跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

大家知不知道牛津出版社15本英文故事書是什麼故事,出面買會否平一點?

[ 本文章最後由 rainbow_ho 於 08-7-7 13:47 編輯 ]

大宅

我個海晴會讀上午主流班,你哋呢?

大宅

我個囡彥霖都係讀N1主流 ,唔知會唔會同一班呢?

大宅

Hi,

我仔仔就係讀國際班IN1返Constellation Cove.

如果仲係同當年囡囡嗰套書一樣, 牛津出版社既英文故事書應該係教phonics既書仔. 學校係有埋CD, 教小朋友唱歌仔記發音. 而且上學期應該係由A開始教, 但下學期教完26個英文字母後,就會有啲書仔教"sh"; "th"音既. 出面買就唔知貴唔貴, 最後你自己買左定係學校買呀?

原文章由 rainbow_ho 於 08-5-22 13:43 發表
大家知不知道牛津出版社15本英文故事書是什麼故事,出面買會否平一點?

孖寶媽咪

複式洋房

Hi!孖寶媽咪.

我想問吓你是自己帶仔仔返學or搭校車呢?

Bosco 媽媽

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

hello!

My son will start IN1 in Aug too! does anyone know if the materials are cheaper brought ourself or from the school? and how much is the school bus? cause i didn't have a price on my letter

Thanks!

複式洋房

大家好! 我囝囝報了IN1國際班
Thomas Yeung 2 years 6 months

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大家好,我囝囝報讀今年N1國際班,我會比佢搭校車

伯爵府

大家交左什費未呀?知唔知今年學費幾多呀?

複式洋房

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-24 14:57 發表
大家好,我囝囝報讀今年N1國際班,我會比佢搭校車

我都係俾佢搭校車

[ 本文章最後由 rickyivy 於 08-5-24 23:16 編輯 ]
Thomas Yeung 2 years 6 months

大宅

Hi Bosco 媽媽, 焯賢媽咪 & jellybaby,

我都係比仔仔坐校車架 .

至於校車費用, 係可以打電話返學校問, 只要講出上車及落車地點就可以報比你架喇!

學費就係$2,600+$100茶點費, total: $2,700.

什費同九月車費我都交左喇! 唔係要23號前交咩?

其實你地有冇諗定八月中開學至月尾都冇校車, 要自已坐咩車帯佢返學呀?

原文章由 vivicicimimi 於 08-5-24 00:39 發表
Hi!孖寶媽咪.

我想問吓你是自己帶仔仔返學or搭校車呢?

Bosco 媽媽
孖寶媽咪

民房

大家好, 我個仔會讀主流N1呀!

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

原文章由 孖寶媽咪 於 08-5-25 12:22 AM 發表
Hi Bosco 媽媽, 焯賢媽咪 & jellybaby,

至於校車費用, 係可以打電話返學校問, 只要講出上車及落車地點就可以報比你架喇!

學費就係$2,600+$100茶點費, total: $2,700.

什費同九 ...

yes, have to hand back by 23rd, we have been travelling and been so busy after we got back i missed the deadline, i will have to call them to let them know on monday and see if we can still get on the school bus list.

伯爵府

原文章由 孖寶媽咪 於 08-5-25 12:22 AM 發表

什費同九 ...

$2600唔係主流班既學費咩?

大宅

最初面試既時候的而且確係話國際班學費貴啲, 要成$3,600. 不過最後都confirm左同主流班一樣$2,600喇!

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-25 11:47 發表

$2600唔係主流班既學費咩?
孖寶媽咪

大宅

大家好,

我囡囡報左in1.....返滌濤山~~
不過應該暫時唔會比佢搭校車~~

大宅

My girl will join NI afternoon class (mainstream) .......
See u all there.......

[ 本文章最後由 jwong888 於 08-5-27 11:02 編輯 ]

別墅

My son will go to Constellation Cove to study N1 in August too. Already paid all Misc charges la.

伯爵府

原文章由 孖寶媽咪 於 08-5-25 04:09 PM 發表
最初面試既時候的而且確係話國際班學費貴啲, 要成$3,600. 不過最後都confirm左同主流班一樣$2,600喇!

甘就好啦

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-27 05:36 PM 發表

甘就好啦

yes, i have called to check too! they have confirmed!

also they mentioned that the first week it's just one hour where parent or someone will go into class with them, then 2nd week is 2 hours with a slight hands off, then on the 3rd week just the kids will go.

首頁
12345...22

尾頁

跳至