自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

新人, 請指教

各位, 你地好~
我係二人申請
07年中申請, 8月彈返轉頭資料不齊
08年4月見主任, 收藍咭
08年7月 第一次派屯門蝴蝶2樓, 放棄了, 因為太矮, 但無人講可以寫信拒絶
08年10月 第二次派上水清河21樓, 雖然新,但太遠,唔方便比我媽照顧個女,又放棄, 今次房署聽電話果個好好, 叫我寫返拒絶原因及想要邊到, 我寫了想要邊到,但比房署認為不合情理的拒絕,超灰~
昨天09年1月 第三次派屯門良景26樓,雖然細過上水少少,但好開心, 係阿媽附近!

想問各位,你地會比房署維修還是拎津貼維修?

別墅

多謝各位的意見~

祝願所有人快些配到理想家居~

別墅

原帖由 MOOYY 於 09-1-10 12:39 發表

hi Maneey:我想問下你封信是直接寄去屋署定交去上水辦事處?因為我都要寫信,想知道要交去那一邊?thx~~
\

mooyy, 我係fax 去上水辦事處,佢再幫我交返上總部的, 你打去拒絶時,你問下你派樓的辦事處, 睇下佢肯唔肯, 因為我第一次派二樓蝴蝶村時, 果間辦事處乜都冇講!!只知我唔要就算數!

別墅

原帖由 MOOYY 於 09-1-12 11:53 發表

其實快唔快都好睇個屋村主任快唔快將你個file 放番上去,如果佢快手,咁就會快d番去輪候條隊,不過如果你等得太耐可以好似tuenmun-ying 咁打電話上去,可能好快有信比你;仲有今朝我打左電話去拒絕了,個主任好好人問得 ...

你派左邊到唔要呀?

別墅

原帖由 MOOYY 於 09-1-12 13:40 發表

我派左天悅三樓...因為我想要屯門近阿媽,所以都係要博一博,希望下次派好d...

咁你係拒絶信寫返點解唔要呀, 最好可以派到去邊等等..

我第二次派上水,我寫因為離屯門太遠, 變了無人可以幫我湊女, 再加上屯門來往上水的車費好貴等等,,,再要求佢派去邊,,咁樣~

首頁

尾頁

跳至