嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

請問你地依家有冇煲雞粥俾BB食架?

我想買雞肉煲粥俾bb食, 但仲係驚驚地, 你地有冇買俾bb食呀?通常係買雞邊一部分o既肉, 同埋會用乜野配料一齊煲係會好味d架?請多多指教~

(\~~/)
(='.'=)
(") (")~~O
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

男爵府

Re: 請問你地依家有冇煲雞粥俾BB食架?

其實你可以試下煲田雞粥,仲好營養,但係要煲熟O的.

男爵府

睇你BB張相都好大個架啦喎, 點解唔煲得雞粥比佢食呢? 我個女6個月大我己經比好多野佢食, 魚肉, 菜蓉, 豬肉, 番茄, 西蘭花, 其他瓜菜乜都得, 蛋(蛋白蛋黃一齊, 當然唔係日日食)等等, 我仲打算買豬潤比佢煲粥食忝。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

tszkiuma,
你係咪仲驚d雞有病呀,我諗依家無事嫁喇...不過d雞好貴喎

大宅

why not? 我通常買雞脾,因為屋企無人食雞胸。當豬肉咁煮炸!

禁止訪問

別墅

請問你們係唔係將d 雞肉切醉左先煲架???

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都想煲雞粥俾囡囡食, 但嗰日去街市買雞, 佢話最小都要買半隻, 但我係要煲兩餐粥仔, 点要得咁多呢, 所以就沒有買到啦. (因為我係唔主飯架 )

大宅

畀面勳章

tszkiuma :

我都係supermarket買新鮮雞柳煲粥,我就係成舊放落去煲,只係比少少肉碎bb食咋!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

我覺得煲雞粥no problem wor, 反而煲田雞粥我仲驚.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

首頁

尾頁

跳至