親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,同埋住邊間酒店好。
因不太知位置,我見有海灘,係咪近機場?咁海灘近唔近迪士尼,峽谷?
正在初步計劃行程,thx

公爵府

akj 發表於 15-3-21 11:12
如題,同埋住邊間酒店好。
因不太知位置,我見有海灘,係咪近機場?咁海灘近唔近迪士尼,峽谷?
正在初步計 ...
Greater LA 係個好大嘅地方,機場係喺海邊,但唔知係唔係你所講嘅海灘。LA 附近有唔少出名嘅海灘,但唔近迪士尼,更唔近峽谷(如果你係指大峽谷,咁離開 LA 有 7 個鐘頭車程,一 d 都唔可以話近)

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:La有冇當地旅行團介紹

我通常揀住down town, 位置在環球、Hollywood、 Santa Monica 、同farmers market 中間,交通方便但係會雜少少,有海灘喺Santa Monica 果邊都有幾間酒店既,但係大峽谷應該由LV 去近D 喎,LV 有day tour 去大峽谷的!

男爵府

引用:Quote:akj+發表於+15-3-21+11:12+如題,同

原帖由 mugtaitai 於 15-03-21 發表
Greater LA 係個好大嘅地方,機場係喺海邊,但唔知係唔係你所講嘅海灘。LA 附近有唔少出名嘅海灘,但唔近迪 ...
Thx for your reply!
如果我只留4日,夠時間hea 海灘,迪士尼,大峽谷嗎?
有冇當地旅行社介紹?

男爵府

引用:我通常揀住down+town,+位置在環球、Hollywo

原帖由 fish魚 於 15-03-21 發表
我通常揀住down town, 位置在環球、Hollywood、 Santa Monica 、同farmers market 中間,交通方便但係會雜 ...
有冇當地旅行社介紹?

男爵府

引用:Quote:原帖由 fish魚 於 15-03-21 發表我通

原帖由 akj 於 15-03-21 發表
有冇當地旅行社介紹?
LA 去唔到大峽谷架!四日可去去Santa monica

男爵府

一日去狄士尼或環球

男爵府

一日去farmers market

男爵府

一日去埋星光大道

公爵府

akj 發表於 15-3-21 23:22
有冇當地旅行社介紹?
我覺得唔夠時間玩大峽谷,大峽谷本身已經係一個三四日嘅 trip 了,我知 Las Vegas 有直升機 tour 去大峽谷,除非你只係想咁樣轉一圈,否則留返下一次多 d 時間先去啦

如果只留四日,可以去下迪士尼,LA 市內逛一圈,hea 下海灘,唔介意去遠 d,可以考慮去一日 San Diego,離開 LA 大約兩個鐘車,有 Legoland,Sea World,zoo, 等等,小朋友應該鍾意

男爵府

引用:Quote:原帖由+akj+於+15-03-21+發表Thx+for

原帖由 fish魚 於 15-03-22 發表
LA 去唔到大峽谷架!四日可去去Santa monica
我頭先又再研究過,d人通常由LV去大峽谷,咁如果我真係最想去大峽谷,我應否飛去LV而不是LA呢?
還是LA有其他方法前往?

男爵府

引用:Quote:akj+發表於+15-3-21+23:22+Thx+for+y

原帖由 mugtaitai 於 15-03-22 發表
我覺得唔夠時間玩大峽谷,大峽谷本身已經係一個三四日嘅 trip 了,我知 Las Vegas 有直升機 tour 去大峽谷 ...
Thx!
其實我是由芝加哥轉機去LA,我應否飛去LV而不是LA呢?
我預計只會花1日時間在大峽谷,唔想搭直升機,我驚。
又想去迪士尼,真難取捨!

公爵府

akj 發表於 15-3-22 16:41
Thx!
其實我是由芝加哥轉機去LA,我應否飛去LV而不是LA呢?
我預計只會花1日時間在大峽谷,唔想搭直升機,我 ...
LV 去大峽谷都 4 個鐘車程,如果時間緊逼,交通上都花左唔少時間,唔太值得。如果一心想去大峽谷,不如飛去最近嗰個城市 Flagstaff,從嗰度揸車入大峽谷只係 1 個半鐘,同埋我覺得 1 日唔係好夠玩大峽谷,咁遠一場去到,花多一兩日好好行一圈,迪士尼香港都有,如果時間唔夠,要取捨,我一定揀大峽谷

男爵府

引用:Quote:akj+發表於+15-3-22+16:41+Thx!其實

原帖由 mugtaitai 於 15-03-22 發表
LV 去大峽谷都 4 個鐘車程,如果時間緊逼,交通上都花左唔少時間,唔太值得。如果一心想去大峽谷,不如飛去 ...
好有道理!thx

男爵府

我係由LV跟local tour 去大峽谷玩左兩天,一日去south rim, 一日去west rim 的好值得去!直升機唔好坐呀!當地朋友超反對,佢話好危險的!

男爵府

引用:我係由LV跟local+tour+去大峽谷玩左兩天,

原帖由 fish魚 於 15-03-22 發表
我係由LV跟local tour 去大峽谷玩左兩天,一日去south rim, 一日去west rim 的好值得去!直升機唔好坐呀! ...
唔坐直升機,你建議坐咩好呢?其實我勁驚搭直升機,你咁講我更加唔會坐!
我都覺得大峽谷係好值得去的!

男爵府

fish魚 發表於 15-3-22 22:37
我係由LV跟local tour 去大峽谷玩左兩天,一日去south rim, 一日去west rim 的好值得去!直升機唔好坐呀! ...
上星期剛剛在大峽谷坐完直升機. 佢地話直升機從未發生過意外, 反而小型飛機就撞過山

首頁

尾頁

跳至