意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 41|主題: 38914

跳至
請問有老公陪產媽媽,,老公睇住bb出世之後第1句同你地講乜..而你地第1句又講乜呢..

複式洋房

國民生產總值:339

請問有老公陪產媽媽,,老公睇住bb出世之後第1句同你地講乜..而你地第1句又講乜呢..

我講左1句好肚餓(因為冇食野就入左去生,,係由2點食過飯等到10點幾)

老公講左句,,睇唔到以邊個,,不過辛苦你喇..

男爵府

國民生產總值:8075

Re: 請問有老公陪產媽媽,,老公睇住bb出世之後第1句同你地講乜..而你地第1句又講乜呢..

我老公陪我產房, 佢第一眼見到個仔之後就對住我講"個樣好似你喎", 咁我就話"係咩", 諗落都幾搞笑

複式洋房

Re: 請問有老公陪產媽媽,,老公睇住bb出世之後第1句同你地講乜..而你地第1句又講乜呢..

我生左咁耐..成日都比老公係人面前笑我話,,,你地個估下我老婆生,左第1句講乜呀~~~佢只係話肚餓,,成日掛住食,,都唔知有冇攪錯,,(其實佢都知我辛苦)...有時講起我都覺得我好攪野

珊瑚宮

國民生產總值:107464

好媽媽勳章 畀面勳章

唔..我第一句同老公講係:我好眼訓..因為我係痛左30個鐘先生得>_<成日幾冇得訓...

佢就同我講...慘慘豬...你訓下先..我會係你身邊陪你

至於阿b..我地好似冇睇過...哈..哈..到我訓醒大家先有提係阿b...

別墅

國民生產總值:584

個仔10磅呀

民房

國民生產總值:63

我老公一句說都無講,我見到個b就問"似邊個呀?個口咁唔似我o既!", 佢就"唔"了一個乍....但可能陪我係產房有12個鐘,已經好累了......

伯爵府

國民生產總值:18619

我見到佢個表情之後,即刻問佢"生仔定女呀?" 因為我之前照咗話係女, 但係佢個反應好似我生仔咁 佢即刻答話"唔好理LA, 仔定女都冇所謂", 我先發覺原來生仔/女,佢都會咁鍚個BB

珍珠宮

國民生產總值:42820

姑娘問我老公:仔定女呀?
老公:有臍姑'定'。
姑娘:唔可以咁答,仔定女?
老公:係仔,老婆,辛苦你喇。(想喊:cry: )
我:(見佢想喊,我都想喊)個仔好似你,個嘴真係好似。

大宅

國民生產總值:4356

He said - " Thank you !"
:-D :-D :-D :-D

男爵府

國民生產總值:5872

我同佢其實都冇野講, 因為我老公睇住睇到好緊張, 生完之後第一個動作就係我老公係咁咀我, 我就望住個BB喊, 因為太感動。 跟住我老公先講: 你好叻!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

國民生產總值:2019

我正系記得老公講果兩句:
1)系仔

民房

國民生產總值:45

我老公無出聲, 但佢既表情好似係鬆一口氣 (因為我胎心唔夠, 所以佢好擔心 - 雖然佢無提過 ) :-P :-P

我就第一時間問我老公 bb d手手腳腳眼耳口鼻齊唔齊, 有無多左d野或者少左d野. 好彩樣樣齊全. Thanks God.

伯爵府

國民生產總值:18444

我記都老公都沒有講過d咩,只係見到佢眼濕濕,唔駛佢講都知道佢諗咁d咩啦!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

國民生產總值:2807

好似無講
laughin' to keep from cryin'

男爵府

國民生產總值:8118

老公:(喊緊..)好似我呀....

老婆(我):...........(無言)...(心諗..好驚呀~..咁似既..同埋有小小失望)

友人ABCD:...嘩..好似爸爸呀~

男爵府

國民生產總值:7113

老公: (好開心, 好欣慰咁講) 老婆, bb好靚仔呀!

:-P :-P :-P

複式洋房

嘩,,,,原來生仔係可以令到的男人流淚架...實在太感動啦 :cry: :cry: (但係我個都唔識
:evil: :evil:

別墅

國民生產總值:544

老公同我講什麼我就唔記得, 但係我就好記得佢出去等的時候第一件事同我阿媽講: 老婆真的無用, 唔夠氣生
(因為我本來係陪產的, 但係生了好耐都唔得, 要醫生同姑娘幫推. 所以叫了我老公出去等)
但係在推我同bb上房時, 我見佢第一時間睇我先, 唔係睇bb

大宅

國民生產總值:2807

哎呀,我果個又係咁呀,話我點解唔用學番來d呼吸法用力喎,重話如果係佢呀,一定會出力快d生bb出來。
:evil:

一腳伸佢去大西洋呀!!!!
laughin' to keep from cryin'

別墅

國民生產總值:581

講咩我就唔記得啦, 我淨係記得姑娘推我出去時我一直都笑, 我真係好開心好興奮, 一d都唔累。不過老公就勁擔心我啦, 姑娘抱bb俾佢睇時佢都問"媽咪呢? 有冇咩事?" (個時醫生幫我刮緊宮, 因為bb留左好多胎便o係我體內, 刮左好耐下)

第一日o係醫院我都好精神, 睇電視, 好無聊, 想見下bb呢, 次次都miss左d時間。老公留o係度陪我, 不過佢好累, 好似仲累過我, 訓到打晒鼻鼾, 好搞笑^^
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.