懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我由第一個月到而家第二個月塊面勁生暗瘡, 特別係下巴, 好多粒粒, 而且仲有燶頭, 好痛................不過我未大肚前都有, 醫師話我係內分秘失調, 但係而家仲勁呀...............好驚呀, 點返工呀, 如果咁樣落去, 我之後個8個月點算................

我想問有冇準媽媽都係咁架, 但聽講好似話遲些個bb穩定的, 塊面會好的架, 請問有冇有經驗的媽媽詳細話我知呀, 謝謝大家!

複式洋房

以我觀察, 生女就好靚, 生仔d皮膚差d.我個朋友除左暗瘡,仲周身痕呀....好敏感!

原文章由 versolai 於 08-6-6 16:54 發表
我由第一個月到而家第二個月塊面勁生暗瘡, 特別係下巴, 好多粒粒, 而且仲有燶頭, 好痛................不過我未大肚前都有, 醫師話我係內分秘失調, 但係而家仲勁呀...............好驚呀, 點返工呀, 如果咁樣落去, ...

民房

有 !!

原文章由 versolai 於 08-6-6 16:54 發表
我由第一個月到而家第二個月塊面勁生暗瘡, 特別係下巴, 好多粒粒, 而且仲有燶頭, 好痛................不過我未大肚前都有, 醫師話我係內分秘失調, 但係而家仲勁呀...............好驚呀, 點返工呀, 如果咁樣落去, ...

有! 第2-3個月開始勁生暗瘡. 到第4-5個月先滑番.
人地話"駝"仔是這樣的. 我個又確實係仔仔啵 !

男爵府

有,
多了好多,
未知囝囡!

大宅

好多人係跎囝囝都好似咁,聽講話係男性荷爾蒙增加,不過當場唔係百分百可信啦

大宅

有呀,係勁多 由其頭3個月之前,做咩都無用,依家4個月就好少少,不過依然有好多,但醫生話我陀仔喎

大宅

我生了b女,之前都生好多痘痘。

別墅

我未有bb前成日生暗瘡,從有咗bb開始反而一粒都無,我呢胎係囝.

大宅

原文章由 珍立 於 高齡產婦 17:12 發表

有呀,係勁多 由其頭3個月之前,做咩都無用,依家4個月就好少少,不過依然有好多,但醫生話我陀仔喎

我而家都係勁多呀, 仲有鼻敏感呀, 迎這幾星期日日都覺得個鼻好癢, 我見我個朋友由有左到而家5個月塊面仲靚過以前, 佢以前塊面都已經好好, 佢照左係女呀, 但我而家塊面點遮都遮唔到, 又痛, 又有燶.......................一粒話好少少, 第三粒又出來, 個下巴簡直係唔可以見人......................唉, 冇辦法啦, 希望遲的會好的啦.....

別墅

我陀囡囡但係都係勁生暗瘡wor

大宅

我本身d皮膚就間中會生下,但唔多
通常以前谷m就會爆1,2粒

自從有左bb ,皮膚好左毛孔細左呀, 朋友就話我個樣靚左啦
依家除左肥我都覺得自己好樣左 xdddddd
照左我係生女架啦應該

我見過多數變得唔靚既真係生仔仔呢

不過我body d皮膚就乾甩皮啦,以前唔會的! 自從有左就變成咁啦 ,搽lotion都無用

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我而家3個半月都仲滿面暗瘡, 完全無迹象好轉, 唔知仲要生到幾時

大宅

原文章由 sakesakee 於 高齡產婦 17:38 發表
我而家3個半月都仲滿面暗瘡, 完全無迹象好轉, 唔知仲要生到幾時

唉, 你唔好咁啦, 我好明白你感受, 因為我而家都已經兩個月但都係越嚟越勁...........大家一同保持心境開朗, 可能咁樣會好的架.............好快就冇事架啦.

複式洋房

我有左之後都生左好多粒粒~
但係依家好番小小~依家已經27wk啦~
我阿姨同我講話生女先會咁~
佢生我表妹果陣都係樣衰d~
生我表弟就靚d^^
佢話生仔會靚d~
但係聽有d人講就係掉轉架~

大宅

我only生左幾粒係面珠,不過依家差唔多好番。我上次照Oscar,醫生話好大機會係仔仔。

洋房

個個都話生女d皮膚好靚,但我就由2個月開始生暗瘡到而家31週了..只係間唔中好少少,希望生完之後會好轉啦.

大宅

我一直好少生暗瘡,但自從有左bb之後,就幾粒幾粒咁生,好彩通常生在髮邊,但係都幾大粒。

大宅

好媽媽勳章

我陀仔,依家22w,so far無變,無瘡,遲d唔知

大宅

原文章由 vakiac 於 08-6-7 00:12 發表
我一直好少生暗瘡,但自從有左bb之後,就幾粒幾粒咁生,好彩通常生在髮邊,但係都幾大粒。

me 2...
D瘡瘡圍住髮邊嚟生..
愈出愈多丫..

大宅

我26W,孖女!! 我本身冇生粒粒個d 野..有左后塊面同個頭勁油,好多粒

首頁

尾頁

跳至