夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

你地有否想過自己的另一半有什麼優勝的條件可以吸引到第2個女人愛上他呢???

有好多媽咪成日都話擔心自己的老公有第2個女人,而確實亦真係有男人結左婚都仲去搞婚外情,咁究竟自己的另一半有什麼優勝的條件可以到吸引第2個女人愛上他呢???
我媽咪曾經講過,男人一係就有錢,一係就有地位,一係就有好多時間,才會去搞女人,或者會有女人痴埋佢度,咁如果自己的另一半又無錢,又無地位,又唔型,又肥,咁係咪就唔使擔心佢有第2個女人會鍾意佢呢???

大宅

好媽媽勳章

Re: 你地有否想過自己的另一半有什麼優勝的條件可以吸引到第2個女人愛上他呢???

而家d男人可能一d條件都冇,但一樣有女人痴埋去ga,有d女人專鍾意痴去d結左婚既男人度,根本佢唔會介意個男人有冇$有冇地位同外型。

男爵府

好媽媽勳章

Re: 你地有否想過自己的另一半有什麼優勝的條件可以吸引到第2個女人愛上他呢???

sammili 寫道:
而家d男人可能一d條件都冇,但一樣有女人痴埋去ga,有d女人專鍾意痴去d結左婚既男人度,根本佢唔會介意個男人有冇$有冇地位同外型。

非常同意~~~

子爵府

我都同意sammili既講法,同埋基本上我地女人都會覺得自己隻佬好架啦,否則都唔會咁擔驚受怕咁怕隻佬會俾狐狸姐姐dam咗去...如果真係要講一樣老公會吸引fox lady既優點,咪係鍚老婆囉!我老公錢又冇又矮又瘦,個樣成隻幾年無食過嘢既疆屍咁 :-P 我諗除咗鍚老婆呢樣優點可以吸引到fox lady之外,都無乜咯...頂多咪同我一樣咁覺得老公彈電結他好叻好有型囉...呵呵呵..............(<---自大狂又發作...) :-P :-P :-P

禁止訪問

洋房

我的另一半是個中年發褔, 有點禿頭, 大肚皮, 大嘴巴, 其貌不揚, 以為沒什麼可以

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我另一半係未結婚前試過有個女仔成日打比佢,咁我問佢係邊個,佢話係我生日時訂蛋糕幫佢落order個sales,每次佢打比我隻佬都唔肯收線要我鬧佢至cut線,有一日我嬲嬲地捉隻佬走去嗰間麵包店睇下係點樣順便買麵包,我拖住老公比錢時問係邊個,佢望到我後都無再打比我隻佬lu.

水晶宮

Karina2003:
但你老公都叫做有一份穩定的工作同收入,呢點係好重要的,好多狐狸精;都係貪個男人有兩個錢~
但我honey肥就唔在講,更加係唔靚仔,仲帶有幾分蠢蠢地,比人的感覺就係一個好唔醒目的人,最重要係佢依架無野做,遲d可能會做生意,,咁佢又唔係有錢,所以我覺得除左我之後,仲點會有女人鍾意佢~
咁我係咪就可以放一萬個放心呢???

大宅

分幾種
一係D女人好勝,鍾意同人搶野,只要知道你係已婚,話知你係八兩金=.=
一係個男人雖然好樣衰.無可取之處!但口花花,主動引人地落陷阱!
一係單方或雙方婚姻唔愉快,咁岩遇上,產生左真愛
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

子爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

都有諗過架,就係好錫女友/老婆個種←我老公就係呢種,而家撬人老公/男友都好少追求OUTLOOK同身型,滿足自我同有成功感,不過我自己覺得男人會受被人追,原因:﹝1﹞想享齊人之福﹝2﹞證明自己有魅力﹝3﹞雙方出現問題﹝4﹞未被女人爭。
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

子爵府

mayymlam 寫道:
都有諗過架,就係好錫女友/老婆個種←我老公就係呢種,而家撬人老公/男友都好少追求OUTLOOK同身型,滿足自我同有成功感,不過我自己覺得男人會受被人追,原因:﹝1﹞想享齊人之福﹝2﹞證明自己有魅力﹝3﹞雙方出現問題﹝4﹞未被女人爭。

完全同意~!!!!!!!! 查實啲男人個個都係自大狂,有邊個唔想多人愛吖... :-P :-P :-P

大宅

我的另一半時時話:
自己年紀大、又肥又大肚腩,邊有女人鐘意呀!

但以上講係,但亦有不少女人鐘埋身,
因為事業有成就,佢係專業人仕,好多女人就會飛埋黎,
clients, 朋友...鐘埋身、製造機會、跳舞、約佢去Trip等,
有陣d女人又會借醉博懵、發姣 (一班人在場),
我朋友個老公都叫我:小心你老公比人擔左呀,
你老公真係魅力沒法擋呀!
有時都好煩....佢都會講一一我知。

我百份百信任佢,但真係對以上的女人,
真係要話佢地 CHEAP ,有機會見到的話,
我都會言語之間串下佢地,或者系佢地面前"示威"一番!

水晶宮

Clicquot :
你多d出席你老公同同事的活動咪得囉,做跟得夫人又點話,等佢多d朋友(包括個d cheap女人)識你,係串咁又點呀,鬼叫你先係正印呀,叫佢地行埋一邊喇!!!

不過,你老公都叫事業有成,有經濟基礎的男人就算點肥點樣衰都一樣有女人痴埋去,但我honey又肥又樣衰,仲要無事業無錢,有女人鍾意佢至奇~

大宅

[quote]
Karina2003 寫道:
我的另一半是個中年發褔, 有點禿頭, 大肚皮, 大嘴巴, 其貌不揚, 以為沒什麼可以
上主是我的牧者, 我實在一無所缺
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁
還使我的心靈得到舒暢
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰和舒暢........
在我一生歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日

民房

各位見到你

別墅

小manman 寫道:
Clicquot :
你多d出席你老公同同事的活動咪得囉,做跟得夫人又點話,等佢多d朋友(包括個d cheap女人)識你,係串咁又點呀,鬼叫你先係正印呀,叫佢地行埋一邊喇!!!

不過,你老公都叫事業有成,有經濟基礎的男人就算點肥點樣衰都一樣有女人痴埋去,但我honey又肥又樣衰,仲要無事業無錢,有女人鍾意佢至奇~

其實.... 可唔可以兩個都進步, 兩個都靚仔靚女, 兩個都有事業, 兩個........

點解唔向好方面提升至其他人追不上, 卻安於在下線中求共存
我們應該感恩 神的話語令人清醒

大宅

小manman ,
我有出席老公的活動咖,幾大都跟到貼!
但而家有 d 女人都幾"狂".....

其實我 honey 唔樣衰,幾 man 咖 !

以前返工,我老板娘同我講話:
唉,以前又驚佢(指老細)搵錢少(老細白首興家),
而家公司又大,又多,又驚佢出去滾.....

大宅

mjzz 寫道:
其實.... 可唔可以兩個都進步, 兩個都靚仔靚女, 兩個都有事業, 兩個........

點解唔向好方面提升至其他人追不上, 卻安於在下線中求共存

mjzz,
Hi,好奇一問,你太太係全職,還是在職媽媽?
你兩個囝囝好可愛呀!

你話,其實.... 可唔可以兩個都進步, 兩個都靚仔靚女,
兩個都有事業,
講事業,我一定追唔到佢,但靚我會 keep 住自己行出黎靚靚。
所以我唔怕佢會追人,或其他人追到佢,
因為佢會任何事都話我知...

我係笑有d女人的行為"低劣"囉!

水晶宮

好奇問下你地,如果個男人無錢,,無事業,又肥,又樣衰,都會有女人鍾意佢咩???如果真係有,我真係唔明白個d女人乜野心態!!!
我honey就係有齊哂以上我所講的缺點,但佢勝在專一,對我好好,錫我,就得我,無脾氣,除此之外,我諗唔到佢有乜野可以吸引到第2個女人鍾意佢~

子爵府

小manman,

啲女人咪就係你既心態囉~!=.=除咗專一...無邊個女人唔想搵個對自己溫柔體貼,對我好好,錫我,就得我,無脾氣既男人吖...講真,响依家僧多粥少既時候(女多過男...),女人但求遇到個對自己好既人,就算隻佬又樣衰又肥又無錢,我諗啲女人都誓死追隨到底,務要搶人地隻佬番嚟來據為己有...我估咋吓...

首頁

尾頁

跳至