論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

救我呀!我個工人好唔掂,但我奶奶還要我續佢呀~~

我個印傭今年33歲,是奶奶請的,五月便完約.初時照顧初生bb還ok,到bb學行時開始越做越差,三日唔埋亞仔個頭就撞到瘀哂,o甘我就同佢講叫佢小心睇住bb,因為bb越

大宅

Re: 救我呀!我個工人好唔掂,但我奶奶還要我續佢呀~~

carriewu929,

You should tell your 奶奶 everything what the maid done! If not, it will be have accident occur on your baby!
:-D :-D :-D

大宅

咁更係要同奶奶講清楚啦,唔好等佢以為個工人好好,你可以對你奶奶講,你之前唔同佢講,係因為驚佢担心,所以諗住等個工人約滿就算,依家你奶奶話要續個工人,咁你就不得不講出個工人嘅危險處,有望佢老人家明白,咁我諗,你奶奶係有腦嘅,就應該唔會再續個工人了.

大宅

Thank you.我巳跟老公傾過,希望佢可以同我奶奶講

大宅

今日真係好唔開心,自問對個工人都唔錯.但竟然被佢掉轉

大宅

一定要堅持"dead"走佢!!!! :-x

大宅

That's right!

大宅

carriewu929,

你不如同你奶奶講,千其唔好同個工人續第二張約,因為你問過勞工處,如果同工人續左約,到約滿,或中途被炒時,要畀一筆遣散費的,好麻煩,好唔抵,睇吓你奶奶係唔係咁闊佬,不過你要你奶奶唔好同個工人講返呢個情形,如果唔係個工人依家就會玩嘢,你試吓咁樣講,睇吓嚇唔嚇到你奶奶,希望佢唔好再幫個工人講說話.

其實邊個出糧畀個印印呢?如果係你,咁就無問題,你可以話事.

記得將佢個大名post去黑名單內.

大宅

ballpen

其實由頭到尾我都等完約先同我奶奶講,諗住話佢有另外d人請.係佢話唔續我

大宅

醒目開學勳章

妳奶奶咁鐘意個工人,咪叫佢請黎服侍佢自己.妳自己就請個另一個工人.啋佢都傻.
如果妳同個工人續約,佢重變本架厲,有持無恐.到時我諗妳要服待返個工人轉頭.

別墅

carrie:

嘩, 你個工人真係好離譜. 唔使唸, 無得留低!!!!

:evil: :evil:

你不如先另外請個個, 咁你奶奶就無得反抗. 係呢你老公點睇呢??

大宅

SK1 & kaczan

今日剛同agent傾過,佢話想同佢續都難(時間太短)要換僱主先可續到佢 宜家重好呀~~名正言順可揀第二個.

其實我奶奶都唔係太唔講道理

別墅

完約算數, 以後自己辛苦少少, 大b課後補習回家, 2b及細b返全日.
最多
Angela

首頁

尾頁

跳至