意見反饋
義工

嬰兒食譜 今日: 0|主題: 27039

2餐粥3餐奶

大宅

國民生產總值:1082

2餐粥3餐奶

我bb女 9個月大, 每日食2餐粥3餐奶, 每餐奶只食5OZ, 是否太少? 奀豬得6.5KG, 胃口好細, 好擔心呀! 有無媽咪可以指導下我?

民房

國民生產總值:3

Re: 2餐粥3餐奶

Hello 您好 :

請不用擔心, 我個女而家11個月大, 嘟係食2餐粥3餐奶, 每餐由5oz 至8oz 不等 (因太奀, 間中會食4餐奶), 咪又係得8kg 到. 可能佢又出牙仔, 所以胃口唔好. 最緊要係佢開心, 精靈, 活潑咪得囉. 放心吧!

大宅

國民生產總值:3052

我個女都係11個月大, 又係出牙仔, 每日都係2餐粥3餐奶, 6.5-7.5 安左右, 2/3 碗粥, 9kg 未到. 細碼B 一個. 而家俾D芝士同生果佢做茶點, 希望小食多餐, 肥番D....

等待驗證會員

國民生產總值:633

我阿B的食量都同你個BB一樣﹐食奶好差有時五安都吃不到﹐吃兩至三安就算LA﹐後來我試下買嘉寶的BB菜給他吃﹐佢又幾鍾意﹐一日可以吃到大半樽﹐有好多選擇﹐你試下買一樽。或者你阿B喜歡吃。

複式洋房

國民生產總值:227

不如你試o下比乳酪/雪糕佢食, 當係飯後甜品, 我個女就好鍾意, 平時食飯佢成日都唔肯開口, 但當佢見到係乳酪/雪糕就no problem, 而且我覺得呢D都係奶類食品, 都有營養.

大宅

國民生產總值:1082

多謝各位媽咪的意見, 我未試週買yogurt俾bb食呀, 怕凍冰冰, 會唔會肚仔痛?

複式洋房

國民生產總值:227

我個女現在14個月.

佢五個月開始就食雪糕, 開始時梗係食小小, 慢慢加多D.

跟住六個月就食乳酪(for baby), 由半杯開始, 現在自己食一杯.

我大概一星期比佢食2-3次.

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.