少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個女唔肯喊!有沒計?

個女四個多月,自出世以來都好少喊。依家訓醒了,便自己玩,不理白天或夜晚都唔喊,要等我入房才發現她醒了,肚餓又唔喊,只是個口猛吸吮。有冇問題呢?

別墅

Re: 個女唔肯喊!有沒計?

咁妳的bb有無喊過, 如果有就表示佢的淚線無問題. bb唔喜歡喊簡直是媽咪眼中的極物.

大宅

you can consider putting her bed/play pan in the living room so that you can know when she's awake/ when she's asleep and take care of her more easily.

子爵府

yuenfai,
我個囡又係四個幾月, 又係瞓醒唔喊自己玩, 又係肚餓唔喊自己啜嘴, 但係佢扭計既時候係好惡咁喊, 哩個星期仲晚晚喊添, 喊到我心都痛埋。其實妳囡囡又唔係從來都唔喊, 只係喊少d, 咁樣好乖呀, 只要佢活潑, 精零就無問題。

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

yuenfai ,
看見妳囡囡好得意, 仲唔喊, 幾好呀!!
但在醫學角度來看又幾奇喎!!
到打針時可問吓姑娘呀!!打電話問都得
自由太多會令世人失去平衡

複式洋房

Ho_Ho_ma
佢有喊過,多數都是「啊」,一聲起兩聲止。都試過發蠻時就有好大滴眼淚。

複式洋房

mickeywinnie3
試過問醫生,都話冇事,仲話係bb乖。但我也不清楚。

複式洋房

mycathy
你個女好得意,你個女都係咁,我就放心d。

複式洋房

justjust
謝謝你的建議,我會嘗試。

別墅

佢平時喜唔喜歡笑, 表情多唔多. 喜唔喜歡依依苛苛講野. 如果有就應該只是佢唔喜歡喊. 智商應該無問題. 放心. :-P

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

Hi

唔系個個b訓醒都喊,我bb都唔喊。佢訓醒會在床眼仔碌碌,直至我進來。而家26mths old la,1樣唔喊,也不會走出來,但我已教識她訓醒可叫mama! :-P :-P

其實你bb好乖,簡直是稀有品種!

大宅

[size=large]羡慕死我啦!!!!我囡係喊飽黎架!!

複式洋房

咁多位Mama
我個女終於喊啦!聽我媽說她昨晚哭得很惡,從來未試過,我也不知道為何,當她不哭時會擔心她有冇問題,但當知道她哭得咁惡又驚她嚇親。
她平時好乖,都會同人依依啊啊講話,又會笑到出聲。
昨天見到佢給蚊咬,又紅又腫,好肉赤。應該同佢查什麼?

別墅

YUENFAI,
昨天見到佢給蚊咬,又紅又腫,好肉赤。應該同佢查什麼?>> 可試下'痕即消'或'荳蔻膏'
CHRISTY
我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs;10個月就識行啦!!!! 7歲啦! 返學好開心呀! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地!  

複式洋房

christyltl888
可在那裡買到'痕即消'或'荳蔻膏'?

首頁

尾頁

跳至