嬰兒醫護

跳至

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我想問吓你地開奶時用奶粉罐內的匙放奶粉落奶瓶時會否有蒸氣令到奶粉罐的匙痴滿奶粉,到下次用時又係咁,變到越痴越多,你地有無好的方法呀,或者講講你地的經驗可以嗎?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

唔好用熱水落粉, 蒸氣冇咁多.

個匙可以洗完抺乾再用.

男爵府

我係用奶粉格"不"好每次份量,每次開奶,倒晒奶粉格D奶粉,又快又方便...
如果初生BB每次飲1-2安士奶/奶粉...當然無問題啦,但係如果飲6-7安奶,你咪有排"不"奶粉..."

大宅

用奶粉格啦,當越食越多匙時,有時"筆筆吓"都唔知筆咗幾多匙!!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

咁.....你地會唔會每次洗完蒸吓個奶粉格先用架???

大宅

一個奶粉樽有四格,如果一日食四次就啱啱好,但唔會每次用完就拎去蒸做消毒,大家一星期清理一次啦...我都好懶...

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我就用奶粉格嘅,咁但係佢個咀都會黏咗啲奶粉係度架,不過我見工人每一個round用完都會洗下佢嘅,咁話晒都乾淨啲丫嘛﹗

大宅

奶粉格唔駛蒸架喎, 只要洗左風亁就得喇~
原文章由 zone 於 08-5-21 13:40 發表
咁.....你地會唔會每次洗完蒸吓個奶粉格先用架???

跳至