自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近一次經bnb訂過曰本東京和大板民宿,第一次用bnb的感党很好。4月份再到首爾都預定了bnb。預定後再經host確定,信用咭會即時過數。

大宅

回覆:有沒有人用過airbnb book 房、屋?

有用過,唔錯

大宅

不過要留意,唔似酒店可以隨時check in, b&b 要約屋主check in, 我上次好夜先到/屋主未放工開門比我,就搞到好麻煩~不過有時佢地會收埋條key係門口/後花園既

大宅

有無人訂過去Christchurch & Auckland 民宿??

大宅

hashtag影視迷勳章

Book過去歐洲、台灣都好好,下個星期出發去北歐都係經airbnb book

大宅

試過,訂東京民宿,好方便!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

laosam 發表於 15-3-20 21:43
試過,訂東京民宿,好方便!

希望ok啦..!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

月頭啱啱喺佢度booked過大阪日本橋一間民宿嘅其中一間房,間屋好細,屋主住其中一間。點過數樓上JM已講到了

大宅

引用:Book過去歐洲、台灣都好好,下個星期出發去

原帖由 jackfruitbb 於 15-03-20 發表
Book過去歐洲、台灣都好好,下個星期出發去北歐都係經airbnb book
請問有四歲小孩子也當一人計算嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我返香港時用Airbnb booked 地方住(娘家住唔落咁多人),係即時過數的,條數佢地扣住到你入住時先俾host. 因為我係用美金冇手續費,其他貨幣就唔清楚了

大宅

hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+jackfruitbb+於+15-03-20+發

原帖由 kaatt 於 15-03-20 發表
請問有四歲小孩子也當一人計算嗎?
咁就唔清楚了,我冇小朋友
但airbnb website上好似冇講小朋友會收平d, 我估應該當大人計吧~

水晶宮

我去歐洲book 過幾次,要同屋主confirm 完先交錢,通常收當地幣值,但exchange rate 都好合理。最好時間都同屋主夾定,有時太早或太夜,会收少少附加費。

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

美國同歐洲都用過好多次,感覺非常好,但台灣既經驗唔係太好,不過令我知道要避開同區有幾間屋出租既host, 佢地只係當旅館run, 咁不如住酒店。另外,如果價格特平,同幾個取消預定既host都可能有古怪,唔好揀。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

好媽媽勳章

回覆:高齡牛師奶 的帖子

我訂過幾次,當oversea,
即時扣數俾airbnb,入住後先放數俾owner

子爵府

畀面勳章

剛book咗三藩市,請問如何聯絡屋主交收鎖匙?

大宅

畀面勳章

回覆:gorettiyip 的帖子

Pm 屋主約時間地點,到當地可以再打電話

大宅

畀面勳章

回覆:jackfruitbb 的帖子

見好多都當一人計,不過可以pm 個owner 問下,有d 可以吾計

大宅

有一個疑問:不能肯定個別民居/民宿是否合法?如果有意外如火災,保險會不會賠償?

子爵府

畀面勳章

回覆 woody2 的帖子

Thx

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

引用:最近一次經bnb訂過曰本東京和大板民宿,第

原帖由 littlestar 於 15-03-20 發表
最近一次經bnb訂過曰本東京和大板民宿,第一次用bnb的感党很好。4月份再到首爾都預定了bnb。預定後再經host ...
大阪卜左边間,我都找緊

首頁

尾頁

跳至