自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

香薰用o既時候要好小心,大部份都唔適合bb用,因為入面有好多成份大家都唔識...做sales o既為左生意就梗係乜都得啦,個b又唔係佢o既,有事佢又唔洗負責.過左海就神仙.

蚊網裝左,久唔久都有野飛入屋,不過我肯定唔係o係裝左蚊網o既窗入...有時開門,廚房冇裝蚊網...d小昆蟲就係o係果d地方入屋.

蚊網日本城有得買,每包入面有一塊蚊網,一卷魔術貼膠紙,
將膠紙貼上窗框,再將蚊網痴上魔術貼,然後再剪返有多o既網出來就ok.
連我果個乜都要人幫o既細妹都可以自己攪掂.
我用左半年,大型昆蟲入唔到,不過好細粒果d都入到.
但總好過用其他方法
不過依家裝左固定果d.

呢幅係之前用日本城果d蚊網

呢d係新裝固定o既
因為日頭影,所以嚴重背光....

今晚再試下影多次....
因為其實都好難睇到個網.....
實物可以去鋁窗鋪問

原文章由 無影無蹤 於 08-5-12 23:42 發表
不如裝蚊網窗花~~~
實無蚊蟲飛入屋!!!又唔駛成日聞d香油`香薰`蒜子...嗅味!!!
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

好媽媽勳章

哈哈,你地幫我答晒,thank you

呢個我都係咁諗~~~~~LB

固定o既蚊網,大約$60一平方尺
窗o既次序係玻璃窗-窗花-最入先係蚊網
打開蚊網(我呢隻係掩門)就可以開關窗.
計算每個窗o既尺寸
例︰闊20" x 高30" /144 = 4.1平方尺
咁呢隻窗就要計4.5平方尺,有d要計足5平方尺
大約$270-$300左右啦

原文章由 ~靚靚部屋~ 於 08-5-13 16:11 發表
英雄所見略同

[ 本文章最後由 patpat234 於 08-5-13 22:37 編輯 ]

水晶宮

好媽媽勳章

嬰兒用品果邊有個相同o既topic.....
真係有個媽咪講佢用緊LB好WORK~~~~~

今晚再影左相喇

因為固定o既蚊網係用金屬做,
好難影...只係有d位有反光....

原文章由 patpat234 於 08-5-13 22:35 發表
哈哈,你地幫我答晒,thank you

呢個我都係咁諗~~~~~LB

固定o既蚊網,大約$60一平方尺
窗o既次序係玻璃窗-窗花-最入先係蚊網
打開蚊網(我呢隻係掩門)就可以開關窗.
計算每個窗o既尺寸
例︰闊20" x 高30" /144 = 4.1平方 ...

首頁

尾頁

跳至