媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

2002年11月BB會(PART 71)

BB資料:
1) 蓉 (囡囡) 21/10 - 朱棹熒 乳名(妹妹豬)
2) ungoogoo (囡囡) 28/10 - Michele Kam 甘芷晴 - 人奶/雪印
3) TingWai (仔仔) 28/10 - - 江睿峰 (小金鷹)
4) venessa (囝囝) 28/10 - kerwin姚建旭(旭旭)
5) somimi (仔仔) 30/10 - 蘇子濤
6) tannytam (囝囝) 1/11 - 璟熙 - 安嬰兒A+
7) qubemama (囝囝) 1/11 - 俊廷
8) sue70 (仔仔) 2/11 - 林卓謙
9) HIM媽咪 (囝囝) 3/11 - 董塱謙
10)sangmami (囡囡) 5/11 - 黃穎晴
11)carmen_lai (囝囝) 5/11 - Yu Cheuk Him
12)zeke (囡囡) 6/11 - 楊焮如 yenge
13)kaeli 6/11 - 羲羲
14)Mei721 (仔仔) 7/11 - 劉卓泓 - 安嬰兒A+
15)Sandy媽 (囡囡) 7/11-邱穎琳
16)Mavis (仔仔) 7/11- 陳子彥 Darren - 安嬰兒A+
17)melvinma (囝囝) 7/11 - Melvint
18)HoneyB (囝囝) 7/11 - Trevor Yeung
19)JBAMA (囝囝) 7/11 - Jamie駿駿
20)yulammami (囝囝) 8/11 Tommy - 安嬰兒A+
21)ronnie (囝囝) 8/11 - 曾竣 Ian Tsang
22)Kammy (囝囝) 8/11 - 鄧瑋韜Hadrian
23)Adrian媽媽(囝囝) 8/11 - 薛君懷
24)Helen-Law (囡囡) 8/11 - 陳永盈
25)loloma (囝囝) 8/11 - lolo
26)wendyc (囝囝) 10/11 - 蔡承祐
27)小bay媽 (囝囝) 10/11 - 林寶堅-小BAY
28)boboma (仔仔) 11/11 - 應希健
29)nam_cupid (囝囝) 11/11 - 鄧矅藍
30)carcar (仔仔) 12/11-李諾文 JEFFERY LEE - 安嬰兒A+
31)BB2002 (囡囡) 12/11-幸穎彤 DELISSA HANG
32)jonathan2002 (囝囝) 13/11 - 陳堅峻 Jonathan
33)creamy(仔仔) 14/11 - 張景喬 boo(哥哥改既)
34)JUSTINBB (囝囝) 15/11 - Justin Lew
35)bb517 (囡囡) 16/11 - 趙茵彤
36)glory (仔仔) 17/11 - 劉以樂
37)PoPo (仔仔) 17/11 - 彭煒棠 Bradley - 雪印2號思敏兒
38)Honeybee-0211 (囝囝) 17/11 - 林嘉博 Gabriel Asher
39) che (囡囡) 17/11 - charlotte
40)TszYuMaMa(囡囡) 18/11 - 梁芷瑜
41)athenatam (囝囝) 19/11 - 陳芍匡 Tan Brandon Alexander-明治
42)貓貓Sharon (囡囡) 21/11 - 鄭烯彤
43)Suz (囡囡) 21/11 - Zandra
44)bignose (仔仔) 22/11 - 陸君朗Ansel - 安嬰兒A+ aristeo (囝囝) 22/11 - 张卓彦
45)mwtang (囡囡) 22/11 - 喜兒
46)yuenyuen (囝囝) 25/11 - 吳冠熹
47)w.sky (囝囝) 25/11 - 雋雋
48)cheungcheung (囡囡) 26/11 - 梁羨琳 sydnee
49)花仔媽咪 (囝囝) 27/11-蔡琮崙 - 雪印思敏兒
50)Reginayip (囝囝) 27/11 - 家熙 Edison (又叫一休) - 安嬰寶a+
51)LamLamMaMi (囝囝) 29/11 - 謝昊霖
52)CHUCHUBB (囝囝) 30/11 - Charles
53)心心 (囝囝) 1/12 - 野田直希 Naoki - ICREO
54)snoopy128(boy) 2/12-蘇晉樂 - 金裝愛兒樂 or 健樂
55)peony2002 (囡囡) 3/12 - 諸芍彤
56)BB豬 (仔仔) 5/12 - 梁晉珞
57)MRS NG (囝囝) 5/12 - 俊俊豬
58)tatacat (囡囡) 6/12 - 黃晞彤 - 皇牌心美力
59)peko_and_honey仔 (囝囝) 6/12 - 鈞朗
60)Makusma (仔仔) 10/12 - 王梓軒 Makus - 安嬰兒A+
61)JuliaCheng (囡囡) 10/12 ~ 恩彤
62)twinsmum (囝囝) 11/12 - Timothy逸天/Jeffery逸俊
63)CANDYCHAN (囝囝) 15/12 - 郭懷健

TOTAL 63

侯爵府

Re: 2002年11月BB會(PART 71)

[size=large]
我們的網站

[size=large]
我們的資訊區

[size=large]Q[size=large]E[size=large]D[size=large]U

[size=large]兒童英語兒歌...(Macromedia Flash)
--> << Kindly click here to download >>

侯爵府

[size=medium]*****2002年11月媽媽日記*****

產前產後
11月準媽咪入呢度啦
11月準媽咪入呢度啦 (Part 2)
11月準媽咪入呢度啦 (Part III)
11月準媽咪入呢度啦 (Part four)
11月準媽咪入呢度啦 (Part five)

嬰兒醫護
2002年11月BB會
2002年11月BB會(PART 2)

媽媽會所
2002年11月BB會
2002年11月BB會(PART 2)
2002年11月BB會(PART 3)
2002年11月BB會(PART 4)
2002年11月BB會(PART 5)
2002年11月BB會(PART 6)
2002年11月BB會(PART 7)
2002年11月BB會(PART 8)
2002年11月BB會(PART 9)
2002年11月BB會(PART 10
2002年11月BB會(PART 11)
2002年11月BB會(PART 12)
2002年11月BB會(PART 13)
2002年11月BB會(PART 14)
2002年11月BB會(PART 15)
2002年11月BB會(PART 16)
2002年11月BB會(PART 17)
2002年11月BB會(PART 18)
2002年11月BB會(PART 19)
2002年11月BB會(PART 20)
2002年11月BB會(PART 21)
2002年11月BB會(PART 22)
2002年11月BB會(PART 23)
2002年11月BB會(PART 24)
2002年11月BB會(PART 25)
2002年11月BB會(PART 26)
2002年11月BB會(PART 27)
2002年11月BB會(PART 28)
2002年11月BB會(PART 29)
2002年11月BB會(PART 30)
2002年11月BB會(PART 31)
2002年11月BB會(PART 32)
2002年11月BB會(PART 33)
2002年11月BB會(PART 34)
2002年11月BB會(PART 35)
2002年11月BB會(PART 36)
2002年11月BB會(PART 37)
2002年11月BB會(PART 38)
2002年11月BB會(PART 39)
2002年11月BB會(PART 40)
2002年11月BB會(PART 41)
2002年11月BB會(PART 42)
2002年11月BB會(PART 43)
2002年11月BB會(PART 44)
2002年11月BB會(PART 45)
2002年11月BB會(PART 46)
2002年11月BB會(PART 47)
2002年11月BB會(PART 48)
2002年11月BB會(PART 49)
2002年11月BB會(PART 50)
2002年11月BB會(PART 51)
2002年11月BB會(PART 52)
2002年11月BB會(PART 53)
2002年11月BB會(PART 54)
2002年11月BB會(PART 55)
2002年11月BB會(PART 56)
2002年11月BB會(PART 57)
2002年11月BB會(PART 58)
2002年11月BB會(PART 59)
2002年11月BB會(PART 60)
2002年11月BB會(PART 61)
2002年11月BB會(PART 62)
2002年11月BB會(PART 63)
2002年11月BB會(PART 64)
2002年11月BB會(PART 65)
2002年11月BB會(PART 66)
2002 NOV BB 資訊區
[/quote]

[size=xx-large]BB進度

28/10 晴晴:3奶2粥;唔知幾時出左1隻大牙,而家出緊另一隻大牙同下面一隻側門牙;識豎起一隻手指表示no;識講yes, one, 知道, apple, bird, ho ho (dog), miao miao (cat), pig, 抱抱, 媽媽奶奶, 餅餅等;成日講bye bye;我唱歌仔跟住做動作;開始分別到簡單shape, 如circle, square;咩我手袋放個玩具電話扮去街街.

28/10 KERWIN: 24磅/76cm,出o左18隻牙,自己渣奶樽(飲一半就要人地幫佢渣著先肯飲晒)3奶(7oz)2飯,一放佢落地就'ban ban聲閃'已經行得好快好穩陣,唔係好肯講野到宜家都仲係成日er er ar ar講bb話!識得wave bye bye,拍手,點蟲蟲,聽到音樂就會企起身'un下un下'咁跳舞,要落地行就指住自己對拖鞋仔,想人抱就捉人雙手落佢腋下then爬上黎,ng左大大就用手um著個pat pat,尿o左就um著小鳥 (16/12)

17/3 toto 17-1/2 個月, 27 lbs, 77cm高, 3奶2粥, 垃圾口除涷品外, 其他照食可也, 識叫 亞哥, dad dad, ma , 其餘欠奉皆困吾知佢講mug, 學大人著拖鞋周屋行, 佢講野亞ma估錯就look地, 響home 成日瓜瓜叫, 出街靜英英掛住input, liki同哥哥捐

大宅

morning all

sandy,
你已經去左下水禮喇,club house啲水ok ma???多唔多人呀???

puipui,
包包個樣真係唔同晒喎

car,
jeff 都有wilson陪佢呀!!因wilson都係唔多講野,只係曉做動作,乜都唔曉

敬畏耶和華是智慧的開端,認識至聖者便是聰明
我家有2個珞豬豬,晉珞&珞怡

侯爵府

早晨~

包包個樣好C文

ADRIANMA
我仲未DOWNLOAD
我未答你我係唔係處女, 我唔係呀, 我係大蟹

禁止訪問

珍珠宮

morning all

講起下水禮
d baby真係要用好多口水講完先肯下水
個日我去沙灘講左好耐佢都唔坐落船隻漂出去
後來見到有幾個BB都係咁
佢就唔執輸
那那臨上船隻漂出去

禁止訪問

珍珠宮

CHE

你好勁呀
因dr. 話滿左16週先搭得飛機
你當時有無worry??

大宅

早呀

che
你古惑呀. 大肚都偷偷去旅行. 不過我覺得冇咩問題,
大肚時我都照出trip.
你hubby會唔會誇張左d呢, CL10歲後先可去旅行好似太耐bor.

複式洋房

Good morning everybody....

popo, tatacat, adrainma, bb豬, carcar, 我lum我地d bb 係唔同時間的表現唔同jet. 因個日同鼻ba king 計問佢係唔係有好多時同大鼻king 計同點教佢所以佢識o甘多野. 鼻ba答: d bb 遲下一定講得到的.....

係尋日睇完你地d message 之後我lum 下都係係 好幾個月前tt 識law 掃把, 其他bb 唔識.

tatacat, 佢彤彤kiss佢. 

我lum 其實佢地有自己的procedure 我lum 佢地好似鼻ba講遲下一定講到.  大家唔好心急....

我表姨生都要3 歲個時先可以講到一句野你明白佢意思, 佢講你唔明佢好mum 憎...
依家4歲才可以講到一件事件出黎仲有可以成日串你ka....... 所以大家努力唔好心急, 共勉之~~~~~~~

複式洋房

che, ok 呀你幾點

大宅

好媽媽勳章

Morning~

Che,
我8.45am机, 可能碰唔到.
今次旅行就係為左軒軒而去, 因係去探親. 如果唔係我同亞王兩個會去europe / hawaii.

Re: 下水禮
軒軒今年仲未行下水禮, 希望去到canada有機會啦.

子爵府

Good morning all:

哥哥, SandyMa & All: 我之前係私家問, 個醫生話歲半針可打5合1, 我話棠棠細時唔係打5合1怕唔怕, 佢話唔怕同 歲半打仲好, 一針過仲有埋腦膜炎tim如我之前冇打, 支針$430, 各位點睇, 有咩意見比到我。

SandyMa: 聽完你講我噚晚再留意棠棠, 佢既情況應該同琳琳一樣, 而我地又係太快滿足佢既要求, 甘我e+都冇 worry。5合1我都問緊醫生。

西: 小bay冇事就好lor!

佩佩: 終於可以睇到包包近照, 佢好醒神呀。.

Che: 想問Toysrxs的開倉到幾時??

Carcar: 多謝妳安慰, Jeff d疹退晒未??

Zeke: 係高燒定低燒??

Love: 多謝妳安慰, 我會等棠棠e一日

侯爵府

zeke zeke ZEKE )))
唔記得左你係高手, 想問下我地BB 現階段去游水可以去到咩程度, 幾時可以唔扶住佢佢自己用水泡浮? 幾時可以用手臂丫?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

Che / tingwai,
初初有左軒軒時(<1mth)都有同亞王去大陸打波, 有次仲唔知驚去機舖玩騎馬仔, snowboard機, 跳舞機, 好彩冇連軒軒都跳埋出來

禁止訪問

珍珠宮

CHE

我好無膽
所以無得去travel
今次我想趁beebee未夠兩歲坐下便宜飛機
但得個想字
希望坐完月可以去travel
but 又唔放心去

太多顧慮

你地做雞班友仔得去次旅行先
唔係就會好似我咁
等個痕字

珍珠宮

Jackie

咁你知唔知有左???

首頁

尾頁

跳至