想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

複式洋房

回覆:creammy10th 的帖子

So far前幾日有抽過一兩下,胸勁脹,好攰,好眼瞓,不過後兩個應該係幻覺自己諗太多!
您呢?

複式洋房

回覆:DREMFLYER 的帖子

我抖左半個鐘咋,小便唔好一次過去哂,我都係無影櫈咋喎!其實好似iui咁!

大宅

程序如下:
1. 換袍 (我就除淨個 bra)
2. 入手術室
3. 入到去之後, 姑娘會叫你瞓上床度下個腳位
4. 不斷 keep 住睇下膀胱夠唔夠脹, 如果差好遠, 會叫你飲多少少水
5. 夠脹就會通知醫生入嚟可以放胎
6. 胚胎專家會嚟同你解釋胚胎分裂嘅情況
7. 醫生會再 check 多次膀胱夠唔夠脹, 如果太脹, 如果太脹, 會叫你去減少少, 因為驚你完成後太急唔夠時間休息
8. 開始清理陰道分泌物及放導管
9. 一切準備好, 胚胎專家就會拎胚胎出嚟比醫生放。放入去嘅過程, 我估計半分鐘都冇, 乜嘢感覺都冇
10. 休息。中途會打助孕針。

我今次休息咗15分鐘左右就去厠所。然後再去病床度休息咗大半個鐘就走。上次 bingo 都係差唔多嘅休息時間, 我仲要坐無形櫈咁去厠所添。

子爵府

引用:程序如下:1. 換袍 (我就除淨個 bra)2. 入手

原帖由 creammy10th 於 15-03-15 發表
程序如下:
2. 入手術室
好詳细,謝謝分享。好心有好報,妳一得成功既。

大宅

回覆:mooneyesam 的帖子

我咩反應都冇, 只係今日3角位嗱咗幾下, 乜 feel 都冇。最衰唔記得自己上次 bingo 係點。

子爵府

引用:程序如下:1. 換袍 (我就除淨個 bra)2. 入手

原帖由 creammy10th 於 15-03-15 發表
程序如下:
2. 入手術室
可吾可以分享下抽卵既情況,我反而最擔心呢part.

大宅

回覆 opuyo_kannus 的帖子

哈哈! 承你貴言. 你都要加油!

男爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投

回覆:creammy10th 的帖子

請問放完胎, 點無影櫈去厠所?
係咪一次過去晒?

男爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投

我三月尾會開針, 希望day1唔好撞正復活節假。如果唔係又要等多個cycle

大宅

回覆 opuyo_kannus 的帖子

我係兩年前抽卵既, 不過我諗程序同而家既應該唔會太大分別吧. :)

1. 唔記得幾多個鐘前要禁食
2. 換袍 (依稀記得應該今次係除哂)
3. 入手術室
4. 麻醉師會喺你手度插個注射口, 俗稱豆豆?
5. 到差唔多時間, 麻醉師就會喺個注射口度注入麻醉藥, 然後你就會瞓著
6. 瞓到半夢半醒既時候, 醫生會叫一叫醒你, 話你知抽咗幾多粒卵 (我記得我聽完"哦"咗一聲就即刻瞓返, 到我清醒時, 我以為自己發夢, 問老公周醫生係咪同我講過嘢, 佢話係, 咁我先知自己原來唔係發夢 )
7. 手術後1個鐘度, 你可以開始食嘢, 不過盡量食 light D, 例如三文治, 沙律咁, 驚會嘔
8. 好似大概休息多3個鐘, 我就走喇.

唔使擔心, 成個抽卵過程, 我覺得最痛就係拮支注射針口果一下, 其餘抽完卵之後, 我都冇咩特別覺得痛. 好多人話好痛, 但我就唔覺, 唔知係咪周醫生手勢好呢.

大宅

回覆 yitaihop 的帖子

無形櫈就係好似平時去公眾洗手間咁, 唔坐落厠板度
我係一次過去哂呀~ 其實我覺得逐少逐少去仲辛苦呢.

別墅

各位jm加油! 我35歲,1月尾喺仁安放雪胎bingo咗,而家第9w. 我睇董醫生的,做過3次iui失敗,第一次ivf放雪胎就bingo,而家仲有8粒雪胎。 雖然係好貴,但係董醫生真係好好,所以要對醫生有信心,放鬆心情就ok. 其實ivf唔算辛苦,bingo後嘅嘔吐情況仲辛苦。

複式洋房

回覆 mooneyesam 的帖子

haha....尋晚塊肚皮黐咗4塊膠布,真壯觀....好在我肚腩多脂肪,唔算好痛啫

複式洋房

回覆 mooneyesam 的帖子

我諗緊學唔學果位jm咁帶塊成人紙尿片去,但唔知仁安放完胎休息果度有無布簾摭住呢?無咪好樣衰?

複式洋房

回覆 creammy10th 的帖子

好詳細呢...thanks

複式洋房

回覆 krainbow 的帖子

恭喜晒妳...沾沾妳既好孕氣先...haha你無放鮮胎嗎?點解一放就要雪胎?

別墅

回覆 DREMFLYER 的帖子

上年11月尾抽卵後醫生話我卵巢有啲漲,唔適合放鮮胎,最後全部胚胎都係day3雪哂。 我當時有啲失望,因為當然想盡快放胎但係諗返起休息兩個月先放胎係好啲,等身體回復返先。

別墅

引用:佢係少同形態差,食左精子維生素好左少少!

原帖由 mooneyesam 於 15-03-14 發表
佢係少同形態差,食左精子維生素好左少少!之前食茄紅,蠔王完全無料到!嘥哂啲時間!如果您老公鍾意食蠔, ...
請問可以係邊度買精子維生素呀

複式洋房

回覆:hopeho 的帖子

上網買架!您試下search下!

子爵府

今日開針啦!

首頁
23456...8

尾頁

跳至