自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

淨係知好貴 又唔想叫D 太平既餐. 唔好食的話仲難睇 往往d 場地幾靚都好易被忘記. 但菜式唔好食就記好耐好耐
我冇擺酒. 淨係BOOK 地方註冊+TEA (50人).. 兩萬幾. 但所有人都好開心仲話唔好擺酒太徙錢 係請唔哂所有親友但冇法 (加上我係平日佢地都未必得閒)... 同老公認真傾過本來想後補擺酒. 但決定筆錢都係留黎生BB 好過
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

回覆:newspaperhang 的帖子

Where is the place?

別墅

回覆:請問依家一般結婚酒席大約幾錢?

酒店同酒樓又吾同價wor
我上年係酒店擺,佢計min charge
揀個menu 要over 1萬
我擺28圍。。我覺得擺完酒無後悔,人生中一個幾好回憶

別墅

呀。。你可以去club one 果啲場睇下

禁止訪問

珍珠宮

最重要,唔好無雷公咁遠,其他野食最平套餐都ok.

男爵府

13年12月係酒店擺都要8千幾一圍
而家我估都酒店 9千左右 都要啦

大宅

尖咀5星酒店幾年前大幾$14000圍
擺左32圍

子爵府

BK Milk勳章

我打算出年年尾,想要10圍,其實有邊啲會經濟又唔失禮?有啲朋友話,10圍可以著件靚靚地既衫,點為之叫靚靚地呢?

珍珠宮

回覆:Nicnana 的帖子

我上年飲過煌府,食物好好味,不過幾錢就唔清楚。

珍珠宮

近年去飲, d 菜真係好差...
皇府都好差..
我諗係無upgrade d 菜式,

如果basic ,預左會有人講,
如果你upgrade,我諗真係起碼都要7千蚊圍.

大宅

舊年10月平日擺鴻星,貪佢食物有保證。有蟹鉗、原隻鮑魚,無要翅改燕窩花膠羹,無要任飲,有席前點心,avg 8k一圍。

大宅

回覆:Nicnana 的帖子

club one 10個飲完9個說不好吃,尤其龍蒲道旦小間,反而美心中價錢洒菜好吃,但美心冇得平也沒太多優惠

大宅

我提意大家擺酒最重要係食物嘅質素,一定要好食,如果$冇上限,就食貴啲好味啲,如果唔夠$就擺十圍,請至親,都要食貴啲食好啲。以上喺個人意見。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

Budget 有限,不如行禮加buffet/refreshments? 搵d特色場地,chapel之類,愉景灣果個好靚

男爵府

好媽媽勳章

我表弟今個月擺酒,mega box譽宴,我媽話一圍五千頭左右

首頁

尾頁

跳至