單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位單親媽咪,難行能行,難忍能忍,Happy Mother's Day !!!

雖然聽日先至係母親節,我女女玲玲就提早今日慶祝,BB今年22歲,係一個單親家庭長大,離婚十多年,前夫並無俾個我地一分一毫,我靠自己養大兩個女,因此我好自豪。女女係7 / 8歲做在個大手術,割左個脾臟。唔經唔覺,BB長大了,見到佢今日大個女,問自已,總算做左亞媽的責任,謹借2004年母親節,向不論幸福家庭或單親家庭的母親寄語,孩子和家人的健康,係人生最大的財富,對孩子,對一切事和人,多抱平常心,比上不足,比下有餘,每事不要只睇到壞的一面,人總有短處,唔開心時,多想佢的優點,做母親,最重莫如發自內心的關懷,而唔係自已單方面的安排。
在此,謹借親子皇國,致最深的敬意給我的母親和伯娘:
「慈母恩重比天高,不知何日報劬勞」
給我至愛的女兒,講一聲「BB , I LOVE YOU ! 」「慈母恩重比天高,不知何日報劬勞」
BB , I LOVE YOU !

民房

Re: 各位單親媽咪,難行能行,難忍能忍,Happy Mother's Day !!!

bbboop, 我要為妳鼓掌. 最大驕傲, 莫過如此! 我們己於心中為你嘉冕!

窮媽媽比富媽媽更值得誇許; 只要能自食其力的媽媽, 才叫子女深切敬重. 銘記於心.

各姊妹請相信自己的潛力, 妳亦能做到!!

別墅

Re: 各位單親媽咪,難行能行,難忍能忍,Happy Mother's Day !!!

Very認同你的講法,各位單親爸媽,加油,我地支持你

複式洋房

現在社會,單唔單親都要忍,唉!

首頁

尾頁

跳至