心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

我奶奶把口好毒!

唔知各位記唔記得我上星期o係度post過話我老豆隻腳傷口感染,攪到好嚴重,可能要切咗隻腳,依家仲o係醫院留緊醫.

我已經夠煩啦! 點知星期日o個日,我老公自己返咗我奶奶屋企(因為奶奶屋企o岩o岩裝修完,我老公入去贂吓裝修成點,順便俾埋D尾數). 我老公返到去,我奶奶就問:"點解你老婆唔返o黎?"我老公就答:"外父入咗醫院,都幾嚴重,隨時要做手術,所以我老婆行唔開!"

然後我奶奶就問我老豆因乜事入院,因乜事做手術等等,我老公亦如實作答.點知我奶奶話:"好人好姐又咁後生(因我老豆得四十幾歲),又冇糖尿,冇理由冇啦啦個傷口會感染得咁厲害! 佢梗係梅毒入腳啦......如果係花柳入腳冇得醫o架,一定要鋸咗隻腳,唔鋸會死人o架...."

我真係好嬲呀!雖然兩親家平日好少來往(因為我老豆好後生,而我老爺奶奶已經六七十歲),但我老豆又冇得罪佢,個老虔婆把口駛唔駛咁毒呀?! 幾十歲人聞到棺材香都唔收吓把口!無啦啦o係度撩交嗌! 我同我老公講,如果你要返你亞媽度就自己返,呢排我好煩,好擔心我老豆,心情唔好,費事返入去頂唔順同佢"開波"!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

侯爵府

Re: 我奶奶把口好毒!

咁講野嘅 :-( :-( :-(

別墅

tuenyima
你奶奶真係名副其實o既 "少丙"
枯藤老樹昏鴉, 小橋流水人家, 夕陽西下, 斷腸人在天涯.

複式洋房

唔問候仲要up 3 up 4,真係想比人問候,幾拾歲都唔化,別管她!

大宅

送給你口臭的奶奶:
"好人好姐又咁老餅(因你奶奶老),又有糖尿,冇理由冇啦啦個口咁臭得咁厲害! 你(奶奶)梗係梅毒入口啦......如果唔係就一定係花柳入口喇!冇得醫o架啦,一定要封左把口佢,唔封會臭Q死人o架...."

大宅

禧禧豬媽:

Thanks! 你好堅!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

大宅

我老爺又係好似你奶奶咁,講o野都唔識收下把口,講到我屋企人,我就實唔會放過佢。有時聽佢講其他人我都聽唔入耳,覺得佢興災樂禍多過同情人。記得我老豆過世時,第二日我返去儸d衫,順便話佢知件事,佢問我爸咩事過世,我話唔知,返左屋企已經暈左了,佢即刻似自己係醫生咁,話:爆血管,一係爆血管啦。我當時已好傷心,佢仲好似醫生咁下定論,我覺得好煩,頂返佢:醫生都冇話係,你又知?佢先唔出聲。

大宅

點解你老公咁都同你講返...你都夠晒煩啦 你奶奶把口正一垃圾口...唔好同佢激氣,如果比佢知你嬲垃圾口會好開心,值得為佢嬲咩傻妹....大方D,

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禧禧豬媽 寫道:
送給你口臭的奶奶:
"好人好姐又咁老餅(因你奶奶老),又有糖尿,冇理由冇啦啦個口咁臭得咁厲害! 你(奶奶)梗係梅毒入口啦......如果唔係就一定係花柳入口喇!冇得醫o架啦,一定要封左把口佢,唔封會臭Q死人o架...."

好勁呀你,講得好,好句!
愛 我 就 別 傷 害 我

複式洋房

tuenyima,
父親的事已經夠你操心,無聊的閒話不要放在心上。有句說話很合用:人家將垃圾放在我門口,如果我將

別墅

唉!有D奶奶口唔毒都会心毒,叫你當聽唔到好難嘅!我自問都做唔到,但現在最緊要係你爸爸,知嗎?希望佢早日康復,大步"覽"過。

大宅

d人把口咁毒...都唔好理佢咁多!!!
依家最緊要係你爸爸冇事...希望早日康復...!!!

民房

唔好理個臭x婆最緊要係你daddy無事ok!pls take care you father i will support you^v^

大宅

哎!我daddy情況好反覆,隻腳時好時壞,先幾日好少少,但尋日又"含"番"龍",又腫又硬到成舊石頭咁,直情好似打咗石膏咁
o既size!

因為我daddy血管閉塞,打針打唔到落血管,唯有只靠食藥,但d抗生素同消腫藥o黎o黎去去都係o個幾隻,已經食到有晒抗體,效用亦愈o黎愈細.

依家唯有見步行步啦!個工人五月尾到,希望到時冇咁辛苦啦!
凡依家每日放工就去醫院(中環去柴灣),之後去我auntie度(天后)湊個女返屋企(柴灣),朝早返工前又要帶個女去我auntie度,夜晚真係成個人"散"晒.有時亞女唔生性夜晚唔肯瞓,又或者有時半夜起身樓計仔,第二日返工簡直想死,覺得自己個人o係度飄,得番個軀殼!

anyway,呻又呻完喇!多謝你地o既關心同埋耐心o係度聽我發up phone. many thanks!!!

大宅

tuenyima
我都感覺到你依家情況好辛苦的,又"朋撲"...記得點都好要小心身體,希望呢斷時間快d過左去...只要你daddy冇事就好了!!!好快就到5月尾架啦~~工人到時就冇咁辛苦,唔緊要架..有咩就上黎呻啦,可能第時我都成日上黎吐苦水呢~~~

複式洋房

tuenyima,
放鬆點。人生一定有困難的,希望困難的日子快些過去。勿忙好好照顧自己的身心。

大宅

I feel very warm in BK. Thanks to all.

大宅

Tuenyima

sorry, 無時間同你傾計, 不過奶奶lee 架野, 真係世上最可怕亦可憎既人, 我最近都比佢激到要離婚....

你daddy 好d 未... 祝佢早日康復

Ka Ka Mom

水晶宮

tuenyima,你要保重自己個身體呀,無畏到時又比人話,我個老爺重變態,早兩年我地借左奶奶錢(係奶奶既錢)做首期,間樓一搞掂左佢話要搬埋落黎住wo(老爺早幾年退左休同奶奶返上去買樓照顧埋大仔的老婆同孫),佢話如果我唔黎住點解要借比你!大佬!你話唔一齊住我地先借wo,我老公唔肯佢要我地還錢同我老公講:我唔你你點死都即刻死返d錢比我,我老公話埋比佢聽我地d錢點樣分配,佢聽到我地幫仔仔供2仟幾保險(教育,人壽、醫療...)佢就話:你個仔養唔養得大都成問題啦,供2仟幾!嘩!火都黎埋,自己孫都'縐'!是人嗎! :evil: :evil: :evil: 早幾個月又顛過又話要落黎,講左太多唔係做人父母既說話(係我老公講),我地為免佢地突然落到黎,所以之前我地話賣左層樓比返d錢佢(其實媽咪借比我地),而家老公同佢返左面,唔洗成日見佢lu,而家等放希望快d賣出就好啦!

別墅

tuenyima,
堅強些~~
we are support u~~
My dear baby--- Issac

首頁

尾頁

跳至