自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我系村屋度租屋住,由於間屋系新起,一定要由中電d人黎重新鋪電,裝電箱,但系個業主一直話中電d人好麻煩,成日都約吾到,或者黎整少少又隔左好耐都吾黎整
我地已經12月尾等到依家2月啦,成個幾月間屋d電都未整好,業主系甘拖又話好快得,點知等到依家佢話佢都吾知中電d人幾時幾黎整
甘我想問中電系咪真系甘難約呀?同埋下星期新年啦,人地都會放新年假架嘛,因爲之前個業主又話2月頭搞掂,搞到我地依家傢俬電器都買細系間屋度,但系又未入得伙,真系好心急呀

水晶宮

引用:我系村屋度租屋住,由於間屋系新起,一定要

原帖由 wendy1224 於 15-02-11 發表
我系村屋度租屋住,由於間屋系新起,一定要由中電d人黎重新鋪電,裝電箱,但系個業主一直話中電d人好麻煩, ...
我早幾個月幫公司申請過,中電快靚正喎

複式洋房

引用:Quote:原帖由 wendy1224 於 15-02-11 發表

原帖由 eggcarol 於 15-02-12 發表
我早幾個月幫公司申請過,中電快靚正喎
下?:scary甘會吾會因爲佢間系村屋所以特别麻煩d呀?

複式洋房

回覆:想問有無人試過等中電黎整電等超級耐呀

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:想問有無人試過等中電黎整電等超級耐呀

自己直接打去中電度問

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

珍珠宮

回覆:想問有無人試過等中電黎整電等超級耐呀?

因為入村係麻煩好多,太多私人地,未必每家每戶肯比佢地埋場鋪電

複式洋房

引用:自己直接打去中電度問

原帖由 sumlam 於 15-02-12 發表
自己直接打去中電度問
甘會吾會我打電話去,因爲我吾系業主,只系租客,中電吾透露間屋既資料我知架?

複式洋房

引用:因為入村係麻煩好多,太多私人地,未必每家

原帖由 鴨鴨比 於 15-02-12 發表
因為入村係麻煩好多,太多私人地,未必每家每戶肯比佢地埋場鋪電
業住話依家間屋鋪左電,只系欠未裝個電箱,又話有两次約左中電d人整,但系到當日d人又吾黎,可以甘既咩?之後業主又話要等中電出張紙,話停一停全村既電裝電箱,之後又話條村d人投訴佢,話人地好麻煩,都吾知佢邊句真邊句假

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+15-02-12+發表因為

原帖由 wendy1224 於 15-02-12 發表
業住話依家間屋鋪左電,只系欠未裝個電箱,又話有两次約左中電d人整,但系到當日d人又吾黎,可以甘既咩?:te ...
其實你呢d我地叫細電,斷其他人電淨係幫你駁未聽過,電箱可以搵出面合資格電工A or B牌幫你裝,大約2000-3000蚊到,你業主咁講似係吾想自己出錢,拖下你先

我吾係專門機電,有錯請指正

首頁

尾頁

跳至