親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

3月去, 住池袋大都會, 由成田搭NEX定機場巴士方便D?

洋房

回覆:2大2小住池袋, 由成田機場搭咩好

我都3月頭去, 又係住大都會, 我搭機場巴士

男爵府

回覆 subefish 的帖子

機場巴士大都會酒店有站

大宅

剛睇左, 巴士要105-140分鐘, NEX 90分鐘....價錢差不多...

水晶宮

i like bus

水晶宮

subefish 發表於 15-2-24 17:27
剛睇左, 巴士要105-140分鐘, NEX 90分鐘....價錢差不多...
但係Limousine方便嘛...

男爵府

引用:剛睇左,+巴士要105-140分鐘,+NEX+90分鐘...

原帖由 subefish 於 15-02-24 發表
巴士好塞

伯爵府

就算塞車都好過轉車咁麻煩,其實都係100min左右就到,搭鐵路轉車行路要拖喼帶小孩,我一定會搭機場巴士。 註:我同C6無小孩都要堅持搭巴士來回。
自煮有快樂

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:2大2小住池袋, 由成田機場搭咩好?

又小朋友又行李,巴士方便好多,直頭酒店門囗。

侯爵府

回覆:lovingsleep 的帖子

nex好似唔駛轉車喎!

大宅

好媽媽勳章

引用:3月去, 住池袋大都會, 由成田搭NEX定機場巴

我都係3月去,2大2小,2.5y & 5.5y,酒店冇巴士,會坐Nex ,1500yen 一個人,小朋友唔洗錢,唔洗轉車,但上落會比較煩

大宅

回覆:subefish 的帖子

小朋友幾多歲

大宅

3.5歲呀, 巴士好似係方便D咁, 我又諗過去酒店時NEX, 走去機場就多行李(可能SHOPPING麻^^) 就巴士....但2邊而家都做緊來回票平D, 但就你地經驗黎睇, 似乎巴士好D

大宅

唔係每班Nex都經池袋,就飛機到達時間(預埋過關),check時間表先,我地搭唔到Nex, 因為傍晚黎班次疏啲,同個啲Nex少經池袋。我同小朋友同行,好彩海關職員見到,叫我地排priority lane, 前面得一個家庭,唔使排蛇餅。

班機早到,又快咗過關,諗住搭
到Nex, 點知fulled, 最後搭京成Skyliner , 係日暮里轉JR去池袋。Skyliner 要35分鐘,日暮里去池袋要12分鐘,計埋車站上落,一小時已到池袋,不過Skyliner就貴啲,大人要2470 yen

大宅

我小朋友都係3.5歲,以上轉車方法都ok, 因為日暮里京成線去JR站線有電梯有lift, 我拖小朋友,C6推2個喼都ok。

如果撞正班Nex唔經池袋,又想快啲到池袋,Skyliner都幾好

男爵府

畀面勳章

要睇你自己熟,唔熟果边,我剛回來無小朋友,來回都坐巴士,真係好方便。即使nex 有去池袋站,到站係站内揾出口都揾到你暈!我頭2晚去完shopping 搭地鉄回去都揾一輪先出得啱出口。之後先清楚D方向同位置。去程大概 1.45 hour, 回程落兩要2个鐘

別墅

回覆:2大2小住池袋, 由成田機場搭咩好?

有小朋友巴士最舒服,唔洗搬行李

子爵府

引用:要睇你自己熟,唔熟果边,我剛回來無小朋友

原帖由 mimiso 於 15-02-28 發表
要睇你自己熟,唔熟果边,我剛回來無小朋友,來回都坐巴士,真係好方便。即使nex 有去池袋站,到站係站内揾 ...
請問巴士1幾錢一程?係咪3xxx yen?

男爵府

引用:3.5歲呀,+巴士好似係方便D咁,+我又諗過去酒

原帖由 subefish 於 15-02-26 發表
3.5歲呀, 巴士好似係方便D咁, 我又諗過去酒店時NEX, 走去機場就多行李(可能SHOPPING麻^^) 就巴士....但2邊 ...
你都好呀,我夜晚7:00到入迪士尼無巴士,回程專登book新宿酒店諗住有巴士方便,點知N\'Ex promotion完左,焗住貴搭N\'Ex

大宅

去程我會坐N\'ex, 因為promo做到3月,平啲,回程則坐機場巴士,因太多行李唔想咁辛苦

首頁

尾頁

跳至