夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

貧窮媽媽 發表於 15-2-27 15:41
我本身係對男仔有恐懼既,好怕同男仔出街食飯,會好唔自然,手會震,c6係唯一令我可以好輕鬆冇壓力相處既人 ...
我都係呀!!! 雖然未結婚﹐但佢係第1個令我唔再驚既男仔﹐好舒服可以做返自己

大宅

引用:先講下自己背景先,未婚,拍拖兩年多,最近

原帖由 kammylove29 於 15-02-26 發表
先講下自己背景先,未婚,拍拖兩年多,最近男友開始提及準備結婚住屋等問題⋯
但因為自己父母離異,加上眼 ...
年紀差吾多要生小朋友、同居左5年彼此了解就結、c6求婚時仲手震好緊張

珍珠宮

回覆 kammylove29 的帖子

我嗰個年代 (8X年) 大部份人都30歲前結婚. 我結婚時已28歲, 當時只有C6一個鍾意我.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

瑪瑙宮

易求無價寶, 難得有情郎.

雖然我地離左婚, 咁當時佢係真係對我好 ge.

大宅

我同我老公喺交友網度識, 佢係巴基斯坦人

我地識咗5年, 結咗婚4年, 阿女都兩歲3個月lu

我果時同佢一齊都唔夠一年, 就已經跟佢返巴基斯坦結婚lu

但婚前我當然要問佢點解會揀我, 佢話我次次同佢出街食飯都堅持都要AA制, 佢好欣賞我呢種美德, 佢話巴基斯坦0既女人都唔會AA制, 好鐘意用老公錢... 聽完我都呆一呆, AA制唔係必須咩??? 不過到而家結咗婚, 我都係鐘意用我自己D錢, 真係有時同阿女儲錢, 先至會問佢每個月拎

而我決定同佢一齊最大0既原因係佢唔會對我講大話, 因為佢唔善長 而且拍拖果時佢就俾我同佢巴基斯坦0既屋企人傾SKYPE同電話, 又帶我去佢工作0既地方, 又帶我去見下佢香港0既親戚, 最好係果時佢返工賺到0既錢都係俾我KEEP

其實佢都俾到好多安全感我, 令到我同佢一齊係好舒服, 雖然都會鬧交, 但我地第二日就無事

伯爵府

回覆 kammylove29 的帖子

勁就得我! 覺得佢鍾意我多過我鍾意佢,哈哈同埋好有上進心!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:當初因為乜野而決定對方係終生伴侶?

有冇睇過非誠勿擾呀.其中一句對白:
我怕往後找不到, 比你對我更好的人了.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

kammylove29 發表於 15-2-26 18:06
現在後悔嗎?
唔後悔,有得必有失,我入局前就已經知
死啦講到好似好黑暗咁
優悠在澳洲

複式洋房

引用:我同我老公喺交友網度識,+佢係巴基斯坦人我

原帖由 jasmeenmalik 於 15-02-27 發表
我同我老公喺交友網度識, 佢係巴基斯坦人

我地識咗5年, 結咗婚4年, 阿女都兩歲3個月lu
感覺上你既故事係可以上TBB 咁
衝破文化地域限制

大宅

回覆:kammylove29 的帖子

咁又無咁誇張
但其實有人睇我地唔起㗎,話我好嫁俾巴基斯坦人,覺得佢係呃我,又養我唔起,所以我地而家好努力證明俾其他人睇我係無嫁錯人,而且我地生活得好開心

複式洋房

引用:咁又無咁誇張但其實有人睇我地唔起㗎,話我

原帖由 jasmeenmalik 於 15-02-28 發表
咁又無咁誇張
但其實有人睇我地唔起㗎,話我好嫁俾巴基斯坦人,覺得佢係呃我,又養我唔起,所以我 ...
祝福你們!千其唔好在意人地點睇

侯爵府

共同生活九年 什麼都是注定

分手又一齊 註定都老都是他

大宅

我同我老公係交友網度識,初初我其實冇諗住同佢一齊,係對佢一啲興趣都冇,但佢之後好努力繼續搵我,持續左3個月,我唔知點解突然對佢有d feel.... 咁就一齊左,拍拖未夠一年就決定結婚,因為覺得好夾,一齊好開心,佢又好錫我,而家大緊肚6個月了 佢愈來愈錫我,我冇嫁錯人~~

伯爵府

happylemon121 發表於 15-2-26 22:12
價值觀似,同好夾,好清楚對方的點滴,大家都毫無保留咁坦誠
樓主, 呢D 要聽喇

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔知為乜

伯爵府

引用:先講下自己背景先,未婚,拍拖兩年多,最近

原帖由 kammylove29 於 15-02-26 發表
先講下自己背景先,未婚,拍拖兩年多,最近男友開始提及準備結婚住屋等問題⋯
但因為自己父母離異,加上眼 ...
我未同C6拍拖之前,都拍过幾次拖,有些男人做男朋友係冇問題,但可以令我感到佢值得我負托终身,我就揀左我C6

係佢面前,我唔使强迫自己做其他人,我唔會自卑,做番自己,我既優点佢欣賞,我既缺點佢包容,大家互相尊重、体量和信任,佢比我有足夠既安全感

咁又拍左拖差不多五年,咪自自然然结婚囉!

複式洋房

引用:Quote:happylemon121+發表於+15-2-26+22:12

原帖由 gk678 於 15-02-28 發表
樓主, 呢D 要聽喇
係! 我都反思緊自己做唔做到

男爵府

任性
每日錫寶貝多一些.一齊努力為將來!

大宅

其實認識一日之後就有種感覺係你啦當然我老公當時極力追我,同相處之後發現呢個人係我想共渡一生既人,而家就5年,仍然sweet sweet,囡囡2歲

大宅

拍左四年幾,雙方初戀,好擔心其他人夾唔到,好驚其他人接受唔到自己ge缺點……總之都係果句,習慣左吧

首頁

尾頁

跳至