心聲留言

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

借個地方呻幾句(更新:公公已經走左)

複式洋房

Re: 借個地方呻幾句

cok cok,

Don't think that it is your responsibility. Oppositely, you are suffering by the leaving of parents and friends. Please keep yourself happy as at least you still living and feel the important of love.

Yeung

大宅

明天會更好,dont worry
god bless you

大宅

唔好咁諗啦,盞自己唔開心. 有bb要開心d ka.
有時呢d野就係叫'天意',冇人預知會如何,順應吧,隨遇而安.

與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

男爵府

好媽媽勳章

日日都有唔同野出現,發生既始終都會發生,又點可以全部怪自己 ,唔好諗咁多,小心身體!!

大宅

曲曲,

HI ! 您仲記唔記得我呀 ! 我哋喺"三年抱兩會"到交流過o架 !

您現在陀住細 B, 就唔好唸咁多喇 ! 盡量往好方面看, 第時生出來嘅 BB 都會開心 d o架 !

記住, 生 / 老 / 病 / 死 - 係人生必經嘅階段, 睇開 d 啦 !

呢個世界上, 每天每秒都出現好多好多"巧合"嘅事情, 您並唔需要深究箇中原因, 唔需要問點解 ? 因為, 大部份嘅事情發生, 就係"巧合".

TAKE CARE !

祝 09/05/2004 母親節快樂 !

大宅

曲曲, 聽到你爸爸既事, 都有點難過, 你爸爸既病, 人人都唔想見到, 你唔好將件事加係自己身上, 唔好咁難過, 你自己都陀住bb, 小心身體呀, 而家要做既, 我諗家人應該正面d 去面對, 引領公公勇敢面對病魔, 或者讓公公安安樂樂愉快地渡過餘下晚年!
我唔係基督徒, 但係願主祝福你同公公 !

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

曲曲,
老人家年紀大,容易生病,不關你有BB的事,你小心自己的情緒,如感到有產前抑鬱的異樣,請馬上搵人幫忙.

男爵府

曲曲,
生病跟本吾關你事, 吾好怪責自已啦.
你有

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

曲曲:
你既經歷我相信好多人都有~包括我自己,希望你可以放鬆自己。
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

講出來舒服好多, bk有許多人會聽妳的說話 :-P
Angela

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珊瑚宮

妳同佢咁親都唔需要避忌d嘜,不過最緊要蓋棺唔好望,而至於送唔送佢上山,就要睇妳自己家人點意見,如果同佢感情好好,俾我都會送。

妳節哀順變,記住人生就係一個循環,生有時,死有時,妳公公已經完成咗佢做人嘅責任歸天,一代交一代,係好自然,若妳能睇通生死,妳就知道妳現時的責任何在,唔好悲傷,於事無補。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

曲曲,
請收pm.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 借個地方呻幾句(更新:公公已經走左)

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

曲曲

老土點講句安慰話 : 節哀順變

你公公泉下有知, 會明白的。不要想得太多, 你還要照顧朗澄哩 !

好好保重
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

子爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

曲曲:
好明白你既心情,當我陀住BB大約5個月時,爸爸因為CANCER離開左,當時既我唔可以係媽媽身邊安慰或陪佢,唔可以幫忙搞爸爸既後事,每次諗起覺得自己好無用亦都好難過。
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

首頁

尾頁

跳至