夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

先講下自己背景先,未婚,拍拖兩年多,最近男友開始提及準備結婚住屋等問題⋯
但因為自己父母離異,加上眼見有朋友結婚不到一年就離婚⋯
所以有時會有點擔心恐懼怕自己嫁錯人。

想問下大家當初點樣去決定嫁唔嫁比另一半?

伯爵府

當時係一時衝動
優悠在澳洲

大宅

回覆:當初因為乜野而決定對方係終生伴侶?

我同老公好閃電一齊左,當時大家都覺得:係你啦!
咁就廿年咯

複式洋房

回覆:芍琳 的帖子

好sweet

複式洋房

回覆:jump.jump 的帖子

現在後悔嗎?

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

時間、環境配合到所以一齊。當然對方俾到佢好既一面俾你睇,經濟0k,無不良習慣。

大宅

全為愛
公公偏頭痛

琥珀宮

回覆:kammylove29 的帖子

拍左十年,唔結就分嗰種囉

大宅

一起七年咪結咯 結完先來有小三 以前係好好先生 沒不良嗜好 他都估唔到會係老婆生bb時自己會做d甘概野 依家回頭左 好後悔 對我比以前好好多 我當初嫁他都係因為他為人老實咋 不過好多野都變化難測
凡事阿b為重 !人奶妈加油!

複式洋房

回覆:xihuan317 的帖子

最緊要浪子回頭。
不過真係好多野都好難預測得既,就算婚前幾老實

大宅

結婚因為timming, 因為愛。
但婚後只有愛係維持吾到的,柴米油鹽,對方家庭影響都係婚姻致命傷。
加上對方吾体諒,厭棄,只懂怪責你ge時候,就會覺得好辛苦,究竟結婚為乜要令到自已受甘多委屈

複式洋房

引用:結婚因為timming,++因為愛。但婚後只有愛係

原帖由 NagiTsui 於 15-02-26 發表
結婚因為timming, 因為愛。
但婚後只有愛係維持吾到的,柴米油鹽,對方家庭影響都係婚姻致命傷。
加上對方 ...
對方家庭都係有令我擔心,因為我自己感覺上同佢媽媽相處唔太夾,好怕第時要成日上婆媳關係版呻

男爵府

回覆 kammylove29 的帖子

其實我當日係講FEEL, 識到佢再相處過後覺得佢係老公人選就應承左.... 無諗咁多

男爵府

回覆:kammylove29 的帖子

果屎覺得,如果同哩個人既婚姻都失敗,應該同任何人都無可能成功…

複式洋房

同老公社交網站認識,一見鍾情,好多野都好夾,拍拖的時候即使一個住屯門,一個住九龍,都必定日日見,因爲我大過老公,未結婚之前已經plan定要BB,一有左baby之後,好順其自然就結婚,一直以黎,老公都對我好好,係我懷孕期間對我照顧無微不至,baby下個月就出世了,希望一家人永遠都咁sweet 其實兩個人係一齊,首先係要有愛的感覺,其次係大家唔好太計較,最後係要互相信任

複式洋房

引用:同老公社交網站認識,一見鍾情,好多野都好

原帖由 kinkiqh413 於 15-02-26 發表
同老公社交網站認識,一見鍾情,好多野都好夾,拍拖的時候即使一個住屯門,一個住九龍,都必定日日見,因爲 ...
恭喜哂呀!祝你們一家永遠sweet sweet

大宅

我認為伴侶必要能做到坦誠相對,我老公就是事事也能與我分享,所以便選了他。
當然是認識了他的家人、朋友知道他表裡如一,才能確定他是值得付託一生。

能坦誠相對,才能一起面對不能遇見的風泿,而且能持久維繫愛的感覺。認識至今八年,結婚眨眼六年了。愛的感覺天天增加。
My baby girl: Samantha: 10 Oct 2009
Sammi: 15 March 2011

子爵府

引用:同老公社交網站認識,一見鍾情,好多野都好

原帖由 kinkiqh413 於 15-02-26 發表
同老公社交網站認識,一見鍾情,好多野都好夾,拍拖的時候即使一個住屯門,一個住九龍,都必定日日見,因爲 ...
So sweet~~~

大宅

引用:現在後悔嗎?

原帖由 kammylove29 於 15-02-26 發表
現在後悔嗎?
你係米問我?我哋重日日好似拍拖咁架

珍珠宮

因為有左而結婚

首頁

尾頁

跳至