嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

洋房

想俾baby食燕窩

我BB六個月大,想俾D燕窩BB食,
想問下各位媽咪有D咩好介紹,
我之前見到有個TOPIC係講燕窩,但係而家搵極都搵唔到,
請問各位媽咪有冇呢個TOPIC o既資料,
(我好似記得係$100/100克,我想知d詳細o既資料)
唔該哂!!!

伯爵府

Re: 想俾baby食燕窩

TOMMYMUMMY : PLEASE CHECK PM

別墅

可否E-mail給我

洋房

嵐嵐21
我巳經收到啦!唔該晒!

伯爵府

Angelo_MaMa 寫道:
可否E-mail給我

Angelo_MaMa

please check pm

伯爵府

TOMMYMUMMY 寫道:
我BB六個月大,想俾D燕窩BB食,
想問下各位媽咪有D咩好介紹,
我之前見到有個TOPIC係講燕窩,但係而家搵極都搵唔到,
請問各位媽咪有冇呢個TOPIC o既資料,
(我好似記得係$100/100克,我想知d詳細o既資料)
唔該哂!!!

但係你個bb得6個月未適合食燕窩住喎,因為燕窩係高蛋白的食物,一歲後會比較好d喎.

男爵府

仲有呀....有D小朋友對蛋白會敏感嫁,你要到佢大少少試下比蛋白佢食先,如果無問題先再比燕窩佢食喇

pinkylee 寫道:
但係你個bb得6個月未適合食燕窩住喎,因為燕窩係高蛋白的食物,一歲後會比較好d喎.

大宅

My daughter is 13 months old and I also want to give her 燕窩 but dont know how to give. One teaspoon per day?

首頁

尾頁

跳至