跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇小朋友讀過乙水仔至尊嗰間英文進修中心?好唔好? 佢有個summer course $1600 上8堂for k2 小朋友. 有冇小朋友讀過乙水仔街市嗰間english for Asia?好唔好?$2,340 上20堂. 另外有冇(乙水)仔練字或繪畫summer course介紹?thanks

[ 本文章最後由 MichelleNgLeong 於 08-6-15 13:32 編輯 ]

男爵府

原文章由 MichelleNgLeong 於 08-6-15 13:05 發表
有冇小朋友讀過乙水仔至尊嗰間英文進修中心?好唔好? 佢有個summer course $1600 上8堂for k2 小朋友. 有冇小朋友讀過乙水仔街市嗰間english for Asia?好唔好?$2,340 上20堂. 另外有冇(乙水)仔練字或繪畫summer course介 ...

以前花之城琴行有繪畫班,練字班就無呢樣野啦,你可以去宏達買d學寫字練習冊俾佢練.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 MichelleNgLeong 於 08-6-15 13:05 發表
有冇小朋友讀過乙水仔至尊嗰間英文進修中心?好唔好? 佢有個summer course $1600 上8堂for k2 小朋友. 有冇小朋友讀過乙水仔街市嗰間english for Asia?好唔好?$2,340 上20堂. 另外有冇(乙水)仔練字或繪畫summer course介 ...

係咪即係思創??
我仔係果度上左差唔多半年.....不過之前只係一個星期返一日(sat)...係summer course先一個星期返2日...
我又唔係抱住佢一定要學到好另而去..而係果度上堂活動..仔仔真係鍾意去玩...所以先會去囉

大宅

我個仔都學左兩個月啦,
佢又係去左一堂就好中意去啦!我好多時都一面等一面聽佢上堂(好open架),我覺得佢地的教學活動幾好,老師好有心機教佢地,
我覺得都學到野架,仲有好多國際學校的學生都有去學,
不過佢地就另外一班囉,始終佢地是要學得深d既,
不過佢地都好識就小朋友程度,
我個仔同佢同學一齊學,老師見佢地的程度同k2的小朋友不同,
就調左佢地兩個同其他k3的小朋友一齊另外開多一班教,
不用停留在初學階段,我覺得好好,起碼佢地會認真對待每位學生!

原文章由 月希 於 08-6-15 22:42 發表

係咪即係思創??
我仔係果度上左差唔多半年.....不過之前只係一個星期返一日(sat)...係summer course先一個星期返2日...
我又唔係抱住佢一定要學到好另而去..而係果度上堂活動..仔仔真係鍾意去玩...所以先會去囉 ...

珊瑚宮

原文章由 godwin-mami 於 08-6-16 00:01 發表
我個仔都學左兩個月啦,
佢又係去左一堂就好中意去啦!我好多時都一面等一面聽佢上堂(好open架),我覺得佢地的教學活動幾好,老師好有心機教佢地,
我覺得都學到野架,仲有好多國際學校的學生都有去學,
不過佢地就另外一班 ...

咦..你返幾時架?之前駿駿返sat 2.45-4pm
今日開始返mon thur 2.30-3.45pm喎

國際學校既學生另開一班?
唔係丫...駿駿之前讀果班就有2個聖公會,同一個鬼妹仔(唔記得左邊個國家)

男爵府

花城至尊 - 思創
氹仔街市 - English for Asia

請問氹仔仲有邊間可以推介俾小朋友讀呀?
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

洋房

原文章由 月希 於 08-6-15 22:42 發表

係咪即係思創??
我又唔係抱住佢一定要學到好另而去..而係果度上堂活動..仔仔真係鍾意去玩...所以先會去囉 ...

thanks 我去問過summer course一星期返2日,按小朋友英文程度分班,另外ENGLISH FOR ASIA 今日去過好似剛剛裝修好咁,關咗門,打電話去問20堂每堂1小時

[ 本文章最後由 MichelleNgLeong 於 08-6-16 15:17 編輯 ]

珊瑚宮

今日駿駿上第一日summer class..佢班得2個小朋友 我知另一班tues同fri既10個一班呢..所以老細打比我 話mon同thur開一班,我即轉班

今堂駿駿話好開心丫...新課程..全英文..老師係聯國教左10幾年既鬼婆...我坐左出面半堂聽佢地上堂都幾有趣...2個小朋友都玩得好開心

珊瑚宮

今日駿駿上第一日summer class..佢班得2個小朋友 我知另一班tues同fri既10個一班呢..所以老細打比我 話mon同thur開一班,我即轉班

今堂駿駿話好開心丫...新課程..全英文..老師係聯國教左10幾年既鬼婆...我坐左出面半堂聽佢地上堂都幾有趣...2個小朋友都玩得好開心

珊瑚宮

珊瑚宮

珊瑚宮

珊瑚宮

嘩..bk死得好緊要喎 一個msg變幾個msg...

侯爵府

原文章由 月希 於 08-6-16 16:44 發表

今堂駿駿話好開心丫...新課程..全英文..老師係聯國教左10幾年既鬼婆...我坐 ...

幾錢一個月呀? 我都驚緊nie nie會悶.. 因為今年搵唔到水比佢游... 一班得2個又幾好wor~~

珊瑚宮

原文章由 stephenietam 於 08-6-16 16:56 發表

幾錢一個月呀? 我都驚緊nie nie會悶.. 因為今年搵唔到水比佢游... 一班得2個又幾好wor~~

其實一班班咋..另一班tues,fri同一時間,同一個level既就有10個...咁岩mon,thur依個係得2個囉..其實係我哦左佢好耐..怕10個太多人啦...如果有開新班就好...咁琴日先再有人去報名,佢個老細咪即時打比我..問我轉mon,thur得唔得..得佢就即開一班收多個學生先囉

k2升k3既...我見都幾full下..不過你可以打去問下28841322
平日我比開160一堂...但係summer我join果個係由今日至7月尾..12堂就1800..有d plan係7月至8月,2個月 20幾堂..唔同價

大宅

我地平日上二,四17:45-19:00,都是大約4-5人一班,有時得三個人上添!

暑假上二,五 16:00-17:15
因為就番佢同學仔想上二,五,
而佢星期三又有其他野學,仲報左對面濠江中學游泳班,暑假都好忙下!!

佢地平日個老師就係駿駿暑期個位老師囉!
我好中意佢呀!

至於國際學校的學生可能是就佢地的時間掛,我都唔知呀,
不過逢星期四就有一班是國際學校的學生,學習的程度是較高的!!
原文章由 月希 於 08-6-16 08:21 發表

咦..你返幾時架?之前駿駿返sat 2.45-4pm
今日開始返mon thur 2.30-3.45pm喎

國際學校既學生另開一班?
唔係丫...駿駿之前讀果班就有2個聖公會,同一個鬼妹仔(唔記得左邊個國家) ...

[ 本文章最後由 godwin-mami 於 08-6-16 17:13 編輯 ]

珊瑚宮

原文章由 godwin-mami 於 08-6-16 17:09 發表
我地平日上二,四17:45-19:00,都是大約4-5人一班,有時得三個人上添!

暑假上二,五 16:00-17:15
因為就番佢同學仔想上二,五,
而佢星期三又有其他野學,仲報左對面濠江中學游泳班,暑假都好忙下!!

佢地平日個老 ...

係丫...老細話佢理想係under 6個小朋友一班
不過summer好難搞...因為d小朋友總係鍾意孖住自己個fd...又帶d fd黎上咁..所以成10個一班都拆唔開

嘩...返咁夜?咁幾點食dinner丫?
駿駿同godwin都係冇緣撞唔到..本來佢summer唔轉班返2,5就可能放學會撞到..不過有新班1,4既我就即轉左

侯爵府

原文章由 月希 於 08-6-16 17:06 發表

其實一班班咋..另一班tues,fri同一時間,同一個level既就有10個...咁岩mon,thur依個係得2個囉..其實係我哦左佢好耐..怕10個太多人啦...如果有開新班就好...咁琴日先再有人去報名,佢個老細咪即時打比我..問我轉mon,t ...

頭先打過去問, 佢叫我上mon, thur 2點幾咁上下, 我諗係同駿駿班, 但係我要7月第二個星期先上得, 我怕miss左一part唔係太好, 可能會7月28 (下一個course)先比佢番~

珊瑚宮

原文章由 stephenietam 於 08-6-16 19:28 發表

頭先打過去問, 佢叫我上mon, thur 2點幾咁上下, 我諗係同駿駿班, 但係我要7月第二個星期先上得, 我怕miss左一part唔係太好, 可能會7月28 (下一個course)先比佢番~ ...

咁可能係..(因為果班得2個人...太少..老細話要搵多d人上..起碼去到4-5個 )..其實都冇乜所為啦...
駿駿之前都係插入去之嘛...佢地幾堂一個主題咁囉

今日學基本打招呼之嘛

[ 本文章最後由 月希 於 08-6-16 19:43 編輯 ]

侯爵府

原文章由 月希 於 08-6-16 19:42 發表

咁可能係..(因為果班得2個人...太少..老細話要搵多d人上..起碼去到4-5個 )..其實都冇乜所為啦...
駿駿之前都係插入去之嘛...佢地幾堂一個主題咁囉

今日學基本打招呼之嘛 ...

但係如果學下打招呼個d又會唔會悶左少少呢....

首頁

尾頁

跳至