自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大部份零食都係無益, 但唔比小朋友食又好似冇可能, 想盡量買一些健康d的零食比佢地食, 有什麼好介紹?? thanks.

公爵府

無糖那些乾果得嗎? 例如杏桃乾, 提子乾之類. 如果鍾意食薯片, 不如改買炸蘋果乾(包裝似薯片)
但始終唔好食咁多好

禁止訪問

大宅

我主要會比粟米片、餅乾、維他命c糖(提子味)、提子乾、益力多同乳酪比佢當零食,間中會比2片紙菜同幾啖軟雪糕佢食下既.

複式洋房

thanks all for your reply.

老師話我囝囝上堂時太活躍, 建議我地唔好比佢食甘多糖和汽水, 果汁之類的飲料, 因有可能會令到小朋友會過度活躍, 我都search到有關的資料, 含有人造色素, 防腐劑等的snack都最好唔好食, 真煩惱.

大宅

deleted!
deleted!
deleted!
deleted!
deleted!

[ 本文章最後由 等待BB的小貓 於 08-6-8 01:04 編輯 ]

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我會響銅鑼灣樓上舖買一些健康d零食, (they also carry food, sub-food, etc for special need child, my boy are 過度活躍-ADHD)

試試響超級市場(CitySuper or Oliver's Delicatessen) 選d無反式脂肪, 低鹽, 低糖, 都
頗多選擇.

銅鑼灣樓上舖:
http://www.littlegianthk.com/pro ... onfectionary&page=1

[ 本文章最後由 Anpanmama 於 08-6-8 01:27 編輯 ]

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至