嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

bb難熟睡點算?

大宅

Re: bb難熟睡點算?

小悦,

看到你的Login name,嚇了一跳,我的女兒也叫小悅.nice to meet you.小悅是你還是你的BB呢?

老人家說用有點重量的被蓋著BB心口.BB會較有安全感.
BB是否獨睡.會否環境聲音或光線會影響BB睡覺.(BB同大人一樣,有些會對聲音和光線比較敏感.)

複式洋房

小悦 :

我個囡曾經有段時間都係咁!任何方法都試過,到最後為有用一此迷信方法,去買香燭的地方,買一份拜街的香燭連水.飯.酒及雪梨(詳情可問香燭鋪老闆).拜過之後又確實無在晚上扎醒及時時喊!開頭我都唔多信,但無辦法中只有一試!
有次新年去完媽媽屋企拜年,回家後又在晚上扎醒及時時喊.
我再去香燭鋪同佢查"日腳"點知話佢在東北方見到一男一女
(即唔乾淨個D)而我媽媽家正正在東北方向,唔到妳唔信,為求
安心我都有同個囡拜多一次街,之後都無事啦!
呢D方法都只係不防一試心態!我唔係主張人迷信~
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

別墅

u take care of bb during the days or using maid. Anyway, babies do not sleep well have some problems. BB have short memories and perhaps there are some unpleasant moments during the days so that they could not sleep well at night.

Try to run some good and nice music for them to hear,see whether it can be improved.

首頁

尾頁

跳至