家事百科

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

白色梳化成張變黑....

冇乜辨法回復雪白呢?

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 白色梳化成張變黑....

去日本城買一舊外形像海綿的東西﹐名字叫「激落X」(X是一個日文﹐所以吾識打)﹐只賣$10﹐濕水後吾駛加任何清潔濟﹐就咁抹sofa。

子爵府

papa thank you very much

真皮sofa得麻?要用力抹嗎?

侯爵府

真皮sofa得麻? YES
要用力抹嗎? NO

男爵府

好媽媽勳章

真係好好用.我張梳化都係白色都係靠佢

侯爵府

我見日本城有第二隻牌子﹐又係賣$10﹐不過大舊D。
我張sofa用一舊細「激落X」係吾夠﹐如果新那隻有相同功效就抵啦!

子爵府

papa

用完即棄架?
唔該晒你地好心急買呀
係一條長方形海綿咁架?我好似係吉之島見過,但有幾種邊隻先

子爵府

唔知吉之島有冇啊...我次次都係去日本城買的,佢係一路抹時烏糟左就甩d粒粒出o黎,所以張sofa好烏糟咁可能用一次就玩完,有10蚊一舊,又有16蚊一舊的,我兩隻用過覺得16蚊無甩得咁快lor...
真係勁乾淨,乾淨過用清潔劑tim...

侯爵府

穎穎媽咪:
用完即棄架? YES
係一條長方形海綿咁架? YES
要過水麻? NO

男爵府

但我見到係一大舊長方形, 白色, 買$22.9, 係咪呢隻呀? 仲有佢有好多款, 唔同COLOR, 邊款先係呀?

子爵府

PaPa

唔該曬你呀!我張梳化好似新一樣呀

fannynsf

我都係買$22.9呢隻呀

大宅

根據你地講係有3款$10,$16.9 & $22.9.係咪功效都一樣架?

大宅

Papa:

我張sofa係灰色,可以用嗎?

侯爵府

小合 寫道:
Papa:

我張sofa係灰色,可以用嗎?

乜色都得﹐佢只係將污糟野清除﹐跟顏色冇關﹐我張啡色梳化都係咁清潔。
:-P

大宅

好正呀, 我買左用左.抹白手代同皮鞋都得呀,千年織都起埋呀!

多謝PAPA 推介!
Msma

侯爵府

吾駛客氣﹐我都係在此網才知有D咁既野。

複式洋房

PaPa,
I go to Tsim Sha Tsui日本城and cannot find it. Which日本城are you going?Thank You

大宅

papa:

唔該晒呀,等我聽日去買返來用下先!

大宅

晏晝睇到你地講,即晚買番屋企試下。
見唔到有$16.9同$22.9果款,
淨係得$10-一舊(激落?)仲有另外兩款,
$10-/3粒裝,$10-/1條裝,
$13-/3粒+1條,仲有隻雜嘜既。
真係幾有效咁喎。
不過唔知係咪我張梳化勁污糟,
一路抹,張梳化好似甩皮(?!)咁既??
孩子, 忠﹔請不要為了利益,隨便出賣別人。 孝﹔是我對你唯一的要求。 仁﹔仁者無敵,善待你身邊的人,便不會有敵人。 愛﹔珍惜你所擁有人和事。 在我而言,你已是個完美的人。 2003年2月8日出世

侯爵府

jujuma 寫道:
PaPa,
I go to Tsim Sha Tsui日本城and cannot find it. Which日本城are you going?Thank You

尖沙咀漢口道日本城一定有﹐找吾到可以問店員。

首頁

尾頁

跳至