想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

回覆 opuyo_kannus 的帖子

加油呀!妳睇邊位醫生?介意講妳咩age嗎?

子爵府

引用:回覆 opuyo_kannus 的帖子加油呀!妳睇邊位

原帖由 DREMFLYER 於 15-03-15 發表

加油呀!妳睇邊位醫生?介意講妳咩age嗎?
Dr chow,33

大宅

回覆:mooneyesam 的帖子

我都係一樣 23號朝早驗, 12點見周醫生呀。你係咪喺尖沙咀果邊?

大宅

我13/3開針,但我係QM公家症

複式洋房

原來呢度都好多位JM係睇周醫生喎,妳都仲young,加油

複式洋房

回覆 threelittlecats 的帖子

hi,唔緊要,歡迎一齊傾,係呢,大家開針後有無咩不適反應,肚會好谷好脹嗎?係咪要脹先好?代表谷得卵多呢?我得少少谷,有d擔心

大宅

引用:回覆+FattyAngelFish+的帖子妳fsh有幾高?我

原帖由 DREMFLYER 於 15-03-14 發表
回覆 FattyAngelFish 的帖子

妳fsh有幾高?我覺得董醫生好似保守得滯喎,佢有冇叫妳驗AMH?我係周醫生主動叫 ...
無驗血,打左4日針後先驗血。可能我太急,未做晒野就開始。

大宅

引用:回覆+threelittlecats+的帖子hi,唔緊要,歡

回覆 threelittlecats 的帖子

hi,唔緊要,歡迎一齊傾,係呢,大家開針後有無咩不適反應,肚會好谷好脹嗎? ...
太谷唔一定好,放鬆心情吧。 不過我知道好難。

大宅

引用:回覆+opuyo_kannus+的帖子原來呢度都好多位

原來呢度都好多位JM係睇周醫生喎,妳都仲young,加油
好多都係周醫生,各位姊妹加油!

複式洋房

回覆:creammy10th 的帖子

Yes r ! TST also! 咁啱,可能嗰日我地抽完喺隔離床瞓

大宅

回覆:mooneyesam 的帖子

真係有緣。我地一於齊齊 bingo!
不過我再睇返, 我 24/3 先返去驗血同見醫生。放咗胎幾日, 你而家有冇咩感覺呀?

大宅

回覆:DREMFLYER 的帖子

多謝你嘅祝福。

你盡量放鬆心情, bb 好快會嚟搵你架!

子爵府

引用:Quote:原帖由 DREMFLYER 於 15-03-15 發表

原帖由 FattyAngelFish 於 15-03-15 發表
好多都係周醫生,各位姊妹加油!
Send左pm message比你please check

複式洋房

咁奇怪?醫生比妳唔驗血就開針?佢點知妳D指數適唔適合當月開針呢?唔係要用FSH同LH指數來幫助判定大約用幾重藥同估計對針藥反應嗎?據我理解約當月FSH高對促排卵針反應會無咁好,我照完卵泡後周醫生都要我睇埋個驗血報告,話要我個LH指數唔高先開得針喎~不過我唔專業,可能董醫生有佢打算吧?

複式洋房

我都係,叫自己放鬆唔好樣樣形住形住咁,但係好難,唉..今晚係第五針,仲要連拮4野......

複式洋房

回覆 creammy10th 的帖子

想問吓兩位,放胎當日個流程係點架?放完仁安D姑娘比妳地訓幾耐先走?妳地隔幾耐先去小便?我係BK見有JM教話唔好咁快起身走,起碼訓2,3個鐘,仲話最好帶埋成人紙尿片去,訓响度尿尿,最好唔好用"無影凳"既姿勢小便喎

大宅

引用:回覆+FattyAngelFish+的帖子我都係,叫自己

我都係,叫自己放鬆唔好樣樣形住形住咁,但係好難,唉..今晚係第五針,仲要連拮4 ...
點解要4野?4支唔同?

大宅

引用:回覆+FattyAngelFish+的帖子咁奇怪?醫生比

咁奇怪?醫生比妳唔驗血就開針?佢點知妳D指數適唔適合當月開針呢?唔係要用FSH ...
我都唔知呀!打左先算。可能係我堅持要開針,所以4日後再驗血先算。

複式洋房

我今晚要打第5日針要打3款唔同既針,共拮四次(GONAL-F 225IU,拆開兩枝筆針打),另加Orgalutran 0.25mg 及Menopur 75iu粉針各一枝,所以合共要拮四次囉,妳係咪都要咁打?我聽日一早都要返TST驗血,妟晝再返去見醫生照卵泡情況...好緊張,希望我地大家都反應好,順順利利抽多幾粒靚卵啦

複式洋房

回覆:DREMFLYER 的帖子

俾啲勇氣,深呼吸,揸厚啲肉就拮落去!

首頁
12345...8

尾頁

跳至