跳至

首頁

尾頁

大宅

我感動呀........我地終於相認啦!
我有參加727呀,你呢!

原文章由 bonnie1013 於 08-6-5 11:53 發表

好開心呀~有d千里尋親重逢feel呀~~
唔係, 係你斜對面果個呀~
你有冇參加727呀? 好想見返你呀~

男爵府

有呀有呀~~估唔到咁都遇得返~~
聽講727果日係跟bb出世日期安排座位架, 到時我地可以一齊坐啦~~
你有冇blog架? bb叫咩名呀? 好似係女係咪呀? 有冇相睇呀?
哎呀~我好多問題呀!!
你click下面去我個blog度睇下吖~

原文章由 PurinBB 於 08-6-5 12:10 發表
我感動呀........我地終於相認啦!
我有參加727呀,你呢!

大宅

係呀,到時我地可以一齊坐呀!好緊張添
係囡囡呀,叫做靖琳呀,不過佢係似個男仔多d囉,你o個個係仔仔喎,咁叫咩名呀?係咪開始流口水啦,ke..ke..!
我未整blog呀,我好想整呀,因為實在冇時間,返到屋企又要湊亞囡,等我遲些比張相你睇呀!

原文章由 bonnie1013 於 08-6-5 12:15 發表
有呀有呀~~估唔到咁都遇得返~~
聽講727果日係跟bb出世日期安排座位架, 到時我地可以一齊坐啦~~
你有冇blog架? bb叫咩名呀? 好似係女係咪呀? 有冇相睇呀?
哎呀~我好多問題呀!!
...

男爵府

靖琳個名好詩意喎~
我個係仔, 叫韋言, 不過我一路都係叫佢細佬算數~
佢d口水唔係流架, 係湧出黎架~一日要換幾條口水肩,
有冇msn呀, 有就add我啦~
bonnie-[email protected]

原文章由 PurinBB 於 08-6-5 12:34 發表
係呀,到時我地可以一齊坐呀!好緊張添
係囡囡呀,叫做靖琳呀,不過佢係似個男仔多d囉,你o個個係仔仔喎,咁叫咩名呀?係咪開始流口水啦,ke..ke..!
我未整blog呀,我好想整呀,因為實在冇時間,返到屋企又要湊亞囡,等我遲些 ...

大宅

咁多0801媽媽係tko住, 真係好, 等bb大d可以一齊玩, 大家有無返工架? 我返半職

九龍城靈糧堂都不錯架, 如果我住九龍城都選這間, 不過都好似好難報

大宅

Bonnie同purinbb你地相認返, 真係開心又攪笑~
我都係廣華生呀, 但係同房的媽咪唔覺會上bk喎~
我都係prefer幼稚園係近屋企附近, 見的小朋友為左搭校車以舟車勞動, 係唔值得跨區返學.

男爵府

係呀, 近d可以行路返學, 一來時間容易預, 二來可以比小朋友當做運動, 可以的話, 將來小學同中學都盡量係屋企附近就好lu~

原文章由 kakashi 於 08-6-5 13:14 發表
Bonnie同purinbb你地相認返, 真係開心又攪笑~
我都係廣華生呀, 但係同房的媽咪唔覺會上bk喎~
我都係prefer幼稚園係近屋企附近, 見的小朋友為左搭校車以舟車勞動, 係唔值得跨區返學. ...

大宅

原文章由 佩兒 於 08-6-5 13:01 發表
咁多0801媽媽係tko住, 真係好, 等bb大d可以一齊玩, 大家有無返工架? 我返半職

九龍城靈糧堂都不錯架, 如果我住九龍城都選這間, 不過都好似好難報

真係有眼不識太山, 自己住九龍城都唔知有間幼稚園係個到
之前剩係諗住迦南, 伯特利, 聖三一or民生(學費好貴), 我都係要落力的至得~
有朋友讀過九龍塘個的:根德, 方方樂趣, 約克, 都唔係好得~

大宅

靈糧堂係嘉林邊道

原文章由 kakashi 於 08-6-5 13:33 發表

真係有眼不識太山, 自己住九龍城都唔知有間幼稚園係個到
之前剩係諗住迦南, 伯特利, 聖三一or民生(學費好貴), 我都係要落力的至得~
有朋友讀過九龍塘個的:根德, 方方樂趣, 約克, 都唔係好得~ ...

大宅

原文章由 佩兒 於 08-6-5 14:05 發表
靈糧堂係嘉林邊道

咪係囉, 一直都以為係教會咋, 唔知道有幼兒/稚園.
可能我心目中既幼稚園好少係上樓的.

大宅

原文章由 bonnie1013 於 08-6-5 13:25 發表
係呀, 近d可以行路返學, 一來時間容易預, 二來可以比小朋友當做運動, 可以的話, 將來小學同中學都盡量係屋企附近就好lu~

最理想就係你所講:小學同中學都盡量係屋企附近, 有歸屬感嘛, 同埋有起咩事, 都可以快的揍返阿b.

大宅

韋言個名都唔錯丫!
亞囡依排仲勁食手,食到有聲添呀
我有msn呀,不過要返屋企先可以add到你呀!
好期待見到你呀!

原文章由 bonnie1013 於 08-6-5 12:49 發表
靖琳個名好詩意喎~
我個係仔, 叫韋言, 不過我一路都係叫佢細佬算數~
佢d口水唔係流架, 係湧出黎架~一日要換幾條口水肩,
有冇msn呀, 有就add我啦~
bonnie-[email protected]

...

子爵府

原文章由 bonnie1013 於 08-6-5 11:53 發表

好開心呀~有d千里尋親重逢feel呀~~
唔係, 係你斜對面果個呀~
你有冇參加727呀? 好想見返你呀~

甘都比你相認到,我都未見到南座d媽咪
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

子爵府

原文章由 kakashi 於 08-6-5 14:19 發表

最理想就係你所講:小學同中學都盡量係屋企附近, 有歸屬感嘛, 同埋有起咩事, 都可以快的揍返阿b.

我都係甘諗,大仔都仔係返好近,落雨打風都唔濕身
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

大宅

原文章由 waiwai1234 於 08-6-5 15:15 發表

我都係甘諗,大仔都仔係返好近,落雨打風都唔濕身

出面風大雨大都唔濕身又真係good喎, 可想而知好近好方便~

別墅

原文章由 kakashi 於 08-6-5 14:16 發表

咪係囉, 一直都以為係教會咋, 唔知道有幼兒/稚園.
可能我心目中既幼稚園好少係上樓的.

乜靈梁堂係上樓既咩佢介紹有戶外地方喎....唔係地下既先有戶外設施既咩

大宅

原文章由 JOESPHINE 於 08-6-5 16:20 發表

乜靈梁堂係上樓既咩佢介紹有戶外地方喎....唔係地下既先有戶外設施既咩

there's outdoor playround with cover, the building included hall, different teaching rooms...i view some parents go to interview @4/F.

大宅

我表弟讀緊九龍城靈糧堂,我姑姐就勁鍾意囉~
都話好好,同埋表弟讀得好開心

mushroom
kornhill international 好好架,
不過,就幾貴...小朋友自理好好,
我囡囡上年讀n1超開心..
好鍾意番學架!!!

首頁

尾頁

跳至