美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地去邊度做gym架?

D人通常去physical / Califonia Fitness...

你地呢?
幾多錢? 抵唔抵玩?

男爵府

Re: 你地去邊度做gym架?

california ....

你呢 ??

大宅

我無做開架... 不過一直都想join...
因為一黎懶, 二黎無乜時間 (藉口, 其實都係"懶"!), 三黎怕自己無恆心 (又係"懶"!)..
不過, 家陣又心郁郁, 想做下運動keep fit....
所以問問大家的意見囉!~

咁你做左幾耐呀? 覺得好唔好呀?

男爵府

join 左冇幾耐, $2xx per month 簽左一年 contract
我都係懶人一個, 所以好後悔簽左一年
覺得唔抵, join 錯左
如果 join Phyxxx 又係 $2xx per month
但係冇 contract, anytime 可以唔玩
計落冇咁傷, 特別 for 我呢 D 懶又冇恆心o既人

對我泥講唔使等機用, 唔使等沖涼房, 清潔 ... 已經 ok 啦

大宅

I joined Modern Beauty. About $1800 or $2100 per year (not remember).

洋房

我享中環返工, join 左New York HAL, 好鍾意. 之前係Physical, 非常普通. 依度價錢大約600-800/月. 雖然貴, 但係我個人覺得物有所值.

民房

physical !你地呢我差不多日日去皮膚都靚D雖然依家cheap了仲有好多無業師奶係度打等好下等不過最重要都係廋身一於少理

大宅

我依家仲考慮緊...
最主要係怕join左無恆心去..... 所以唔想簽約....
其實我之前係想參加d 跳舞班, 例如hip hop.
但見d fitness centre又有gym做, 又有舞跳, 咪仲抵....

男爵府

我上月才参加California, HK$298/month x 12 months. 通常lunch time去做45minutes. 通常跑20min + 其他部位gym. 因我做gym主要目的係想keep health + keep shape, 所以我只要求自己能2~3 visit/week就足夠.

其實做完运動出身汗後, 挺精神充沛. 下午工作不會疲倦. 感覺挺不錯丫. :-P

男爵府

E. Y.

咁你使唔使比入會費呀?
係唔係 everyday 都可以去呀?

民房

我都想知道你地去邊做gym呀~
我之前係cali做過3個月
不過太貴啦!...成$499一個月....
我依家想join其他呀
physical,modern beauty同凱撒會呢3間邊間好呀~?
請問有冇人知道幾多錢??

thanks
我一定要2個月內減8磅同埋介煙! 我要做個健康既靚女! 大家請同我做個見證啦!> <

別墅

我join咗fitness firsx.
[/img]

男爵府

bsiub,

啊~係呀, 要比入會費 around HK$450 (唔記得實數). 我参加果隻係One house+all hours, 即指定一center, 所有日子/時段/課程/設施都可參加+使用. 但不包浴巾, 要自己帶. 第一堂係免費教練堂. 其后, 一係比錢請教練train你, 一係食自己. 我當然揀咗后者呢 (每部gym機旁都圖文教你用它, 唔難丫 :lol:).

bsiub 寫道:
E. Y.

咁你使唔使比入會費呀?
係唔係 everyday 都可以去呀?

男爵府

E. Y.

我都比左 $201 入會, 但係只可以星期一, 三, 五, 日
我簽左 12 個月 .... 幾後悔 ~~~~~~~
係呢, 你 join 左邊區o既 house 呀?

男爵府

bsiub,
我 join T.S.T., 你呢??? 看看有無緣撞你先:-P .

想知你的HK$201/month, 除咗指定日子外, 仲有乜條款架???

男爵府

E. Y.

我 join 灣仔 house ...

我係比 $201 入會, 月費 $298 一個月 x 12 months
冇咩其他條款啦

大宅

見pyhsical依家個"二人同行"優惠好抵..

(HK$149.5x12個月)+(預繳第13個月, 即HK$299)

就算自己唔係成日做,或做做o下無恆心做, 好似都無咁"傷"嘛~ hehe 依家諗緊join唔join~

男爵府

Pooh_Pooh,

我同意你諗法. 我當初都猶疑左一輪, 奈何Physical center 不近我office :-( .

其實参加邊家做gym都好, 最緊要的起心肝和有恆心. 我Lunch time如不去做gym, 不是吃喝睡(做豬) 就係四處逛街亂買嘢(所花費一定高過gym月費啦 ). 呢個不失為都市忙碌人保健的一種好方法. 而家成日今同自己打氣加油. 共勉之. :-P

首頁

尾頁

跳至