自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

原帖由 蕃薯小姿 於 09-1-11 18:06 發表
你們好啊!

我剛派了石籬一村石寧樓14樓,是舊樓來的, 1月14日就要決定是否要, 環境交通各樣我都滿意, 但單位太細了,我想只有200呎左右.

我是申請2人單位(我同囡囡), 老公是大陸人,2010年就會單程證來港, 而我們亦 ...

大宅

如果我係你,我會要左先,到時再加名申請調遷,宜家出面租間房都吾平喎,況且4人申請擴展市區都有排等,除非你想要新界.同埋要有左16週才可以加名架.不如一邊住一邊等加名調遷.

原帖由 ctt07 於 09-1-12 11:36 發表

別墅

原帖由 ling117 於 09-1-12 01:09 發表
唔知點解次次都好耐!M00YY11,2個月就派真係好快,我上次都等左5個月!

其實快唔快都好睇個屋村主任快唔快將你個file 放番上去,如果佢快手,咁就會快d番去輪候條隊,不過如果你等得太耐可以好似tuenmun-ying 咁打電話上去,可能好快有信比你;仲有今朝我打左電話去拒絕了,個主任好好人問得好詳細點解我唔要,希望快d幫我將個file 放番上去就好...

http://www.baby-kingdom.com/?69649
更新左d 公屋資料,有時間入來睇下啦~~
等到了 ^^~~

禁止訪問

別墅

原帖由 MOOYY 於 09-1-12 11:53 發表

其實快唔快都好睇個屋村主任快唔快將你個file 放番上去,如果佢快手,咁就會快d番去輪候條隊,不過如果你等得太耐可以好似tuenmun-ying 咁打電話上去,可能好快有信比你;仲有今朝我打左電話去拒絕了,個主任好好人問得 ...

你派左邊到唔要呀?

別墅

原帖由 Maneey 於 09-1-12 12:49 發表

你派左邊到唔要呀?

我派左天悅三樓...因為我想要屯門近阿媽,所以都係要博一博,希望下次派好d...

http://www.baby-kingdom.com/?69649
更新左d 公屋資料,有時間入來睇下啦~~
等到了 ^^~~

別墅

原帖由 MOOYY 於 09-1-12 13:40 發表

我派左天悅三樓...因為我想要屯門近阿媽,所以都係要博一博,希望下次派好d...

咁你係拒絶信寫返點解唔要呀, 最好可以派到去邊等等..

我第二次派上水,我寫因為離屯門太遠, 變了無人可以幫我湊女, 再加上屯門來往上水的車費好貴等等,,,再要求佢派去邊,,咁樣~

別墅

原帖由 drizzle 於 09-1-11 22:36 發表

你張床$5xxx好似貴左,我妹妹12月訂左張子母床,又係挑了小朋友個名,樓梯設計又係咁再加書桌,上下書枱櫃,仲有下層3個衣櫃,仲有一個掛衣櫃都只係$43xx
佢訂時已比我買時平了成千元,而我果張約半年前訂造$53xxhttp://f ...

好正喎!!!!除左老鼠有冇其他主題呢???
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

原帖由 clementbaby 於 09-1-11 22:17 發表
我係翡翠xx度訂架!一張上下格床+書+樓梯櫃桶約$5000幾左右
個電磁爐真係好好用

咁其實比起用煤氣係咪一樣冇分別呢?我都想弟日用吓.....
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

原帖由 MOOYY 於 09-1-12 11:53 發表

其實快唔快都好睇個屋村主任快唔快將你個file 放番上去,如果佢快手,咁就會快d番去輪候條隊,不過如果你等得太耐可以好似tuenmun-ying 咁打電話上去,可能好快有信比你;仲有今朝我打左電話去拒絕了,個主任好好人問得 ...
收到藍咭至今岩岩今日2年.仲未派到樓,希望大家快d派到心水地區!

禁止發言

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 christy0604 於 09-1-12 18:09 發表

收到藍咭之後, 係咪可以用綠表買公屋ga?

no la
順順利利 大吉大利       

禁止訪問

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 藍藍 於 08-6-25 04:21 發表
HI ALL~
好耐無上黎睇喇,留下言先^^
我想問有無人知今年會唔會有特快公屋呢??
等屋等到就黎死喇,希望佢有特快喇,多個機會呀麻...

有呀, 要 15 號之前寄回信, 您聽日打去熱線問下

^^

複式洋房

原帖由 蕃薯小姿 於 09-1-11 18:06 發表
你們好啊!

我剛派了石籬一村石寧樓14樓,是舊樓來的, 1月14日就要決定是否要, 環境交通各樣我都滿意, 但單位太細了,我想只有200呎左右.

我是申請2人單位(我同囡囡), 老公是大陸人,2010年就會單程證來港, 而我們亦 ...

蕃薯小姿
你的情況應該不可以要大些因為你2人房署只可派2至3人單位給你
如你上述所說將來會多2人現在暫未發生房署是不會受理
現在情況如你接受了這個單位將來真的要加人就可以調遷(同區)

子爵府

畀面勳章

房署派比我係冇間房架,本身有一間房位,但都係要砌多小小先可以加房門
原帖由 彤b^^ 於 09-1-12 12:15 發表
即係點?
我唔係好明呀,佢係派一房單位比你,但就間到2間房?
(定本身已係2房,但未有門?)
同間完仲有廳?
好羨慕你呀...我間屋,本身只有一房,間多一間變2房就變左冇廳
你有時間既話,影多張門口 ...

子爵府

畀面勳章

我真係唔覺有咩唔同,要炒野都好有鑊氣,同埋冇咁熱(可能e+係冬天),又可以較時間,總之一流
原帖由 ffeeii 於 09-1-12 16:33 發表

咁其實比起用煤氣係咪一樣冇分別呢?我都想弟日用吓.....

民房

原帖由 ling117 於 09-1-12 01:09 發表
唔知點解次次都好耐!M00YY11,2個月就派真係好快,我上次都等左5個月!

hi.ling117.我都係10月未派第一次,拒絕,第二次在2009年01/09派.今天電話拒絕.你有冇打電話上去查詢?

大宅

hi uk903;你好快派第2次,你就好!派左邊到?我連拒絕信都未收到,打去問又話輪候緊,好慘

首頁

尾頁

跳至