夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

介唔介意老公結過2次婚及有小孩!

如題

有無人係這個情況呢!

洋房

Re: 介唔介意老公結過2次婚及有小孩!

呢個男人一定唔方好人. :-x

子爵府

SYMAMA 寫道:

咁又未必既...感情呢啲嘢真係好難講,如果個老公係有咁既历史,咁你咪睇吓佢前兩次衰咩囉~!如果只係感情轉淡,唔係啲咩大件事,只要佢對你好好一條心,都嫁得過既~!不過有小朋友都好睇你本身接唔接受到同埋可唔可以做到'視如己出'既態度囉~!

大宅

SYMAMA 寫道:

未免太武斷....
如果個男人好專一,好好先生
咁岩佢兩段婚姻都係個老婆有外遇先離婚
咁又點計?

老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我一定絕對超級非常介意喇!!!
如果個男人係好男人點會要結過2次婚呀!!!如果佢想再結婚即係結第3次架喇喎,比你都唔好要喇~
你地睇下溫兆論同郭羨妮叱一對,都無人睇好佢地,點解呀???咪就係d人話溫兆論有好多前科囉!!!如果係好既,點會有咁多前科呀???
如果結過2次婚,都話可能係個女人有問題,但結過2次婚喎,如果話個女人脾氣,唔通兩個女人都脾氣大喇喎???如果感情轉淡,咁佢對兩段感情都感情轉淡,就係咁離2次婚,咁咪證明佢係一個唔重感情的人囉!!!如果兩段婚姻都話係女人有外遇,咁佢都好好睬喎,兩個女人都認為要識過第2個男人,咁佢一定有問題喇!!!好極有限,點講呢個都唔況係好男人~
仲要有小孩添,關係就更復雜,你要接受到佢會因為小孩的問題或事情而需要經常見佢以前個兩個前妻,仲有可能要照顧埋佢個小孩,亦有一個可能就係佢已經有小孩,所以你生唔生小孩佢都唔會著緊~
既然有咁多問題,點解要選擇一個明知會令自己有好多煩腦的男人呢???

子爵府

咁我又唔係咁睇喇,人越大始終會變嘛!如果佢前科衰啲嘢唔係嚴重果隻,再加上觀察埋佢依家對你既態度,如果佢已經變得成熟咗,識得去愛護你,我覺得都可以考慮既.至於細路,真係好睇自己,如果愛情可以令你愛埋你老公同前妻所生既細路,而你地又相處得到,都可以放心去嫁俾佢既...總之一句:"考慮清楚先至嫁俾佢囉!:" 就係咁!

複式洋房

我同意bandband, 最重要係呢個男人現在的表現, 邊個人無過去, 有d人成世風流但從未結婚亦不代表嫁得過. 你可客觀d睇下佢同小朋友的關係和小朋友的品性. 小朋友是家長的一面鏡, 慢慢觀察下先啦.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我想講既係...如果一個女人結過兩次婚又係有小朋友,咁佢會唔會又係好極有限呢??同埋感情轉淡,可能係個女既覺得係感情轉淡而提出離婚呢!!我覺得如果個男人真係唔重感情,我諗佢會連d小朋友都唔要!!或者我未經歷過所以我講得輕鬆,但我覺得如果我真係愛佢,我唔會介意囉!!有邊一個冇過去呢,如果我諗得同佢結婚,即係我已經唔介意其他野啦!!不過有時d野好奇怪既,你自己唔做過就唔知岩定錯,每個人遇到既人都唔同,有人會搵到個好老公,有人就搵到個只識去玩既老公,咁搵到個好老公個個就會話,呢個世界仲有好男人,但搵到個衰老公個個就會話,全世界d男人都係衰人,如果係咁你會信邊個呢??其實佢嫁唔嫁得過你自己最清楚,唔係每一件事都可以諗得通既,如果真係可以諗得咁通,我諗離婚率就唔會咁高囉!!

眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

版主

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果係介意個男人結過2次婚有小孩,咁就唔會成為"老公"啦!

別墅

唔介意只要自己鍾意佢地
Angela

複式洋房

我個朋友得 25 歲咋,依家同緊一個 41 歲既核突佬一齊,愛情係盲目架,個男人無錢、無樣貌、無學識、無才華,淨係好鍚我個朋友,咁就一齊左 6 年﹝由 19 歲初初出黎做野,拍拖拍到依家﹞!個男人結過婚,有個女十幾歲添呀﹝佢前妻住﹞ ... 所以我覺得女人係唔會介意架!

大宅

我朋友都係咁情況,你鍾意個男人就要接受佢以前的事。

洋房

對我來說,擇偶從來唔會考慮對方有冇錢。但係如果對方已有小孩,那就不得不考慮對方有冇錢,如果係冇既,第日個小孩就好易成為吵架既導火線,同埋自己後悔既主因。

大宅

我就咁諗, 當未結婚前.....女仔多數都唔介意, 若介意就根本唔會一齊(愛情根本係盲目既), 但結左婚......就真係好難講(返回現實), 為生活.... 為他與前妻/兒女的關係.... 咁就好睇個男既態度了
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

男爵府

我就一定唔得啦﹐離過一次婚都話無問題呀﹐大拿拿2次喎﹐2個人離婚唔係單方面既問題﹐咁即係佢2次都有問題啦﹗好易舊病復發呀

複式洋房

康仔媽咪
我讚成你既睇法,初初拍拖就好似見工,咩都話唔介意.

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我覺得介唔介意視乎你愛唔愛佢咋喎,如果我好愛佢,都會接受佢既過去,但如果你根本接受唔到,就無謂開始喇!!

複式洋房

請真愛1個人唔會計較佢既以前...好以我咁我都結過2次婚仲有小朋友(2個)咁都我呢次結第3次結...我老公都唔介意我啦同埋我個女.佢話如果係介意就唔會係埋1齊啦...如果你同得佢1齊真係唔好介意佢啦,,除非係佢呃左你好耐先同你講話佢結過婚,,咁我就覺得佢可信性低的,,,我老公話如果初初我都唔同佢講話我有小朋友又結過婚佢實唔要我..因為呢的野最好大家有意係1齊既時候講清楚,,,唔好開始左到某段時間先同對方講,,因為到大家放左感情落去先知自己唔可以接受到,,咁同呃人係冇分別,,,況且做2公婆係要好(旦)誠,,佢連呢的誠信都冇既話...你就要真係諗下喇

首頁

尾頁

跳至
熱門主題