親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

不如你試下呢間呀, 我原本都想去呢間住, 因為佢d兒童設施好正, 8月仲有位呀!
http://www.ryuusenkaku.jp/

我覺得如果唔去有馬浸溫泉, 其實就唔值得side時間去, 不如留番d時間去其他地方仲好!
哈哈~! 我要揍好呢隻妹~

大宅

係呢,你地會唔會去難波個間玩具反斗城呀,我上次去池袋個間都好多斬穫,唔知難波個間又點呢??仲有呀今次去想去買麵包超人d嘢,有冇邊到平呀??

別墅

hellocatcat

睇過你介紹果間、d兒童設施真係好正,但距離車站比較遠,不過我都好鍾意浸溫泉,我會稔稔佢。我搵到下面個web-site d旅館可以考慮下:

http://feel-kobe.jp/traditional/staying/arima.html

謝謝你幫我周圍摷料…有馬e+可能冇甘heat,我買左本紫色面‘長X’旅遊書都冇介紹!

大宅

BK Milk勳章

原文章由 JMFAMILY 於 08-6-22 15:31 發表
係呢,你地會唔會去難波個間玩具反斗城呀,我上次去池袋個間都好多斬穫,唔知難波個間又點呢??仲有呀今次去想去買麵包超人d嘢,有冇邊到平呀??

我會去呀,始終小朋友都係最鍾意睇玩具,希望好似你咁有大收獲啦!

大宅

請問你地有無帶bb去旅行用品既check list呀? 如果有, 可唔可以俾我呀? thx

大宅

早兩日honey提出話,唔同埋亞仔去,話再等佢大個d先!!
最後我地再商量過今次唔同亞仔去住嘞!!亞仔媽咪爸爸去幫你掃貨,下次先同你去啦!!
我嘅planning要變嘞,
而你地就出發嘞,準備成點呀!!記住玩得開心d呀!!

大宅

原文章由 Ellen 於 08-6-24 13:43 發表

我會去呀,始終小朋友都係最鍾意睇玩具,希望好似你咁有大收獲啦!

你去完返嚟,可唔可以講下你嘅行程呀??
去反斗城點都有收穫啦,你要攞多兩個喼嘞!!

大宅

BK Milk勳章

係呀,仲有三個禮拜就出發啦,真係"未出發先興奮"!
我都好擔心要帶幾多個喼去好,我諗住帶兩個King Size的軟喼應該都夠啦掛!

洋房

如去本町akachan可在地鐵御堂筋線本町站9號出口一出左手邊行3分鐘就見,佢店舖唔係寫akachan係寫日文架,有成6層有排行.我行左1.5小時都唔夠'侯',佢比香港平30%左右!我都係同我1歲的bb去,除非你對大阪京都神戶等地好熟悉,否則最好d行程輕鬆d,因為第1你要留小小時間找路,第二可能天氣唔好,第3另外有時bb要休息食野飲奶都冇左1-2小時!小小資料希望對你地有用啦!祝旅途愉快!

大宅

原文章由 Ellen 於 08-7-4 12:52 發表
係呀,仲有三個禮拜就出發啦,真係"未出發先興奮"!
我都好擔心要帶幾多個喼去好,我諗住帶兩個King Size的軟喼應該都夠啦掛!

你地個個都好快有得玩,我就睇住你地出發,我流曬口水嘞,

我唸你最好攞多個大旅行袋嘞,可以買多d嘢 ,不過小心超重呀!!

大宅

BK Milk勳章

你地好呀,我有兩張大人和一張小童的關西周遊卡,因為最終都係唔plan去京都﹑奈良等遠的地方,所以今次用唔著,你地有冇人用得著呀,可以pm我呀!

大宅

我去完京阪神返黎啦!

大宅

BK Milk勳章

你返黎啦,好玩嗎?一切順利嗎?有咩大豐收呢,快D上黎分享下啦。我今個星期日出發啦,好期待呢!

伯爵府

我都返左黎成2個星期喇.....

不過返黎後都好忙下, d 小朋友又開始放暑假, 真係冇乜時間

我地一家都覺得好好玩, 不過都有2個地方冇去到....

我地去果8日, 大阪日日都好好天, 好熱好曬, 個個都曬黑左返黎.....

西松屋 d bb/小朋友 野真係好平下, 特別係 bb 野 tim, 有 d 真係好 cute, 不過好多都已經冇我細囡 size ..... 我喺呢度買左幾件 t, 浴衣, one piece 群, 幾套睡衣

原文章由 Ellen 於 08-7-22 11:21 發表
你返黎啦,好玩嗎?一切順利嗎?有咩大豐收呢,快D上黎分享下啦。我今個星期日出發啦,好期待呢!

大宅

原文章由 Ellen 於 08-7-22 11:21 發表

大阪日日都好熱, 熱到大家傻晒呀!

我都唔算買咗太多bb嘢, 因為買依家啱著既size又唔可以買太多, 太多著唔晒, 買大size又好似要擺好耐咁, 我係西松屋掃咗d衫仔囉, 反而係akachan無乜買嘢, 我自己就like西松屋多d啦, 你一定要去呀!

總計今次我買咗1個背包, 1套浴衣, 4件背心, 2條短褲, 1條長褲, 1件長袖外套, 1條牛仔裙, 1套hello kitty衫連褲, 1條長裙, 2件t-shirt, 2對波鞋同1對皮鞋, 玩具方面就無買啦, 因為我無去到難波玩具反斗城呀!

大宅

BK Milk勳章

好羨慕你地兩個呀!希望我的行程都順利啦。

你地係邊度買波鞋呀?西松屋定係Adidas/Nike專門店呢?

你地發現心齋橋的遊人算唔算多呀,好驚好迫人呀!

大宅

原文章由 Ellen 於 08-7-22 18:19 發表

你地係邊度買波鞋呀?西松屋定係Adidas/Nike專門店呢?

你地發現心齋橋的遊人算唔算多呀,好驚好迫人呀! ...

我係outlet買波鞋, 係西松屋好似唔多覺有鞋買既...

心齋橋都ok, 人一定多架啦, 但又未至於迫到行唔到

伯爵府

我今次冇買到波鞋呀.....

西松屋都有波鞋仔賣, 不過就唔係 nike/adidas 果 d, 我見好似有 usahana.....

心齋橋就星期六/日多人d, 但都唔會好迫

原文章由 Ellen 於 08-7-22 18:19 發表

你地發現心齋橋的遊人算唔算多呀,好驚好迫人呀! ...

伯爵府

我見 premium outlet 果間西松屋有鞋仔賣呀, 有波鞋 (唔係名牌, 係 usahana) 仲有涼鞋仔, 布鞋仔

我就係出面已經買左2對鞋仔比個細囡, 所以都冇買到
原文章由 hellocatcat 於 08-7-22 20:47 發表

我係outlet買波鞋, 係西松屋好似唔多覺有鞋買既...

心齋橋都ok, 人一定多架啦, 但又未至於迫到行唔到

大宅

BK Milk勳章

唔該哂!

首頁

尾頁

跳至