時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

日日都post唔煩嗎?有智慧的香港人有能力分析政府做得夠唔夠,需要每天一post去提醒嗎?

流感都要強制全港帶口罩,是否跨張了一些?保護自己應從自己出發,有需要就自己戴啦,係需要強制才懂保護自己?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 口水包包 於 15-02-05 發表1

原帖由 Pura_milk 於 15-02-05 發表
會不會太敏感,諗多左。上得BK都有小朋友,身邊咁多人病,關心吓出吓post又俾人話,時事熱話梗係多人講,有 ...
你都識講係熱話,咁多post有講,總有一個係當眼位。搵都唔洗搵,何必要再開個,又打得長篇大論呢 除非別有用心。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Pura_milk+於+15-02-05+發表

原帖由 口水包包 於 15-02-05 發表
你都識講係熱話,咁多post有講,總有一個係當眼位。搵都唔洗搵,何必要再開個,又打得長篇大論呢 除非別 ...
平時有乜熱話,打風落雨唔駚番工都人人開post,幾十個同一樣topic既post, 不嬲都係咁,so咁様就別有用心?

男爵府

引用:日日都post唔煩嗎?有智慧的香港人有能力分

原帖由 414928 於 15-02-05 發表
日日都post唔煩嗎?有智慧的香港人有能力分析政府做得夠唔夠,需要每天一post去提醒嗎?

流感都要強制全港帶 ...
日日叫細路做功課溫書都好煩,我地咪一樣日日repeat再repeat.

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

男爵府

又quote "親切接觸" 借題發揮

珍珠宮

引用:Quote:Pura_milk 發表於 15-2-5 12:11 平時

原帖由 eezzkylm 於 15-02-05 發表
自己心照了!
真是咁巧都是截取同一段,甚至同一個term來借題發揮
邊得咁多無知c9 唔會分析新聞
想洗人腦另計

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Pura_milk 發表於 15-2-5 12:14
日日叫細路做功課溫書都好煩,我地咪一樣日日repeat再repeat.
小朋友每天做的功課都不用,家長當然雖要每天教導,流感新聞已天天播有更新數字同情況,還需每天在公海(次次又要麻煩版主搬移到時事版)出post嗎?

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

thomaschiu928 發表於 15-2-5 16:11
完全唔明點解今次政府點解可以咁冷靜,數字黎睇仲嚴重過沙士
我都一樣唔明公民黨班人
叫人自救, 全城抗流感, 派口罩
但自己友無一個戴

天朗氣清

侯爵府

tinlong22 發表於 15-2-5 16:16
我都一樣唔明公民黨班人
但自己友無一個戴
呢邊就不停開post鬧政府冷漠唔做嘢, 原來佢地咁就咁積極做show.
真係司馬超之心路人皆知.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tinlong22 發表於 15-2-5 16:16
我都一樣唔明公民黨班人
但自己友無一個戴
戴左就影唔到靚靚相

calvin1230hk    發表於 15-2-5 17:08

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yauman76 發表於 15-2-5 12:34
又quote "親切接觸" 借題發揮
係喎, 點解咁多:親切接觸" post成個會議個幾鐘, 但個個post 都係'親切接觸'

禁止訪問

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MsBusy 發表於 15-2-5 16:59
戴左就影唔到靚靚相
輪到佢地想親密接觸

天朗氣清

大宅

引用:原來一直係政府嘅錯,+平時照顧得太好,+學

原帖由 alicemic 於 15-02-05 發表
原來一直係政府嘅錯, 平時照顧得太好, 學生考試提佢拎准考證身份證, 幼稚園小學入學提家長報名,搭公共 ...
有同感!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

每年到呢個時候, 都係流惑高峰期, 我都提4 大長老小心身體, 唔好去人多既地方,電視都有廣告提市民注意健康, 多洗手用酒精gel 清潔雙手, 一唔舒服即刻要睇醫生, 而且今年報導感染流感人數多左, 我地應該更加要主動注意家中老少既健康, 連帶唔帶同幾時要帶口罩都要政府提??香港市民幾時變左做小朋友架??

禁止訪問

回覆:佔中就日日開記招,估算死500人就戴口罩影響「親切接觸」

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MsBusy 發表於 15-2-5 17:01
係喎, 點解咁多:親切接觸" post成個會議個幾鐘, 但個個post 都係'親切接觸'
因為成件事, 除咗哩個point, 冇乜嘢可以插高永文, 咪無限放大囉!

翡翠宮

DoReMi媽媽 發表於 15-2-5 22:13
因為成件事, 除咗哩個point, 冇乜嘢可以插高永文, 咪無限放大囉!
高永文喺我心目中, 已經係最好嘅官員

首頁

尾頁

跳至