多餐奶佢食好d?? 日日咁食有冇問題?? 佢而家差唔多日日食香蕉咁...

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 食咩下午茶點???

cc....終於比我係度見到你啦...(我係今個月頭先join依度架...冇左你陪我...好悶 :cry: )你仔仔食野既時間同我仔仔差唔多

我仔仔d茶點...有時係蕉..有時係奶..有時係餅乾+維他奶或果汁...

係啦...你打算餵人奶餵到bb幾大丫??如果餵到一歲左右既話..不如依家下午茶果餐比奶粉佢食啦...咁可以等佢習慣d食奶粉丫嘛

洋房

Hi 月希, I think 維他奶 is not so good to the little one. Why don't you choose soya bean milk? I usually give apple or orange to my girl, who is now around 10mth old.

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁維他奶我都係依個月先開始比..我仔仔16個月大啦..貪得意買果d細細包比佢飲之嘛..佢飲過一次之後..係超市見到就要囉....我咪一個星期比一包佢飲囉..依家先飲過3,4包^^

首頁

尾頁

跳至