自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血金章

請問各位身邊的朋友, 都會係呢種配搭?
軟弱的意思係由疑不決, 拖泥帶水個種. 唔係講身體多病痛.
tks.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

熱血金章

原文章由 yoyo18 於 08-6-14 14:43 發表
我同c6就一半一半la, 不過我亞爸亞媽果代就係, 亞爸怕事亞媽就咩都唔怕...所以我成日聽亞媽話亞爸無膽鬼...

激死! bk兩日都覆唔呢個topic.

yoyo18, 請問你父母是自由戀愛而結婚的嗎?

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.

珍珠宮

熱血金章

原文章由 yoyo18 於 08-6-14 14:43 發表
我同c6就一半一半la, 不過我亞爸亞媽果代就係, 亞爸怕事亞媽就咩都唔怕...所以我成日聽亞媽話亞爸無膽鬼...

激死人! bk仲要攪多幾多次先覆到呢個topic.

yoyo18, 請問你父母係自由戀愛而結婚嗎?

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

如果可以再選擇

兔會選叻過兔的太太

換言之

兔會選擇娶強悍的女人
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

又唔可以用到軟弱呢個字眼嘅,不過我信大部份情侶係強弱配囉,或兩個互補長短。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 sonic04 於 08-6-17 20:45 發表
如果可以再選擇

兔會選叻過兔的太太

換言之

兔會選擇娶強悍的女人

白兔你又找死,你話金兔係強悍的女人

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

唔...我自己黎講,我老公係好強悍既男人,做佢老婆真係可以完全咁做個小女人,咩事都好,佢都會保護我同個女and我地既寵物,真係好man嫁(唯一唔好就係相對黎講脾氣都臭d,而家叫做好d,因為我成日嬲佢發我脾氣,所以佢都改左d收斂左d),而我...其實我唔算係小女人,我響我既daddy 媽咪 細佬既心目中簡直唔係女人,不過我響老公面前又唔知點解變到好小女人,咩都要搵佢,哈哈,所以我老公成日怕我比人蝦比人搵笨嫁

[ 本文章最後由 lauretta 於 08-6-17 22:03 編輯 ]

子爵府

bk痴線嫁,次次都一出出2個post

[ 本文章最後由 lauretta 於 08-6-17 21:59 編輯 ]

珍珠宮

熱血金章

原文章由 sonic04 於 08-6-17 20:45 發表
如果可以再選擇

兔會選叻過兔的太太

換言之

兔會選擇娶強悍的女人

兔想話佢唔係軟弱的兔.
兔想向金兔示威.
狡猾的兔.

珍珠宮

熱血金章

原文章由 lauretta 於 08-6-17 21:52 發表
唔...我自己黎講,我老公係好強悍既男人,做佢老婆真係可以完全咁做個小女人,咩事都好,佢都會保護我同個女and我地既寵物,真係好man嫁(唯一唔好就係相對黎講脾氣都臭d,而家叫做好d,因為我成日嬲佢發我脾氣,所以佢都改左 ...

現代女性的代表
要向你學習.

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 toffeetong 於 08-6-17 10:25 PM 發表

兔想話佢唔係軟弱的兔.
兔想向金兔示威.
狡猾的兔.

咁都比你知道咗
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

再強悍的女人都會有軟弱的時候想搵個人挨吓, 但當身邊的人不能為你擋風雨時女人就被迫繼續強悍, 久而久之女性的溫柔都不見了變成夫妻掉揍角色, 可笑的是強悍的女人責任和工作(在公司和家裡), 往往是比男人多得很多很多......

子爵府

原文章由 OneTwoThree 於 08-6-17 23:34 發表
再強悍的女人都會有軟弱的時候想搵個人挨吓, 但當身邊的人不能為你擋風雨時女人就被迫繼續強悍, 久而久之女性的溫柔都不見了變成夫妻掉揍角色, 可笑的是強悍的女人責任和工作(在公司和家裡), 往往是比男人多得很多很 ...

都係嫁,再強悍都係個女人,都想有個男人幫自己分擔下,我慶幸,無論咩事,就算天大既事,我老公都會幫我頂住,幫我遮風擋雨(我唔係晒命嫁,唔好誤會呀),就算係99 or 老公d親戚話我or要求我做d咩,只要冇道理唔合理,佢都會幫我話番佢地,唔會要我受委屈,所以我成日覺得嫁比佢係好幸福,我終於可以放低自己硬淨既一面,專心去做個小女人(當然,如果我自己屋企既事,我都依然成個man咁硬淨啦,因為由懂事開始就習慣左,改唔到嘛)

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

同意呀
原文章由 OneTwoThree 於 08-6-17 23:34 發表
再強悍的女人都會有軟弱的時候想搵個人挨吓, 但當身邊的人不能為你擋風雨時女人就被迫繼續強悍, 久而久之女性的溫柔都不見了變成夫妻掉揍角色, 可笑的是強悍的女人責任和工作(在公司和家裡), 往往是比男人多得很多很 ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

兔好似話金兔係強悍的女人........同埋好似想'簡'過咁........

想死???

原文章由 caryfox 於 08-6-17 20:54 發表

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 toffeetong 於 08-6-14 14:19 發表
請問各位身邊的朋友, 都會係呢種配搭?
軟弱的意思係由疑不決, 拖泥帶水個種. 唔係講身體多病痛.
tks.

我會諗軟弱既男人, 要表面溫柔, 內裡強悍既女人(做果個女人會好辛苦), 因為又要同佢諗計楂主意, 又要顧及男人既專嚴.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 caryfox 於 08-6-17 08:54 PM 發表

隻兔意思話我唔夠強悍
我今晚等佢返來
就強悍比佢睇

男爵府

邊個女人唔想被老公強, 有時老公唔夠強, 女人自然會變成強悍....所以唔係男人想娶強悍老婆, 係女人被迫強出頭

首頁

尾頁

跳至